Unde să-ți scoți mama din casă de #8Martie

Home $ Articole $ Unde să-ți scoți mama din casă de #8Martie

by | Mar 6, 2018 | Articole

Povestea cu 8 martie e foarte asemănătoare cu cea de Valentine`s Day, Dragobete și restul sărbătorilor de genul. Cei mai mulți scot la înaintare afirmația cea mai clișeică și plictisitoare din lume și spun că ”nu ai nevoie de o zi specială pentru a-ți celebra mama”, dar tot ei sunt cei care uită constant să-și arate recunoștința făță de cei dragi. Da, nu ai nevoie de o dată în calendar, dar serios că ai nevoie să-ți mai amintească ceva să-i oferi un buchet de flori, să-i spui că o iubești, să îți faci timp măcar o dată la câteva luni să ieșiți în oraș și să-i mai povestești ce se întâmplă în viața ta. E foarte ușor să ne lăsăm prinși în problemele noastre, muncă, propriile vieți și preocupări, să spunem ”te sun mai încolo” și să uităm.

Astăzi vă propunem câteva locuri din Cluj unde puteți ieși cu mamele voastre de 8 martie. Nu datorită zilei neapărat, ci pentru că e foarte posibil ca tocmai să fi realizat că ați spus și voi ultima dată că o sunați curând și nu ați mai sunat-o.

O primă idee ar fi Pensiunea La Mesteceni, care tocmai în data de 8 împlinește 10 anișori de existență, așa că vă puteți imagina că atmosfera de sărbătoare e inclusă în meniu. Pe lângă ritmurile saxofonului și întâmpinarea făcută de prietenii de la Cramele Recaș, tot atunci vor face invitaților bucuria de a introduce Meniul The Most Wanted despre care ne povestea Ioana în interviul de aici. Practic, vorbim de 10 preparate care au fost extrem de apreciate de oaspeți de-a lungul timpului și pe care le veți găsi la ei timp de 10 zile, până în 18 martie. Printre acestea se numără și medalionul de pui La Mesteceni, ceafa țigănească, pieptul de pui cu melazane și păstrăvul în mălai. Veți putea alege preparate și meniul lor obișnuit, așa că nu vă îngrijorați că veți fi limitat din cauza opțiunilor. Vă puteți rezerva locul la numărul de telefon 0754 041 508 sau printr-un mail către [email protected].

S-ar putea să aveți o tradiție în familie și să vă scoateți mama de fiecare dată de 8 martie la un desert, să vă îndulciți și să vă răsfățați cu arome care să vă completeze de minune timpul petrecut împreună. Dacă acesta e cazul vostru, e musai să mergeți la Marty, mai ales că au readus în meniu un nou cheesecake, în ediție limitată. Poate vă amintiți de el de anul trecut, poate ați suspinat după el pe tot parcursul anului, poate abia acum auziți pentru prima dată. Cert e că așteptarea a luat sfârșit: Raspberry & Brownie Cheesecake s-a reîntors! Dacă, printr-o nepotrivire a destinului, nu reușiți să ieșiți cu mama de 8 martie, trebuie să știți că au în desfășurare o campanie super simpatică și la fiecare cheesecake dintr-acesta comandat primiți și o felicitare prin care îi puteți transmite gândurile și dorul vostru, iar cei de la Marty se asigură că vor ajunge la ea. Împreună cu felicitarea, mama se va trezi surprinsă și cu un voucher, iar dacă revine cu el în restaurantele Marty până în 31 martie, la o comandă de minim 40 lei, va primi din partea casei o felie din noul Raspberry and Brownie Cheesecake.

Dacă sunteți în căutarea unei seri care să fie presărate cu ”de toate”, cu siguranță Charlie e răspunsul. Și când zic ”de toate”, vă imaginați că mă refer la băuturi excepționale și main course-uri pe măsură. Despre cocktail-urile inedite de la Charlie nici nu mai are sens să povestim, nu credem că a mai rămas vreun suflet în Cluj care să nu se fi bucurat măcar o dată de gusturile lor intense, dulci sau aromate. Și musai sunt de încercat cele noi, care și-au găsit loc în paharele concepute după cele mai trăsnite idei ale echipei. În ceea ce privește cina, vor fi 3 main course-uri speciale, pe lângă meniul obișnuit: somon confit, piure de avocado, roșii cherry coapte și emulsie de coriandru verde; curcan în crustă, sote de urzici tinere, cremă de portocale și sos de unt cu tarhon; souffle de smochine cu brânză de capră, crumble de migdale feliate și sos de miere și mentă. Sau poate vă atrage mai mult ideea de muzică live, iar în cazul acesta vă îndrumăm spre Charlie Upstairs, unde sunteți așteptați de către Vlad Libitum, finalist X-Factor.

Desigur că nu ne putem concentra doar în jurul mâncatului. O fi nevoie primară, dar câteodată mai avem nevoie și de altceva. Cum ar fi, o piesă de teatru. Puteți opta pentru ceva clasic, la Teatrul Național. Joi de la ora 19 se joacă ”Insula”, după Gellu Naum, un spectacol concert de Ada Milea ce aduce în prim plan povestea un Robinson singur pe o insulă pustie, dar plină de oameni. Dacă sunteți în căutarea unui spectacol de teatru mai altfel, vă recomandăm o vizită la Reactor, unde de la ora 19.00 și 21.00 va avea loc reprezentația ce îmbină stand-up comedy-ul și cabaretul, ”Just Push Play”. Totul se construiește pe loc, fără regizor, fără scenariu. Telecomanda e în mâna publicului.

De asemenea, puteți merge la un film. Dacă alegeți Cinema City, vă propun The Shape of Water, mi se pare destul de potrivit pentru o seară cu mama în oraș. Aventură, dramă, fantastic, filmul prezintă o poveste de dragoste între două creaturi ce aparțin unor lumi diferite, dar care am extraordinar de multe în comun. La Cinema Victoria va fi proiectat Entre les murs, în cadrul Cinematecii TIFF, de la ora 20.00. Filmul este bazat pe romanul autobiografic omonim al lui François Bégaudeau și câștigător al Premiului Palm d’Or la Festivalul de la Cannes.

În cazul în care nu vă aliniați nicicum programul de 8 martie, dar vreți neapărat să ieșiți, avem o soluție: cina din 9 martie de la Bistro Sorisso. Începând cu ora 19 sunteți așteptați pentru a dărui un zâmbet, o floare, dar și un desert delicios.

Ei bine, unde ieșiți împreună cu mamele de 8 martie?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!