Interviu cu Lucian Constantinescu, brand manager FIRESQ

Home $ Articole $ Interviu cu Lucian Constantinescu, brand manager FIRESQ

După cum anunțam acum câteva zile, brandul românesc de bijuterii cu diamante – FIRESQ, tocmai a poposit în Cluj, cu un nou concept de prezentare. Evident că nu i-am lăsat nici să-și tragă sufletul, și chiar la o zi de la deschidere le-am făcut o vizită, pentru a afla mai multe. Am povestit cu Lucian Constantinescu, care la 28 de ani duce mai departe afacerea de familie începută de tatăl său în 1994. Și-au dorit ca primul Brilliant Point să fie la Cluj, acesta fiind un mix între office și showroom.

Noi avem site-ul diamante.ro, unde vindem produsele marca FIRESQ, dar și două magazine de sine stătătoare, unul în București, iar celălalt în Constanța. Pentru a nu denumi FIRESQ locația din Cluj, căci ar fi creat o oarecare confuzie, oamenii crezând că își pot cumpăra bijuteriile de aici, am decis să îi spunem Brilliant Point. Practic, aici e doar un punct de prezentare, plasare comenzi și ridicare colete. Tu, ca posibil client, vezi pe site cam ce te-ar interesa, dar vrei să vezi inelul sau perechea de verighete și în formă fizică, să le simți, să-ți spună cineva ceva despre diamante.

Ei, aici a pus Marius punctul pe ”i”. Imaginați-vă doar că vă hotărâți să faceți marele pas, vă treziți într-o dimineață, o vedeți dormind lângă voi și realizați – ”Ea e.” Chiar dacă zic unii că acesta ar fi lucrul cel mai dificil, să-ți găsești pe cineva cu care să-ți împarți zilele până la finalul vieții, probabil respectivii nu au ales niciodată un inel de logodnă. Toate modelele sunt drăguțe, ce faci – alegi la întâmplare?

Mulți pleacă de la ideea că un inel cu diamante e scump, dar la noi găsești opțiuni de la 2000 lei, un preț care mi se pare mai mult decât decent, până la cât vrei tu, 20.000 – 40.000 lei, cât ești dispus să investesti. Tu te uiți pe site, îți alegi modelul dorit și vii aici să-l vezi sau să ne spui că nu stii exact ce vrei, iar noi te consiliem. Sunt cazuri în care îi felicităm pe clienți pentru alegerea făcută, dar sunt și momente în care le recomand alte variante, chiar dacă ei aveau ceva în minte. Există inclusiv situații în care, prin propunerea noastră, bugetul scade. Atunci, le explicam clientilor cu argumente tehnice acea propunere. Un pret mai mic nu inseamna rabat la calitate. toate diamantele sunt certificate internațional și inscripționate cu un cod unic de siguranță, totul este transparent si verificabil. Eu doar îmi doresc să gaseasca raportul optim pret-calitate, nu are rost să pui într-un inel de culoare galbenă, un diamant foarte alb, de exemplu.

Esențial e ca voi să alegeți modelul, să vă gândiți dacă ea v-a sugerat vreun indiciu subtil de-a lungul timpului, să trageți cu ochiul în cutia de bijuterii, să vedeți cam ce ar prefera, ce i-ar plăcea. Mărimea diamantului, numărul de carate și alte detalii de genul asta pot fi stabilite alături de consultant, acesta fiind și scopul Brilliant Point-ului, de a vă veni în ajutor. Și dacă nu aveți niciun model în minte, acolo găsiți toate modelele afisate online. Pe site, veți observa că au un configurator de diamante, ei fiind și primii din România care au implementat sistemul acesta.

Pe modelul ales de tine, sunt făcute configurările pentru culoare, claritate, tăietură și așa mai departe. În ceea ce privește culoarea, ai opțiuni de la D la M, unde D este perfect transparent, alb, iar pe măsură ce te apropii de M, e gălbui. Dar și aici există niște nuanțe în alegerea făcută, pe care unii nu le observă din prima. Urmează claritatea, care poate fi: FL, flawless, perfect la interior, perfect la exterior, dar sunt foarte rare diamantele perfecte în totalitate; IF – internal flawless, e perfect doar la interior, la exterior poate avea mici chestii, însă nu sunt observabile cu ochiul liber. Sfatul meu e să meargă, în general, pe un VS1, VS2 – very small inclusion, dar depinde și mult de prindere. Mai apoi, mulți rămân blocați pe culoare și claritate, dar din tăietură vine strălucirea diamantului – cu cât e tăiat mai bine, cu atât va străluci mai tare, de asta cel mai bine s-ar alege ”excellent” sau ”very good”. În ceea ce privește certificatul international, în configurator sunt listate cele 4 laboratoare cu care noi colaborăm.. Dacă optezi pentru un inel de logodna sau o pereche de verighete din aur cu diamante, sfatul nostru e să îl iei cu certificat international si inscriptionat cu cod unic de siguranta, pentru că altfel nu știi ce cumperi.

Nu vă faceți griji legate de mărime, pentru că aveți la dispoziție 30 de zile în care aceasta poate fi modificată în caz că nu ați nimerit. De asemenea, le recomandă clienților să vină la curățare, verificare măcar o dată pe an, ei fiind singurii care oferă servicii post-cumpărare gratuite și fac asta încă din 1994. Multe bijuterii din aur alb devin ușor îngălbenite la bază, în timp, de la zgârieturi, de la aciditatea mâinilor, dar prin vizita aceasta periodică, îl puteți avea mereu ca nou. În plus, gândiți-vă în felul următor: poate într-o zi îi veți dărui inelul vostru fiicei, dar trecerea anilor își va pune inevitabil amprenta pe înfățișarea lui. Ei bine, ea poate merge la FIRESC / FIRESQ și ieși de acolo cu un inel ca nou, făcut pe mărimea ei. Da, exemplul e inspirat dintr-un caz real, de cineva care a achiziționat o piesă în 1996 și a lăsat-o ca moștenire mulți ani mai târziu.

Toate modelele fiind create de noi, avem matriță pentru fiecare produs făcut, dacă vine cineva peste 50 de ani, noi ii putem face unul identic. Designerul nostru lucrează într-un program de grafică, proiectează modelul, iar mai apoi, acesta este printat 3D, de unde va reieși produsul brut. Există trei etape importante în realizarea bijuterieii, noi folosim doar aur pur, de 18 carate, și nu luăm aur la schimb, pentru a avea control asupra aurului din bijuterii. Au fost oameni și instituții care nu au crezut că avem asemenea reguli interne, dar i-am invitat la noi și s-au convins. Aici chiar avem o fabrică de bijuterii, ateliere unde maeştrii bijutieri dau viaţă ideilor designerului.

Provocarea în acest domeniu constă în educarea clienților, în a-i determina să înțeleagă avantajele existenței unui loc cum este Brilliant Point și că trebuie să profite de beneficiile oferite, dar destul de multă atenție necesită și crearea unor modele spectaculoase și vandabile. Cred totuși că designerul lor a găsit rețeta succesului, pentru că 90% din ce găsiți pe site poate fi făcut indiferent de mărimea pentru care optați.

Cei de la FIRESC / FIRESQ își doresc să mai deschidă si alte Brilliant Point-uri în Iași și Timișoara, dar se gândesc și la o extindere pe plan internațional. Voi ce părere aveți despre tot ce am povestit? Vă încântă ideea unui Brilliant Point în oraș?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!