Startup Area la Târgul de Cariere

Home $ Articole $ Startup Area la Târgul de Cariere

by | Apr 16, 2018 | Articole

Săptămâna trecută vă anunțam că noi deja ne-am hotărât să le facem celor de la Târgul de Cariere o vizită, să vedem ce au pregătit și pentru ediția aceasta, cu ce noutăți ne mai așteaptă. Am povestit mai multe despre acest eveniment cu Mihai Cotos, cel care i-a pus bazele în anul 2006 și conduce echipa care face posibilă realizarea TdC, puteți reciti interviul aici. Noi nu suntem în căutarea unei noi cariere, dar asta nu înseamnă că nu ne dorim să fim în permanență la curent cu felul în care evoluează un târg cum este acesta, mai ales că ei vin aproape la fiecare ediție cu minim un element de noutate.

Ediția aceasta ne-a surprins cu vești extraordinar de bune. Pentru prima dată, la Târgul de Cariere, organizatorii au dat ocazia mai multor startup-uri să aplice pentru participarea gratuită la eveniment. Ei au considerat-o a fi o modalitate prin care pot crea o punte între afacerile aflate la început de drum și vizitatorii care trec pragul evenimentului. Startup Area este locul ideilor inovative și a unor povești de business ce se anunță deja de succes.

Nu este primul eveniment marca TdC unde li se oferă acestă ocazie startup-urilor, pentru că acest lucru s-a mai întâmplat și în Iași și Chișinău, unde deja s-a organizat Târgul de Cariere în această primăvară. A venit și rândul Clujului, iar cele două evenimente de recrutare care vor avea loc începând de mâine își doresc să dea această șansă de expunere și micilor afaceri care au un potențial incredibil de dezvoltare.

Pentru Târgul de Cariere Cluj Global și Cluj IT au fost selectate 6 startup-uri, iar probabil una dintre cele mai cunoscute nume pentru publicul clujean este Fast Order, aplicația mobilă care personifică un ospătar, ajutând la plasarea comenzilor și plata în restaurante și magazine. Tinerii antreprenori din spatele acestei idei încearcă să schimbe modul de servire în localuri și deja au ajuns să testeze pieţe ca America, Emiratele Arabe, Spania, Danemarca, Anglia, înregistrând peste 100.ooo de comenzi care au trecut prin această aplicație. Probabil că toți ne dorim să fim parte dintr-un proiect care țințește să revoluționeze piața serviciilor, iar Fast Order are un mare potențial să facă asta, felul în care au reușit să ducă produsul lor în afara României este demn de toată aprecierea.

 

 

 

Gaus este un alt startup promițător, care vine tocmai din Chișinău, Republica Moldova și se adresează generației tinere, Millennials. Este vorba despre un chatbot de recrutare direct din Facebook Messenger prin care procesul de selecție rigid este transformat într-o experiență simplă, eficientă și plăcută. ”A better way to find your next job”, cum ar zice ei. Eu sunt foarte curioasă să mă întâlesc cu ei la TdC, să-mi explice mai bine ce fac, pentru că pur și simplu nu pot înțelege de ce nu își fac recrutarea în online. Hm, sigur îmi scapă mie un detaliu.

 

 

 

Următorul pe lista startup-urilor este Complyadvantage, aparținând zonei IT. Afacerea a  pornit în Londra, Marea Britanie, și are un sediu de tinere talente și în Cluj-Napoca. Este un startup înființat in 2014, care folosește inteligența artificială, “machine learning” și analiza unei cantități mari de date pentru a ajuta firmele să îți gestioneze obligațiile de conformitate la un cost redus, oferind date relevante și de înaltă calitate, pentru a lua rapid anumite decizii de risc.

 

Restul numelor din lista de startup-uri le descoperiți începând de mâine, la Târgul de Cariere. Cu cine ne vedem acolo?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!