Despre noile preparatele vegetariene și vegane din meniul de la Pokka

by | Mar 28, 2018 | Articole

Săptămâna trecută am fost, din nou, în bucătăria de la Pokka Bistro. Fac ce fac și iar ajung acolo, curioasă să aflu cum se mai prepară una-alta, sau ce noutăți mai au în meniu. Și da, recunosc că mă surprind intrând mult mai des acolo, comparativ cu bucătăria mea, unde totul e neatins… since forever. Dar mi-au spus ei, când am fost și am învățat cum fac pizza cu blat de lipii tortilla, că urmează să strecoare ceva nou printre minunățiile pe care fac, s-au mai dat de gol și că ar fi vegetariene și vegane, evident că le-am bătut la ușă de cum le-am văzut în meniu.

Când spui ”mâncare mexicană” te gândești automat la carne, la extraordinar de multă carne. Au existat până acum opțiuni pentru vegetarieni în oferta celor de la Pokka, dar publicul și-a manifestat interesul și pentru partea vegană. Poate ați văzut chiar și voi că în urmă cu câteva luni au avut în derulare un chestionar prin care și-au dorit să afle mai multe direct de la noi, de la cei care le suntem clienți – ce ne-ar plăcea să găsim în meniu, ce îmbunătățiri am aduce preparatelor, sugestii, reclamații. Nici ei nu se așteptau, însă s-au trezit față în față cu clienți dornici de a-i ajuta, care și-au răpit din timp și care au scris în detaliu ce așteptări au, ce simt că lipsește și ce i-ar face foarte fericiți să poată comanda din bucătăria Pokka.

Așa s-a ajuns la preparatele vegane, iar pentru crearea lor au colaborat cu un Chef din Argentina, care e și nutriționistă, dar are și experiența de bucătar. Le găsiți la secțiunea ”Vegetarian & Vegan” și le recunoașteți cu ușurință după prezența simpaticului ”veggie” în denumire. Printre altele, veți găsi acolo un burger vegan suculent, quinoa taco bowl, pizza veggie, buritto vegan, taco vegan cu humus, falafel și sos de avocado făcut în casă.

Acesta din urmă, Corn Tacos Veggie, este și cel mai popular produs dintre cele noi, deoarece folosesc pentru lipie făină de porumb importată din Mexic, printr-un furnizor din Polonia. Au încercat să o facă și ei, dar s-a dovedit a fi un proces mult prea complicat. Momentan, se rezumă la un singur preparat cu făină de porumb pentru că necesită o atenție mai deosebită: aluatul trebuie să fie frământat și lipia făcută pe loc, nu e ca în cazul celorlalte, care pot fi făcute în cantități mai mari de dimineață și folosite întreaga zi, chiar și următoarea. Eu zic că e musai de încercat preparatul, mai ales că acum sunt singurii din România care au lipie făcută în casă din făină de porumb și vă puteți bucura de gustul orginal de taco. Good job, Pokka!

Tot inspirați de propunerile clienților au introdus chilli vegan. Chiar dacă li s-a părut ciudat și au râs când au auzit prima dată această idee, au văzut că Gordon Ramsay poate face din sweet potatoes, așa că… vă imaginați ce au urmat. Ei îl fac cu tofu, deci orice e posibil.

Evident, a urmat să intrăm în bucătărie pentru a vedea cu ochii noștri cum se întâmplă lucrurile. Și așa am învățat să facem celebrul Corn Tacos Veggie și, recunoaștem, burgerul doar l-am mâncat, căci tacos-ul ne-a furat toată atenția. După ce faimoasa lipie a fost făcută (rețeta e secretă, n-am putut să o aflu și nici n-am încercat, căci sigur nu ne-am ieși cum le iese lor), stă 1-2 minute pe plită, iar mai apoi e gata pentru a îmbrățișa restul ingredientelor: hummus, salată verde, roşii, chifteluţe vegetariene pe bază de năut şi sos de avocado cu coriandru. Aceleași chifteluțe sunt folosite și la burger, și vă zic… sunt mai delicioase decât multe tipuri de carne pe care le-am gustat la viața mea.

Sincer vă spun, am rămas plăcut impresionată, mai ales că eu nu mă dau deloc în vânt după chestii vegan, sunt genul de persoană care simte că nu i s-a potolit foamea dacă nu mănâncă măcar o bucățică de brânzică, măcar puțină carne. Dar de la Pokka am plecat mulțumită și nu mi-a mai trebuit nimic toată ziua. Preparatele noi le găsiți doar pe delivery, nu și în locația fixă din Iulius. Ar fi imposibil să aibă atât de multe feluri de mâncare, dat fiind cât de mic e spațiul. Așa că, să nu riscăm să fiți dezamăgiți: mai bine optați pentru comenzi online, să nu apară discuții și să ne spuneți că v-am pus pe drumuri.

Ce spuneți, plasăm o comandă de la Pokka?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This