Câteva idei care să vă inspire săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ Câteva idei care să vă inspire săptămâna aceasta în Cluj

by | Apr 16, 2018 | Articole

Eu vă anunț din start: nu sunt doar câteva idei, ci sunt destul de multe, pentru că se anunță o săptămână pliiiiină în Cluj. De cum a răzbit soarele în lupta cu norii, parcă cu altă inimă părăsim confortabilul pat, așa că acum chiar nu mai aveți nicio scuză să leneviți pe canapea. Avem multe de povestit, deci să trecem direct la planurile de atac.

3,2,1 – #ieșidincasă!

Luni – începem în forță! Astăzi e prima zi din săptămâna Food Waste Combat, cei dintâi din cele 7 zile în care putem participa la evenimente tematice pentru combaterea risipei alimentare. FWC este un proiect JCI Cluj ce are drept scop creșterea nivelului de conștientizare asupra problemei risipei alimentare și reducerea acesteia, iar azi ne întâlnim la ora 18.30 la Cinema Mărăști, unde vom avea ocazia să-i cunoaștem pe cei din echipa Food Waste Combat și să povestim cu aceștia despre activitățile lor curente și planurile de viitor, după care vom viziona un documentar despre fenomenul risipei alimentare, testat și confruntat de un cuplu îndrăzneț. Intrarea este libera, dar locurile sunt limitate. Se recomandă înscrierea aici. De la ora 21.00 ne mutăm la Hugo The Office pentru recitalului lui Horațiu Mălăele – ”Sunt un orb”, un act artistic în care actorul, singur pe scenă, dialoghează cu publicul. Taxa de participare este de 75 lei.

A post shared by Tudor Andreea (@tdrandreea) on

Marți – poate e timpul pentru altceva. V-ați prins *wink wink*? E vorba despre noua ediție a Târgului de Cariere, despre care noi tot vorbim deja de câteva zile cu mare entuziasm. Peste 80 de companii angajatoare din toate domeniile de activitate, un stand dedicat testării psihologice a candidaților, zonă pentru startupuri și apel pentru voluntari – acestea sunt doar câteva dintre noutățile Târgului de Cariere Cluj Global, ce se desfășoară mâine și miercuri, 17-18 aprilie, la Sala Polivalentă. Dacă sunteți curioși să aflați mai multe despre acest eveniment, noi am povestit aici cu Mihai Cotos, cel care i-a pus bazele în 2006. Seara ne întâlnim la ClubHub, pentru TEDxSalon-ul de luna aceasta, ce are tema: ”E” for entertainment. Rezervați-vă un loc aici.

Miercuri – te aventurezi spre o bucătărie cu specific german. Știm bine că zilele de miercuri sunt cele mai grele. Din toate punctele de vedere. Și cu toții avem nevoie de acel ceva care să ne facă să exclamăm – ”Asta tocmai mi-a făcut ziua mai bună!” Ei bine, propunerea noastră pentru această zi e să mergeți la Deutsches Haus și să încercați din preparatele de origine nemțească, merită toată încrederea. Am povestit mai multe despre ele aici. PS: Nu uitați de bere, că altfel o să plecați cu sentimentul enervant că ați uitat ceva acolo.

Joi – se deschid expoziții noi la Fabrica de Pensule. Hop și noi! Știți deja că ne place să ajungem primii oriunde, e normal să vă îndemnăm și pe voi să faceți asta, mai ales că există câteva locuri departe de centrul orașului care merită toată atenția voastră. Joi, de la ora 19.00, are loc vernisajul a trei expoziții – ”În sub ochii mei / George Roșu” (Pilot, etajul 1), ”Simple Things / Norbert Filep” (Pilot, parter) și ”Despre artă și viață / Cristi Pogăcean” (Raft, etajul 1). Fie că alegeți desen, video sau fotografie, nu uitați să lăsați arta să vă inunde fiecare colțișor al minții cu inspirație și să vă ajute să creați lucruri frumoase.

Vineri – îți propunem o călătorie virtuală, până în Vancouver, Canada, la TED2018 – The Age of Amazement. Te invităm la TEDxEroilor Live, la Cinema Florin Piersic, de la ora 18.30, să vizionați în exclusivitate o sesiune de la conferința TED2018, care poartă numele: Doom. Gloom. Outrage. Uproar. Prețul unui bilet este de 20 RON și se poate achiziționa accesând link-ul acesta. Pentru vineri noaptea avem în program, deloc surprinzător, o vizită la Midi, unde ne întâlnim cu Mihigh, K!D Chriss și Vlad Ivva. Din păcate, nu stăm foarte mult pentru că avem planuri mari pe sâmbătă dimineața, sperăm că nu ați uitat de ele.

A post shared by TEDxVancouver (@tedxvancouver) on

Sâmbătă – mergem la împădurit, hai cu noi! Da, după cum am anunțat și la începutul săptămânii, suntem pregătiți să mergem la Vâlcele, unde contribuim la împădurirea a două hectare de pădure, alături de voluntarii msg Maraton Apuseni. Organizatorii și partenerii vor asigura gorunii ce urmează să fie plantați, uneltele, apă și mâncare pentru masa de prânz. Sunteți totuși încurajați să veniți cu mănuși și apă în plus. Înscrierile în echipa voluntarilor se pot face accesând formularul de aici, urmând ca ulterior să fiți contactați pentru a vi se oferi toate detaliile. Dacă, din motive personale și de înțeles, nu ajungeți, puteți merge la FedCup și să susțineți naționala României în întâlnirea cu Elveția. Bilete aici. Și începând cu ora 16.00 se deschid porțile la Utah Jazz, prima petrecere marca Sunset Experience, unde nu se poate să nu fiți prezenți cu toată gașca. Nu după ce am prezentat toate motivele ca să nu lipsiți. Biletele se vor găsi și la intrare, la prețul de 30/35 lei, dar le puteți achiziționa online la prețul presale de 25 lei de aici sau de la Uman.

A post shared by Sunsets (@sunsets.experience) on

Duminică – poți să dai o fugă până la castel sau să mergi să vezi o piesă de teatru jucată în premieră. Cum până la care castel? Bánffy, din Bonţida, cărora tuturor vrem să-i trecem pragul când ne mai oprim din dans la Electric Castle. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Monumentelor şi Siturilor, Fundaţia Transylvania Trust Vă ne invită la Ziua Porţilor Deschise la Castelul Bánffy. Puteţi vizita lapidariul şi Centrul de Arte şi Meserii, respectiv lucrările realizate în cadrul taberelor de creaţie din 2017 sau puteţi doar să petreceţi câteva ore în ambianţa Versailles-ului transilvan. Intrarea este gratuită. Dacă nu ai chef de o plimbare neapărat, îți propunem piesa de teatru ”Craii de Curtea-Veche”, după Mateiu Caragiale.

A post shared by andrei m. (@andreimxa) on

Ce mai săptămână! Eu m-am trezit cu chef și spor azi, sper că și voi la fel! Pe unde ne întâlnim zilele acestea?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!