Cum a fost la DOR fest

by | Feb 26, 2018 | Articole, Cum a fost la

De curând a avut loc prima ediție DOR, despre care noi povestisem înainte cu câteva zile de a începe cu David Tudoran, producătorul evenimentului și membru al trupei David and The Six Martini, în articolul de aici. DOR a fost despre Dragobete, Obiceiuri și Românisme, cu focusul pe muzică românească, modernă și clasică. Am cântat alături de artiști români îndrăgiți până după miezul nopții, ne-am îmbrațișat jumătatea odată cu venirea Dragobetelor, am sărbătorit muzica și dragostea așa cum știm mai bine – cântând și cu zâmbetul pe buze.

 

 

Știam deja că festivalul va fi realizat în două ediții, cea care a avut loc acum și cea care va urma în vară, outdoor – pe platoul dintre Sala Polivalentă și Cluj Arena. Am fost nerăbdători să vedem cum decurge seara. Începuturile sunt mereu interesante, cuprinse parcă de acea senzație generală de a nu ști la ce anume să te aștepți. Chiar dacă mergi cu un program salvat într-o captură de ecran pe telefon și îți aștepți favoriții, niciodată nu ști cum vei fi surprins, ce gânduri și surprize au organizatorii și artiști, și care va fi vibe-ul emanat de către cei din sală, aspect care contribuie extrem de mult la eșecul sau succesul unui eveniment.

Petrecerea a început la ora 19.00, odată cu venirea pe scenă a celor de la Draos, urmați de Satellites. Recunosc eu nu am ajuns la timp, ca de obicei. Am sosit totuși la țanc pentru a vedea cum intră în scenă Young Famous Orchestra, care a fost dirijată de Vladimir Agachi, iar mai apoi, rând pe rând, Corina Chiriac, Aldo Blaga, Vlăduța Lupău, Anatholis, Emanuel Mirea (Stigma), Arpy (Zip Band). Desigur, David and The Six Martini au fost aproape în permanență pe scenă, cântând alături de invitați sau interpretând propriile piese. Ce-i drept, seara nu ar fi fost la fel fără energia molipsitoare a lui David, vocea și frumusețea încântătoare a Adelei, dar și felul în care au fost primiți de către public. Am fost purtați printr-un roller coaster de emoții datorită pieselor interpretate, dar și stilurilor diverse ale artiștilor care, fie că au cântat în română sau într-o limbă străină, ne-au transmis din bucuria lor de a fi la DOR Fest și mândria că sunt români ce pot transmite obiceiurile și tradițiile mai departe, prin muzică.

 

 

În final, au intrat cei de la Trupa Vunk, care chiar dacă s-au lăsat puțin așteptați, ne-au răsplătit răbdarea întru-totul. Ritmuri rock, vizualuri care ne furau ochii și un Cornel Ilie care nu ne-a lăsat să ne scape niciun căscat, chiar dacă era deja târziu și finalul unei săptămâni de muncă. Am cântat împreună cu cei de la Vunk hit-uri de ale lor, dar și melodii care s-au auzit pentru prima dată la Cluj, s-a strigat bis până au revenit pe scenă și… la sfârșit, ne-am despărțit cu greu.

 

 

Nu a fost o sală plină, nu a fost sold-out la bilete, dar cei prezenți au fredonat melodiile alături de artiștii de pe scenă, s-a simțit spiritul românesc, s-a dansat hora, iar publicul s-a bucurat de timpul petrecut acolo, lucru pe care nu îl poți simți decât dacă erai parte dintre ei. Erau oameni de la 14 până la 50 de ani, unii țopăiau veseli pe teren, alții se bucurau de concert din tribune. La finalul serii, fiecare s-a îndreptat spre casă cu ochii strălucind a încântare și dorința de a ne revedea în curând. Tot îndrăgostiți de muzică, tot români. Mai multe poze vedeți aici.

Voi ați fost la DOR fest?

Tags: dor fest

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This