Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca anunţă o nouă ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii – PRO INVENT 2018!

by | Feb 22, 2018 | Știri Cluj

Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii PRO INVENT din Cluj-Napoca ajuns la cea de a XVI sa ediţie se va desfăşura în perioada 21-23 martie 2018. Actuala ediție vine cu o noutate pentru toți participanții evenimentului. Locația salonului este Sala Polivalentă. Acesta își va deschide pentru prima dată porțile firmelor inovative care doresc să prezinte produse şi tehnologii noi, în cadrul unei secţiuni aparte, denumită generic “Arena Tehnologiilor” iar inventatorii, persoanele fizice, vor avea şi ei un spaţiu exclusiv denumit “Arena Inventatorilor” unde vor putea expune şi împărtăşi idei din domenii diverse. Salonul reuneşte universităţi, institute, centre şi staţiuni de cercetare, firme, asociaţii ale inventatorilor, persoane fizice din ţară şi din străinătate.

Invețiile înscrise pentru jurizare acoperă aproape toate domeniile de activitate, de la produse agricole, proteze ortopedice, protecția mediului, mecatronică, industrie alimentară, sisteme de climatizare a habitatului, filtre de aer, la produse cosmetice, mobilier din plăci composite și multe altele. Pe parcursul celor trei zile ale salonului vor avea loc sesiuni demonstrative ale creativităţii studenţilor, prezentări ale celor mai importante proiecte de cercetare din cadrul Universităţii Tehnice, prezentări de produse inovative precum şi întâlniri ale inventatorilor cu publicul larg într-un spațiu destinat pentru socializare.

Vizitatorii vor avea parte de tombolă cu premii speciale și spații speciale de interacțiune cu inventatorii. Evenimentul se dorește a fi un loc interactiv de întalnire al oamenilor, al ideilor și al invențiilor, unde vom asista la bătălii între roboți, simularea unui cutremur pe o structură seismică construită din lemn de balsa, testarea unei platforme de învățare rapidă și multe alte surprize. Salonul este deschis vizitatorilor în intervalul orar 10 – 18 în zilele de 21 şi 22 martie, iar în 23 martie între orele 10 – 14.

Tags: utcn

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This