Se inaugurează galeria de artă contemporană Quadro 21

by | Mar 22, 2018 | Expozitii, Știri Cluj

Galeria Quadro invită publicul, în data de 23 martie, începând cu ora 19:00, la un eveniment special: Quadro Double Art Opening, un dublu vernisaj prin care se inaugurează galeria de artă contemporană Quadro 21 Gallery. Evenimentul va avea loc la sediul Galeriei Quadro, str. Samuil Micu, nr. 7.

Prin Galeria Quadro 21 ne definitivăm formula de activitate în domeniul artei contemporane. După doi ani de tatonare sub numele de Z Angles Gallery, care a realizat expoziții în diverse locații (Cluj, Dunaújváros, Londra), Quadro 21 devine o galerie de artă contemporană cu spațiu expozițional permanent și colaborări cu importanți artiști locali și internaționali din diferite generații, care lucrează cu medii foarte disctincte: de la pictură și desen, până la performance și multimedia. – a declarat directorul galeriei, Sebestyén György Székely

Quadro 21 Gallery se deschide cu expoziția „SORA” a pictorului Todor Tamás. Expoziția prezintă picturi recente și works on paper ale lui Todor Tamás, artist din portofoliul Quadro 21 Gallery, reprezentant al tinerei generații de pictori clujeni – artiști care îmbină pictura figurativă cu cea abstractă caracterizată de un puternic conținut suprarealist. Todor Tamás (1989), doctorand al secției de pictură a Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, locuiește și lucrează în Cluj.

Mai multe informații despre artist și despre expoziție, găsiți pe website-ul galeriei, aici.

În aceeași seară, la Galeria Quadro se va vernisa expoziția „Decapitarea Zmeului” – Incze János Dés și Ana Botezatu.

Incze János Dés a realizat, în 1944, o serie de ilustrații de basm, a căror publicare a fost însă împiedicată de război. În anii cincizeci, artistul reia aceste ilustrații realizate pentru antologia de basme populare maghiare din Sic realizată de Nagy Olga, însă publicarea desenelor a fost refuzată de editură în 1957. Deși motivele refuzului nu au fost formulate, cazul a stârnit o amplă reacție în presă. Scriitorii și artiștii au luat apărarea desenelor lui Incze János Dés, vorbind și despre presupusele motive ale refuzului.

Ana Botezatu este cunoscută și ca ilustratoare, însă lucrările expuse nu sunt realizate pentru un text dat. În procesul ei de lucru folosește cu dezinvoltură metode precum decupajele cu foarfecă din hârtie colorată sau „desenul” prin impresionarea cu lumină a hârtiei fotosensibile. Ambele metode operează cu siluete, lăsând loc surprizei și bucuriei copilărești care întâmpină nașterea imaginii.

Expoziția „Decapitarea zmeului” nu își propune să forțeze potrivirea universurilor vizuale ale celor doi artiști, ele fiind juxtapuse prin abordarea frapantă a problematicii ilustrației.
Expozițiile pot fi vizitate gratuit în fiecare zi, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 10 – 18.

Tags: quadro 21

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This