#HowItsMade: Pizza cu blat de tortilla de la Pokka

Home $ Articole $ #HowItsMade: Pizza cu blat de tortilla de la Pokka

by | Feb 26, 2018 | Articole, Cum a fost la

Luna trecută am intrat pentru prima dată în bucătăria celor de la Pokka Bistro, curioși fiind de cum anume prepară ei lipiile. Ce-i drept, gândul acesta nu a apărut pur și simplu peste noapte. Totul a pornit de la momentul în care am realizat faimosul nostru #quesadillaexperiment, ne-am delectat în gusturi, texturi și sosuri, după care am tras unele concluzii. Așa că ne-am făcut curaj și am mers la Pokka, hotărâți să învățăm să facem lipii. Mai târziu, ne-am întors la ei cu câteva întrebări și despre sosuri. Iar acum, s-au trezit din nou cu noi la ușă, de data aceasta interesați de pizza. Ce ne-o fi venit să abordăm tocmai acest subiect într-o bucătărie mexicană? Vă povestim imediat.

Ok, nu vă mai ținem în suspans. Practic, blatul de pizza nu e acela pe care-l știm cu toții, ci un pic altfel – din lipii de tortilla. Pizza clasică italiană, cu care e obișnuită toată lumea, a fost reinterpretată și i s-a oferit o notă mexicană. Astfel, rețeta e una destul de simplă: se începe cu o singură lipie tortilla, peste care se adaugă unul din sosurile lor home-made (de fasole sau salsa), cea de-a doua lipie, iar apoi se continuă cu una din cele cinci opțiuni, în funcție de ce aveți poftă – fajitas (cu ciuperci, pui sau vită), chicken, chilli con carne.

 

Preparatul a fost introdus în meniu în martie anul trecut, cât de curând va trebui să le urăm mulți ani înainte cum putem mai bine – mâncându-le. Cei din bucătăria Pokka au fost destul de …emoționați când au introdus acest tip de pizza în meniu, pentru că se gândeau că reacțiile oamenilor vor fi diverse, motiv pentru care s-au și străduit să explice cât mai bine în descrierea produsului că nu este vorba despre blatul pufos, subțire sau italian pe care îl așteptăm noi de obicei. Contrar așteptărilor, feedback-ul a fost chiar bun, iar numărul comenzilor e mereu în creștere.

Deja înghițeam în sec doar ascultând povești despre pizza aceasta faimoasă, așa că ne-am proptit în mijlocul bucătăriei, gata să facem și noi una. Și am făcut. Două chiar. Prima a fost Chilli con Corne Tortilla Pizza. Am pus prima fâșie de lipie (era deja făcută, am zis că pe asta știm să o facem și nu mai reluăm), a urmat sosul de fasole și chilli con carne, a doua lipie, peste care am presărat cheddar, cașcaval Gouda, roșii, dar și o cantitate generoasă de jalapenos. Da, a ieșit atât de picantă pe cât și-ar dori-o orice iubitor de senzații tari. 10 minute la cuptor și am putut să ne bucurăm de ea complet.

   

Pentru că eram foarte curioși de diferența dintre fajitas și o pizza pe bază de fajitas, am trecut la următoarea pizza: Fajitas Tortilla Pizza. Procesul de preparare a început cu legumele, care au fost sotate, condimentate, pentru destul de puțin timp totuși, pentru că vor mai intra o tură la cuptor când sunt toate ingredientele pe pizza. Pe prima lipie de tortilla am pus sos de roșii și chilli con carne, a urmat a doua lipie, legumele, puiul, brânza cheddar, cașcavalul Gauda și roșiile, dar și un vârf de pătrunjel pentru un touch... artistic. Dacă vă imaginați că fajitas-ul cu care sunteți obișnuit este pur și simplu pus peste o tortilla și voila, a ieșit o pizza, tocmai v-am demonstrat că vă înșelați.

Cred că ar trebui să menționăm că pizza o puteți gusta doar dacă o comandați, nu o găsiți și în locația de la Iulius Mall sau la festivaluri pentru că prepararea ei necesită prezența obligatorie a unui cuptor, care ocupă destul de mult loc.

Și pentru că nu plecăm din nicio bucătărie fără să tragem cu urechea măcar puțin la planurile de viitor, am aflat că momentan lucrează la dezvoltarea unor tipuri de pizza vegetariene. Pentru că ascultă în permanență cererile clienților, recent s-au hotărât să introducă în oferta lor câteva preparate vegane, unde au mers foarte mult pe ideea de humus și felafel, în principal. Și ca să nu mai prelungim așteptarea: produsele le vom găsi în meniu în maxim 2 săptămâni. Vă dați seama că vom fi și noi acolo, dacă nu în primele zile de la lansarea noutăților, sigur în primele săptămâni.

Comandăm o pizza de la Pokka?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!