#FollowMe: Cristina Pavelean a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | Mar 18, 2018 | Articole

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Am început seria #FollowMe în care, timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografie, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

În săptămâna care abia a trecut a trecut am avut-o ca ”invitată” pe contul nostru pe Cristina Pavelean, studentă la Calculatoare, dar îndrăgostită de fotografie.

Cum și unde a început aventura Cristinei și a fotografiei în Cluj? (Primul loc pe care ți-l amintești și ce anume te-a cucerit la el)

Capodopere pe roți. Primele frânturi de Cluj imortalizate de mine nu mă duc cu gândul la un loc anume, însă au fost cele în care încercam să surprind câte un tramvai. În ultima perioadă, tramvaiele din Cluj au devenit galerii de artă în mișcare și ne inspiră zilnic, mulțumită artiștilor stradali.

 

Îți place mult să fotografiezi frânturi dintr-un întreg – geamuri, colțuri etc. Te provocăm să fotografiezi un întreg (complet, finalizat) care pare incomplet și să ne spui de ce ai făcut această alegere.

Jocul percepției. Una dintre cladirile moderne ale Clujului, care pe mine m-a lăsat cu impresia c-ar fi o operă în progres, incompletă. Totul ține de unghiul din care privești, aceasta fiind esența prin care ajungem să avem imaginea de ansamblu, perspectiva.

 

”All the beauty of life is made up of light and shadow”. Dar frumusețea Clujului?

Fiecare oraș are ceva special. Consider că frumusețea Clujului stă în arhitectura deosebita a acestuia, alături de alte elemente care surprind pulsul orașului: diversitatea de evenimente și oportunitati și, nu în ultimul rând oamenii faini.
Piața Unirii este fără îndoială emblematică, nu-i poți rezista. Straduțele care duc aici, pe cât de variate, pe atât sunt de încărcate de istorie și numai bune de luat la pas. Odată ajuns în punctul zero, contrastul dintre clasic și modern te face să îndrăgești și mai mult Clujul.

 

Se simte întotdeauna în pozele tale că sunt o reflecție a felului în care te simți, și nu a vremii de afară neapărat. Cum se simte Cristina acum, azi?

Tot ce surprind prin fotografie proiectez intrinsec. Ador vremea înnorată, până în punctul în care vine ploaia. Astăzi așa s-a simțit.

 

Un colț de Cluj care îți amintește de acasă, de Bistrița. De ce – care e legătura pe care o vezi între cele două?

Un colț de Cluj care-mi amintește de acasă, de Bistrița, e tocmai zona gării. Întotdeauna îmi face plăcere să merg acasă cu trenul, încerc să valorific cele aproape 3 ore citind și în felul ăsta, aș putea spune că orice drum spre acasă e un drum productiv.

 

Îi mulțumim Cristinei pentru capturi și pentru că a împărtășit cu noi o parte din ea. Cine ghicește următorul Instagrammer de săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This