Articole

#FollowMe: Raluca Erdei a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care, timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografice, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

În săptămâna care abia a trecut a trecut am avut-o ca invitată pe contul nostru pe Raluca Erdei, street photographer și adeptă a stilului minimalist.

Raluca, tu tinzi să abordezi fotografia dintr-o perspectivă minimalistă. Ce te-a atras la acest stil și ce te inspiră în realizarea fotografiilor?

Prin minimalism reușesc să evadez pentru câteva momente din toată agitația de zi cu zi. Ca și cum timpul ar sta în loc, iar eu pot fi oricine, oriunde. Mă inspiră marea, pădurea, soarele, sau orice loc pustiu.

Care e clădirea ta preferată din Cluj și în baza căror criterii ai făcut această alegere?

Dacă ar fi să iau în considerare locul în care am cele mai multe fotografii, aș putea spune că The Office e clădirea mea preferată. Datorită jobului petrec mult timp aici, iar asta îmi permite să explorez și să experimentez.

Provocare: îți plac și pozele alb-negru. Ia culoarea dintr-un loc extrem de viu colorat din Cluj fără a-i da o notă melancolică. Cât de greu a fost să faci asta?

Am ales un cadru cu tramvaiul viu colorat și i-am luat culorile, fără a-i modifica însă impactul vizual. Designul aparent haotic, este de fapt un haos controlat, care nu transmite melancolie, chiar și în lipsa culorilor. Partea grea a fost să aștept tramvaiul ? Swipe for before and after shots.

Te uiți în sus sau în jos? Arată-ne că putem confunda perspectiva și povestește-ne puțin cum ai obținut efectul vizual final.

Azi am vrut să încerc o tehnică nouă și m-am jucat puțin cu perspectiva. Am creat o nouă realitate folosindu-mă de dronă și puțin Photoshop.

Am observat în capturile tale diverse pattern-uri, de la cercuri, la linii drepte. Arată-ne un astfel de pattern în oraș, pe lângă care sigur trecem zilnic nepăsători.

De regula ocolesc construcțiile de genul, nu-mi plac spațiile înguste și aglomerate. De data asta însa mă bucur că am îndrăznit, pentru că altfel nu aș fi descoperit pattern-ul acesta. Îmi place foarte mult efectul geometric ordonat pe care îl creeaza bârnele de lemn.

Îi mulțumim încă o dată Ralucăi pentru capturi și pentru că a schimbat ușor dinamica feed-ului nostru de Instagram.

ClujLife - Te scoate din casă

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Thu 13

LightsON – The light artworks circuit

16 November, 6:00 pm - 31 December, 8:30 pm
Thu 13

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca | Cluj-Napoca Christmas Fair

23 November, 11:00 am - 30 December, 10:00 pm
Thu 13

Căsuța Moșului de la Târgul de Crăciun

23 November, 4:00 pm - 30 December, 8:00 pm
Thu 13

Street FOOD Festival Christmas Goodies

7 December, 2018, 6:00 pm - 16 January, 2019, 9:00 pm
Thu 13

Decembrie Festiv în Syndicate Bar & Lounge

7 December, 6:00 pm - 20 December, 6:00 pm

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

WordPress database error: [Unknown column 'tt.order' in 'order clause']
SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id WHERE tt.taxonomy IN ('gdpr_service_categories') AND tt.parent = '0' ORDER BY tt.order ASC