#FollowMe: Vizi a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

Home $ Articole $ #FollowMe: Vizi a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | Apr 2, 2018 | Articole

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografie, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

A venit și rândul lui Vizaknai David, sau așa cum îl știm cu toții – Vizi, pe care l-ați văzut cu siguranță ascunsc în spatele aparatului la festivaluri precum MOX, Electric Castle, Jazz in the Park și multe alte evenimente diverse, el fiind și co-fondator KOMITI.

Un loc din Cluj fără care orașul nu ar mai fi același. De ce ai făcut întocmai această alegere?

Anunțat din timp că voi prelua contul @clujlife, am ieșit la plimbare încă de duminică pentru a căuta un loc fără care orașul ar fi total diferit. Am surprins Calea Moților într-o ipostază rar întâlnită: strada care dă viață orașului în fiecare zi poate fi și foarte prietenoaăa fără claxoane într-o după-masă de duminică.

Provocare: suntem nerăbdători să vină vara, să țopăim din nou la festivaluri. Transpune-ne în unul din momentele tale preferate din cadrul unui festival la care ai fost fotograf.

Îmi este greu să aleg o poză preferată pentru că fiecare festival încearcă să transmită alt vibe. Consider că festivalurile sunt despre oameni, nu despre headlineri, așa că poza mea preferată e de la ultima ediție Electric Castle, cu oamenii care au fost acolo, care au dat viață festivalului, care au dansat până au pierdut șirul zilelor. Sunteți voi.

Show us the sky! Nu în puține din fotografiile tale, planul cosmic joacă un rol extrem de important. Sunt mulți cei care surprind cerul în capturi, dar puțini reușesc să o facă ”ca la carte”. Teach us something new: care sunt regulile de bază pentru a obține o poză reușită dacă decidem să includem și văzduhul în cadru?

Mulți au tendința de a se concentra numai pe cer la un apus cu culori faine, dar eu consider că e la fel de important și ce putem încadra sub cer în poza. Desigur, pentru a evidenția un apus spectaculos, proporția cerului în poză poate fi mult mai mare, dar niciodată nu aș recomanda neglijarea spațiului rămas, și nu aș sugera poze doar cu un cer, fără a-i oferi un landmark prin care privitorul poate să localizeze poza.

Te invităm la o călătorie down the memory lane, în care să ne povestești despre momentul în care ai ajuns în Cluj, în primul an de facultate. Care e primul loc pe care ți-l amintești, peisaj sau stradă? Ai venit cu gândul că vei face fotografie sau a fost un hobby descoperit pe parcurs?

Am venit la Universitatea Tehnică pentru că mi-a plăcut școala, dar cum se zice – m-am crezut deștept până am ajuns la Poli. Fotografia era deja un hobby vechi, dar am venit la Cluj cu gândul de a învăța ceva nou și pentru a porni pe un drum cu cunoștințele acumulate aici. Drumul era șerpuit și fotografia a ajuns adânc în sângele meu, iar acum e un viciu de care nu pot și nici nu vreau să scap.

Care sunt cuvintele care consideri tu că îți caracterizează cel mai bine stilul fotografic? Nu te limita la vorbe, arată-ne în culori, texturi, lumini sau umbre!

Încerc să fiu atent la detalii și să prezint lucruri zilnice la care nu suntem atenți tot timpul. Îmi place simetria, formele regulate, dar și culorile extraordinare, care din pacate nu au fost prezente săptămâna aceasta.

Mulțumim Vizi pentru fotografii și pentru că ai acceptat provocarea noastră! Who is next?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!