3 localuri recent deschise în Cluj: Dish and That, Stradale și Eggcetera

Home $ Articole $ 3 localuri recent deschise în Cluj: Dish and That, Stradale și Eggcetera

by | Mar 20, 2018 | Articole, Localuri noi

Știți cum e Crăciunul pentru unii? Așa e cu mersul în localuri pentru mine. ”Fanii” Crăciunului urmăresc și taie zilele în calendar, eu trag cu ochiul mereu prin oraș și imediat îmi sclipesc ochii când văd o imagine sau un status pe Facebook cu ”Deschidem curând în Cluj”. Ei se pregătesc cumpărând cadouri, eu caut meniul și vești despre data la care deschid, cum merge pregătirea meniului, cine e bucătar chef, știți voi… Și când vine ziua mult așteptată, mă înghesui să-mi primesc ”cadoul”.

Exact așa am făcut și în ultimele zile, când nici n-au apucat bine să se dezmeticească cei de Eggcetera, Dish and That și Stradale, că eu m-am și dus să degust și să analizez. Tot.

Prima oprire am făcut-o pe Napoca 13, la Eggcetera, un loc pentru mic dejun și brunch, după cum îl anunța categoria în care era încadrat pe Facebook. Eu l-am simțit a fi mai mult specializat pe masa de dimineață având în vedere meniul, chiar dacă era ora 1 amiaza și era plin. Ce-i drept, spațiul e și unul destul de mic, dar personal n-am fost deranjată de treaba asta. Există 3 mese mici, pentru două persoane, și una mare, în centru, unde am stat toți, cunoscuți și necunoscuți, și am mâncat împreună. Eu abia mă întorsesem din Suedia, unde în majoritatea localurilor așa sunt amplasate mesele, în ideea de a sta lângă străini, deci nu m-a deranjat deloc treaba asta. Dar nu toată lumea e așa deschisă la minte, deci dacă sunteți ”genul” care nu suportă să fie atins(ă) și să-i audă cel de lângă poveștile, nu-i de voi Eggcetera.

Eu am ales Breakfast Tacos (23 lei), cu confit porc, omletă, piure de fasole albă, ceapă roșie murată, dressing din arțar și chilli, mix de salată și tortilla, și totul a fost absolut delicios până când am ajuns tocmai la tortilla, care nu cred că era făcută să fie mâncată, sau ce știu eu? Cert e că nu am putut-o mânca, încă se simțea făina pe ea. Eram cu Ciulea, el a comandat specialitatea casei, două ouă poșate, toast cu maia, piure de avocado, roșie coaptă, salsa verde și, la alegere, bacon sau ciuperci. A ales ciuperci. A primit bacon, i s-a propus să-i fie schimbat preparatul când a atras atenția asupra acestei greșeli, dar eram destul de grăbiți și nu am vrut să mai așteptăm. Am mâncat eu bacon-ul, era foarte bun, dar na, Ciulea a vrut ciuperci! Cu toate acestea, vă sfătuiesc să le faceți o vizită în săptămânile ce urmează, momentan sunt destul de stresați cu deschiderea și se simte puțin treaba asta în atmosfera de acolo. PS: Au și niște fresh-uri geniale, le recomand cu drag!

Aseară, poate m-ați prins pe contul de Instagram, am fost la cină la Dish and That. Cât m-am putut bucura când am aflat că se deschide un restaurant ca acesta în zona Iulius Mall, pentru că în afară de opțiunile pe care le oferă mall-ul în materie de mâncare, nu ne face nimic să ieșim din casă prin împrejurimi pentru a ne răsfăța culinar câteodată. Sau deseori. Acum, mi-e mai mare dragul să trec strada și să merg până în complexul Riviera, unde e restaurantul. Am ajuns la ora 8.30, erau ocupate doar câteva mese (e de înțeles, au deschis miercurea trecută, încă n-a ajuns zvonul la toată lumea), spațiul e extrem de generos, compartimentat în mai multe zone, am avut de unde alege. De design nici nu mai zic, emana căldură, îți dădea o stare de bine, de liniște.

Mi-a plăcut atât de mult vibe-ul de acolo, mâncarea, atenția cu care am fost tratați, nici nu mi-am dat seama cum trece timpul și a venit ora închiderii. Nu că ne-ar fi spus cineva să plecăm, ne-am autosesizat, nu știam de ce numai noi mai râdeam și mâncam desert. Apropo de desert, Dish and That Signature-ul (18 lei) pe care l-am văzut lăudat pe pagina lor de Facebook, chiar merită toată aprecierea. Prietenul meu s-a bucurat de el în întregime înainte ca eu să termin de fotografiat mousse-ul de ciocolată (18 lei) pe care-l aveam în față. A avut răbdare destulă cu mine cât mi-am făcut de cap cu vreo 10 capturi ale felului principal, dar desertului nu i-a rezistat. Apropo de main-dish, eu am ales pulpă de rață confiată cu cartofi gratinați și sos de mure (32 lei), iar Alex, tipic masculin, ceafa marinată de porc (36 lei), din care am gustat și eu, că nu se putea altfel, și era incredibilă. Vă povestesc mai multe despre cum a fost la Dish and That într-un articol viitor, atât de mult mi-a plăcut căci am nevoie de mai mult spațiu și nu vreau să fac aici discriminări.

Să vină Stradale în Cluj aștept de când l-au deschis pe primul în București! Iar acum vreo câteva ore am fost în vizită la ei, pentru masa de prânz, chiar în ziua deschiderii, da, atât de mult i-am așteptat. Am vrut să-l văd pe Chef Foa, nu de alta. Glumesc, evident, am fost pentru că sunt o gurmandă desăvârșită și nu pot rata ocazia de a mânca ceva preparat tocmai cu mânuțele lui. Doar văzându-l învârtindu-se prin bucătărie mi s-a făcut mai foame, mai poftă de ceva atât de delicios, cum numai lui parcă îi iese. Revenind la locație, îi găsiți la parterul clădirii IQuest, pe Someșului, nr. 14, deci la ora 13.00 vă puteți imagina că era plin, toată lumea era înfometată.

Mi-am dat ochii peste cap când am intrat, apoi am văzut partea plină a paharului: aveam suficient timp cât să studiez atent decorul, e foarte simpatic, dacă n-ar fi fost mâncarea foarte bună, vă recomandam să mergeți doar pentru a admira cum e amenajat locul. Din fericire, felul în care au gândit servirea, respectiv sistemul de împinge tava a făcut, m-a adus față în față cu preparatele mai repede decât eram pregătită. Nu îmi făcusem temele și nu deschisesem meniul acasă, dar am reușit să mă decid și am ales rădăcinoase la cuptor (10 lei) și piept de pui la grătar (16 lei). A fost mi-nu-nat, grătarul Robata și cuptorul Tandoor chiar își fac treaba, dacă are cineva vreun dubiu. Au și meniul zilei (22 lei), dar și meniu vegetarian, iar pentru pasionații de vin, trebuie să știți că au și sticluțe mini, numai bine de strecurat la birou în zilele grele.

 

Ei bine, voi ați trecut pragul vreunui local din cele prezentate? Impresii, plângeri, cuvinte de laudă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!