Cum a fost la Lord of the dance – Dangerous Games

Home $ Articole $ Cum a fost la Lord of the dance – Dangerous Games

by | Apr 16, 2018 | Articole, Cum a fost la

Duminică, 15 aprilie, la Sala Polivalentă, a avut loc un spectacol plin de energie și emoție, susținut de celebra trupă de dansatori irlandezi, Lord of The Dance. Show-ul cu același nume, Lord of the Dance – Dangerous Games, a stârnit mare interes în rândul publicului clujean, dovada evidentă fiind sala plină. Noi, ca o echipă curioasă și în trend cu cele mai interesante evenimente, nu am putut să lipsim din rândurile spectatorilor.

Mai jos, vă povestim ce ne-a atras atenția, deși, sinceri să fim, fiecare moment a meritat ropotele de aplauze și aclamațiile venite din partea tuturor celor care erau prezenți.

A post shared by Cris (@vesa_cristina) on

Reprezentația ne-a captivat încă din primele secunde prin povestea pe care o voce misterioasă a transmis-o la început, o încurajare să nu renunțăm niciodată la visurile noastre. Au fost doar câteva cuvinte menite să anticipeze ce explozie de talent va urma să se desfășoare în fața noastră. Odată prinși în această lume fermecată, nu ne-am mai putut lua ochii de la artiști. Costumați în zâne sau în roboți, înfățișând binele și răul, aceștia au susținut momente de muzică live și dans… dar ce mai dans!

Stilurile contemporan și tradițional s-au îmbinat în pași ce au făcut sala să vibreze de entuziasm. Credem că nu am fost singurii care au simțit cum li s-a făcut pielea de găină când am privit cât de bine s-au coordonat dansatorii pe tot parcursul spectacolului. De departe, cele mai „zgomotoase” momente au fost acelea când pantofii de step au lovit scena în ritmul muzicii. Fiecare dans a transmis o poveste, de dragoste sau de ură, ba chiar am asistat și la o „bătălie” finală între bine și rău. Pentru ca emoția transmisă să fie mai puternică, am fost încântați și de interpretările unei soliste cu o voce sublimă, dar și de prestațiile a două violoniste care ne-au făcut pe noi, cei din public, să dansăm pe muzica lor.

La complexitatea spectacolului au contribuit și proiecțiile 3D, care ne-au ajutat să ne imaginăm tărâmurile în care se desfășoară povestea. Finalul dinamic ne-a ridicat pe toți în picioare în strigăte de bucurie și aplauze zgomotoase. Chiar și colega mea, Ecaterina, a ieșit extrem de încântată din sală, deși se anunțase destul de pesimistă la început. De ce? Nu am înțeles destul de bine, așa că o las pe ea să continue și să vă spună exact ce așteptări avea și cu ce a plecat de acolo, să vedeți lucrurile și din perspectiva ei. Corina, terminat.

Sincer, nu știu ce mai urmează în echipa ClujLife, acum că am început să împărțim paragrafele dintr-un articol între noi, haha. Eu sunt destul de sceptică când vine vorba de orice, iar zona aceasta de dans îmi era cumva străină. Singura mea interacțiune cu ea a constat în faptul că m-am uitat la un moment dat în existența mea la emisiunea ”Dansez pentru tine”, am fost de câteva ori la Operă la spectacole de balet și în rest, nu prea m-au atras reprezentațiile de genul. Vă puteți imagina surprinderea când am văzut un show complex cum e Lord Of the Dance, care mi-a dat o altă definiție a ceea ce înseamnă sincronizare în dans.

Mi-a plăcut mult faptul că am mers cumva cu gândul că nu voi fi impresionată, că am fost impresionată de cât de mulți oameni sunt, că n-am crezut practic în potențialul evenimentului, pentru că am putut vedea crescând treptat în mine un sentiment interesant și, mai ales, am simțit cu o forță incredibilă când m-a smuls show-ul din realitate și m-a transpus în acea poveste, a luptei dintre forțele care domină lumea. Au fost momente intense și mă bucur că am asistat la un spectacol atât de complet, din toate punctele de vedere, care a fost în stare să mă facă să-mi ridic întrebarea – e omenește să te poți mișca în felul acesta?

Lord of the Dance – Dangerous Games a fost genul de eveniment de la care nu ai mai pleca, unde îți dorești să vezi mai mult… și primești mai mult. Deși spectacolul a părut că a luat sfârșit, toată echipa a revenit pe scenă cu un ultim dans ce ne-a umplut de energie pozitivă și ne-a înfrumusețat seara.

Voi ați fost aseară la Lord of the Dance? Cum vi s-a părut?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!