#FollowMe: Vlad Cupșa a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

Home $ Articole $ #FollowMe: Vlad Cupșa a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | Mar 12, 2018 | Articole

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Am început seria #FollowMe în care timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografie, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

Începem cu Vlad Cupșa, fotograf de evenimente și co-fondator Komiti.

Vlad, fotografiatul nu e doar un hobby pentru tine, ci un job full time. Ești axat în principal pe evenimente mari și mijlocii, dar hai să dăm puțin timpul înapoi – arată-ne ceva din Cluj care îți amintește de primul event ever la care ai fost fotograf în acest oraș și povestește-te puțin despre acea experiență.

Era primavară după primele luni în oraș. Văzusem un anunț referitor la recrutări fotografi pentru un site de evenimente. Mi s-a părut o idee genială obținând acces la evenimente de muzică dar și cunoscând lume în același timp. Așa am interacționat prima dată cu fotografia dar și cu primul eveniment fotografiat de mine: Delahoya. Cel mai vechi festival electronic din România mi-a activat pasiunea pentru fotografie. Tu cum ai început?

De curând ai mai creat un cont de Instagram – vladsphone, unde focusul principal e pe stradă. Cum te face strada să te simți ”acasă”, dată fiind descrierea pe care o ai în bio – ”at home on the streets”?

Telefonul este aparatul foto cel mai folosit. Ok, poate părea un paradox luând în calcul că sunt fotograf. Mă găsesc de multe ori în situația de fi doar cu telefonul, pe stradă și văd un cadru ca și cel din fotografia de mai jos. Așa mi-a venit ideea de a crea un cont unde postez exclusiv fotografii făcute cu telefonul și doar proiecte foto. Primul făcut e “Aware”, compus din 50 de fotografii de street prin care voiam să scot în evidență ce pierdem neacordând atenție lucrurilor din jurul nostru. Ne vedem pe @vladsphone pentru urmatorul proiect.

În timpul unei plimbări prin oraș, ce anume te convinge să scoți telefonul din buzunar și să faci o poză? Din momentul în care vezi un loc știi că acesta va ajunge pe Instagram sau doar faci mai multe poze în timpul zilei, iar la final alegi una-două și le postezi?

Ceea ce mă atrage la fotografia de stradă sunt umbrele și accentele de culoare. Aici mi-a atras atenția rosul din afișe și umbra lăsată de hotelul Melody. De cele mai multe ori, voi posta după ce am facut o selecție din seria de fotografii.

Am observat că îți place să fotografiezi părți din oraș (clădiri, pereți cu graffiti etc) pe lângă care trecem de multe ori fără să le acordăm atenție. Împarte cu noi un astfel de loc și spune-ne ce te-a inspirat sa-l alegi.

De câte ori nu trecem pe lângă Cinema Victoria pe Eroilor fără să observăm nimic special… Era un apus frumos când la o plimbare cu bicicleta prin oraș, efectiv m-a oprit imaginea asta pentru câteva secunde ca să o pot fotografia din câteva unghiuri. Tu ce ai fotografiat în lumina apusului?

Fotografia de festival rămâne pasiunea ta principală. Te provocăm să realizezi o fotografie prin care să readuci în prezent măcar o foarte mică parte din experiența unui eveniment de genul.

Îmi place să cred că am o perspectivă diferită în fotografiile de scenă. Mă gândesc mereu ce ar aprecia un fan al festivalului să vadă: exact ce vede el sau un unghi mai interesant. De cele mai multe ori aleg a doua opțiune. Aici era @deadmau5 la @electriccastle 2017!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!