#FollowMe: Raluca Erdei a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

Home $ Articole $ #FollowMe: Raluca Erdei a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | Apr 9, 2018 | Articole

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care, timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografice, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

În săptămâna care abia a trecut a trecut am avut-o ca invitată pe contul nostru pe Raluca Erdei, street photographer și adeptă a stilului minimalist.

Raluca, tu tinzi să abordezi fotografia dintr-o perspectivă minimalistă. Ce te-a atras la acest stil și ce te inspiră în realizarea fotografiilor?

Prin minimalism reușesc să evadez pentru câteva momente din toată agitația de zi cu zi. Ca și cum timpul ar sta în loc, iar eu pot fi oricine, oriunde. Mă inspiră marea, pădurea, soarele, sau orice loc pustiu.

Care e clădirea ta preferată din Cluj și în baza căror criterii ai făcut această alegere?

Dacă ar fi să iau în considerare locul în care am cele mai multe fotografii, aș putea spune că The Office e clădirea mea preferată. Datorită jobului petrec mult timp aici, iar asta îmi permite să explorez și să experimentez.

Provocare: îți plac și pozele alb-negru. Ia culoarea dintr-un loc extrem de viu colorat din Cluj fără a-i da o notă melancolică. Cât de greu a fost să faci asta?

Am ales un cadru cu tramvaiul viu colorat și i-am luat culorile, fără a-i modifica însă impactul vizual. Designul aparent haotic, este de fapt un haos controlat, care nu transmite melancolie, chiar și în lipsa culorilor. Partea grea a fost să aștept tramvaiul ? Swipe for before and after shots.

Te uiți în sus sau în jos? Arată-ne că putem confunda perspectiva și povestește-ne puțin cum ai obținut efectul vizual final.

Azi am vrut să încerc o tehnică nouă și m-am jucat puțin cu perspectiva. Am creat o nouă realitate folosindu-mă de dronă și puțin Photoshop.

Am observat în capturile tale diverse pattern-uri, de la cercuri, la linii drepte. Arată-ne un astfel de pattern în oraș, pe lângă care sigur trecem zilnic nepăsători.

De regula ocolesc construcțiile de genul, nu-mi plac spațiile înguste și aglomerate. De data asta însa mă bucur că am îndrăznit, pentru că altfel nu aș fi descoperit pattern-ul acesta. Îmi place foarte mult efectul geometric ordonat pe care îl creeaza bârnele de lemn.

Îi mulțumim încă o dată Ralucăi pentru capturi și pentru că a schimbat ușor dinamica feed-ului nostru de Instagram.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!