Grande a deschis a doua bucătărie, iar noi le-am făcut o vizită

by | Feb 28, 2018 | Articole, Cum a fost la

Nu mai e niciun secret pentru nimeni că nici nu știu, nici nu vreau și nici nu găsesc vreo plăcere în a găti. Iar singurul motiv pentru care încă mai umblu pe picioarele mele e că există Grande, unde sunt client fidel de 3 ani de zile. Nu e de mirare că sunt foarte interesată de tot ce se întâmplă în bucătăria lor, motiv pentru care am și povestit mai demult despre meniul lor vegan, dar și despre cum reușesc să gestioneze atât de multe comenzi zilnic.

Imaginați-vă că atunci când am aflat că au deschis o a doua bucătărie, în Grigorescu, m-am și prezentat la ei cu câteva întrebări. Că doar na, trebuie să fiu la curent. Și trebuie să vă spun și vouă noutățile.

Ei sunt doar o parte din echipa pentru noua bucătărie, din Grigorescu.

În ultimii ani, cei de la Grande au funcționat într-un spațiu de pe strada București, cartier Mărăști, și vor continua să facă bunătăți aici, doar că… s-au extins. Au ales să deschidă o nouă locație pentru a oferi clienților un timp de livrare mai bun și cumva, să fie mai aproape de o zonă a orașului în care ajungeau mai greu comenzile. Vă puteți imagina că fiind localizați în Mărăști, se prezentau mult mai repede la ușa clienților din Centru, Gheorgheni, și așa mai departe, iar pentru livrări în partea cealaltă a orașului trebuiau să lupte cu un inamic serios: traficul Clujului. Cred că e demn de menționat că timpul lor maxim de livrare e o oră jumătate, lucru pentru care pot garanta, dar l-au considerat a fi unul destul de mare dată fiind foamea și nerăbdarea oamenilor din momentele în care comandă. Ei bine, tocmai au găsit o soluție la această problemă.

Noua bucătărie se află într-un spațiu compact, bine organizat, iar încăperile sunt compartimentate în funcție de mâncarea care se pregătește. Mai exact, într-o parte se face doar pizza, în alta doar mâncarea vegană, unde ne-am și întâlnit cu Diana, în alta preparatele calde.

Momentan, în noua locație sunt prezenți ca număr de angajați doar jumătate din câți sunt pe București, atât ca șoferi, cât și ca persoane în bucătărie. În funcție de felul în care vor observa că decurg comenzile în timpul zilei și cantitatea de muncă necesară se vor organiza ulterior. Au considerat însă necesar să mărească numărul de șoferi, în Grigorescu sunt 5-6 pe zi, iar dincolo 11-12.

Pizza se face pe vatră. În cuptorul acesta intră maxim nouă pizza, față de cel de pe București, care poate coace 18 porții, dar  ingredientele folosite sunt aceleași, iar timpul mediu de preparare este de ~5 minute. Au pregătit mai multe de față cu noi, așa că putem garanta pentru cele spuse. Dacă v-am făcut curioși și vreți să testați chiar acum una, puteți comanda direct aici.

În ceea ce privește rulajul, lucrurile nu s-au schimbat mult față de ce povestisem cu Claudiu și Miklos aici. Până la prânz se comandă meniurile, pastele și ciorbele, iar spre seară toți cedăm tentației și comandăm o pizza, două, trei. Între orele 15 și 17 e mai puțină activitate în bucătărie, timp în care apucă și ei să mănânce și să-și mai tragă sufletul, pregătiți pentru tura a doua de foame și comenzi a clienților. Nu se întâmplă să rămână peste program, chiar dacă de multe ori ultima comandă intră chiar la 22.00, în ultimul minut. O onorează și apoi se îndreaptă spre case.

Cererea cea mai mare vine din cartierul Zorilor, care chiar dacă se află la o distanță oarecum egală de ambele locații Grande, sunt preluate de cea nouă, pentru că ei sunt mai liberi. Cel puțin momentan. Principiul după care funcționează este foarte simplu: toate comenzile sunt centralizate în locația de pe București, iar cele care aparțin zonei noi, sunt trimise aici. La fel de bine, dacă acolo sunt extraordinar de multe comenzi, mai sunt direcționate aici unele pentru că lucrul cel mai important este livrarea într-un timp util. Nu au avut încă vreo comandă la fel de mare ca cea de 350 de pizza în noua casă, cea mai generoasă fiind de doar 40 de pizza. Noi zicem că au timp să-și depășească recordurile, pentru că la felul cum cresc și se dezvoltă, nu-i vedem oprindu-se prea curând.

Apropo, au apărut și câteva noutăți în meniu, în cazul în care nu le-ați observat. Câteva dintre exemple ar fi ciorba de perișoare, papricaș și un piure de cartofi cu chifteluțe. Le-ați încercat sau comandăm acum cu toții de la Grande? Numai bine merge ceva cald pe vremea asta.

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This