Cum a fost la Balul Operei 2018

Home $ Articole $ Cum a fost la Balul Operei 2018

by | Mar 5, 2018 | Articole, Cum a fost la

Am avut o seară de sâmbătă plină de eleganță datorită faptului că am participat, pentru prima dată, la Balul Operei – ediția 2018, la Opera Națională Română Cluj-Napoca. Înainte de a intra în interiorul Operei am asistat la o scenă parcă desprinsă din filmele lui Hitchcock: sute de păsări zburau în jurul bine cunoscutei clădiri, parcă anunțând un eveniment important. Noi am surprins momentul aici.

Primirea pe covorul roșu, însoțită de ținutele atent alese, au creat o atmosferă de înaltă clasă. Decorațiunile florale au venit în completarea acesteia, punând în valoare elementele arhitecturale din interiorul Operei. Cât despre participanți, trebuie să remarcăm faptul că doamnele au radiat în rochii splendide, iar domnii au fost avantajați de ținutele impecabile.

  

Spectacolul a început cu intonarea Imnului de Stat al României și a Imnului Uniunii Europene de către Orchestra Operei Naționale Cluj-Napoca. Au urmat momente de operă, operetă și dans ce ne-au fascinat de-a dreptul. Au interpretat soliștii Ștefan Pop, Carmen Gurban, Iulia Merca, Diana Țugui, Viktoria Cormoș, Diana Gheorghe, Larisa Ștefan, Hector Lopez, Sorin Lupu, Simonfi Sandaor, Andrei Manea, Sebastian Balaj și Andrei Nicoară, iar noi nici nu știam ce voce e mai fermecătoare ca alta. De asemenea, soliștii Ansamblului de Balet – Andreea Jura, Dalia Boar și Valentin Mihăilă, alături de Rareș Muntheiu – vioară și Vlad Rațiu – violoncel, au contribuit la ediția dedicată Anului Centenar 2018.

 

Răsfățul muzical a inclus creații ale unor compozitori precum Gherase Dendrino, Ciprian Proumbescu, Franz Lehár, Giacomo Puccini, Johan Strauss II și alte nume reprezentative ale sferei muzicale.  Interpretarea solistului Simonfi Sandor a unei părți desăvârșite din If I were a rich man – „Scripcarul de pe acoperiș”, compusă de Jerry Bock, a fost o încântare pentru public, notele umoristice fiind îmbinate cu expresivitatea muzicii.

  

Momentele artistice au curs unul după altul și s-au îmbinat perfect pentru a crea o noapte de poveste. Scena Operei Naționale a fost și ea transformată pentru a oferi artiștilor un spațiu cât mai larg pentru a-și susține actele. Acompaniați de orchestră, aceștia au oferit publicului reprezentații de excepție. Dacă interpreții ne-au cucerit cu vocile lor, atunci dansatorii Clubului de Dans Sportiv Stelele Dansului Cluj-Napoca și balerinii Ansamblului de balet al Operei Naționale Române Cluj-Napoca ne-au impresionat cu grația și eleganța pașilor. Ne-au demonstrat că nu e ușor să fii artist, însă pasiunea și bucuria de a sta în fața oamenilor sunt câteva din elementele secrete pentru succes. Am râs, am simțit emoții, ne-am bucurat alături de interpreți sau de dansatori, dar cel mai important, am petrecut timp de calitate într-un cadru inedit și plin de frumos. Pauzele scurte au fost dedicate premierii unor artiști din cadrul Operei Naționale, care au contribuit la dezvoltarea culturii în Cluj-Napoca.

  

Programul s-a încheiat într-o notă veselă, de sărbătoare, prin interpretarea compoziției Trăiască! Trăiască șampania din opereta „Liliacul” de Johann Strauss II. Ropotele de aplauze de la final au fost ele însele un spectacol. Singura diferență a fost faptul că publicul s-a transformat în interpret, iar cei ce ne-au fascinat pe parcursul serii au devenit spectatori. Aceasta a fost posibilitatea noastră, a celor ce am stat pe scaune, să mulțumim și să ne arătăm admirația pentru câteva ore de neuitat.

Balul Operei nu s-a încheiat aici. Am fost poftiți în foaier la o sesiune de networking pentru a gusta aperitive și un pahar de vin. După micul ospăț, ne-am întors pe scena Operei, care a servit drept sală de bal pentru toți pasionații de dans și nu numai.

  

foto: Nicu Cherciu

Nouă ne-a plăcut tare mult la Balul Operei 2018. Până la ediția de anul viitor, la care vă încurajăm încă de acum să mergeți, acordați o seară unui spectacol de operă sau operetă. Programul îl găsiți aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!