Sperăm că și voi vă bucurați cel puțin la fel de mult ca noi de vremea aceasta excelentă de afară. Toată echipa ClujLife e în culmea fericirii de când soarele a început să strălucească atât de puternic pe cer, iar temperaturile au crescut deodată mai ceva ca Prâslea cel Voinic, așa că suntem non-stop în căutare de motive să ieșim din casă. Am așteptat nerăbdători să se încălzească pentru a putea merge cu gașca în parc sau undeva la iarbă verde, să stăm chill, până ne-am dat seama că ar fi utile niște jocuri noi. Și am început să căutăm.
Așa am descoperit magazinul cutia.ro, care din februarie are și o locație fizică pe strada David Ferenc, nr. 21, colț cu Andrei Șaguna. Am și dat fuga până acolo să ne alegem câteva jocuri, nu pentru că n-am fi fost mulțumiți de oferta din online, ci pentru că am dorit să vedem magazinul, dar și să primim câteva recomandări, iar azi vă povestim mai multe despre ce găsiți la ei.
Știm că mulți dintre voi sunt iubitori ale acestor activități pentru că în ultimii ani am observat un fel de trend în oraș, seri de board-games și altele de genul, și cu siguranță doriți de ceva vreme să vă procurați și voi un astfel de joc, pentru că v-ați regăsit în următorul scenariu: sunteți la diverse reuniuni cu prietenii, în natură sau la cineva acasă, și inevitabil apare întrebarea ”A adus cineva un joc?” Probabil n-a adus nimeni și doar 1/10 din cei prezenți are pe acasă un Catan sau un Activity, de care își amintește ulterior că l-a împrumutat cuiva care nu l-a mai restituit niciodată. Vă sună cunoscut?
Sau poate ați vrut să faceți un cadou unui prichindel, pentru că trăim, din păcate, într-o eră în care aceștia folosesc YouTube-ul mai bine decât părinții noștri și prea puțin se mai bucură de jocurile copilăriei așa cum ar trebui să o facă, și nu ați știut ce să alegeți. Aici găsiți o gamă diversă de jocuri special concepute pentru aceștia, în cazul în care căutați o activitate distractivă și care îi va distrage de la telefon / tabletă.
Și pentru că vă spusesem că am mers pentru câteva recomandări, propuneri de jocuri special pentru ieșit cu prietenii la un picnic, la un stat pe pătură sau în hamac în parc, vă prezentăm în continuare cu ce anume am plecat noi de la magazin:
Junggle
Acesta este un joc de cărți nou, apărut chiar acum, are o cutie mică, deci ați scăpat și de problema transportului sau grija că v-ar ocupa prea mult loc în ghiozdan. Pot juca până la 10 persoane, noi zicem că e potrivit și dacă mergeți mai mulți la o cabană, de exemplu. Există o regulă de bază, și 5 secundare, care împart practic jocul în 5 joculețe diferite, oferindu-vă mai multe modalități de abordare.
Ligretto
Din nou avem un joc de cărți, cu o grafică extrem de atractivă, iar în cazul acesta ideea este să scapi de tot ce ai în mână cât mai repede. Se aseamănă cu ceva ce ați jucat cu siguranță la un moment dat – ”Popa prostu.” Există 3 feluri de cutii, în 3 culori, și dacă le dețineți pe toate pot juca până la 12 jucători deodată. Este un joc de reacție rapidă, plin de adrenalină, în care toți jucătorii acționează simultan, încercând să completeze teancurile formate în jurul mesei cu cărți de aceeași culoare, în ordine crescătoare. Dacă vi se pare ”prea simplu”, mai povestim după ce jucați prima oară, pentru că necesită o doză serioasă de atenție și rapiditate în gândire și mișcări. Există și varianta pentru copii, dar și una cu tematică Star Wars.
Mogel Motte
Aici avem de-a face cu un joc de cărți mai complex, în care singurul mod de a câștiga este prin trișare. Și nu ne referim la faptul că trebuie să vă înșelați partenerii de joc pe ascuns, ci pe față, trișatul fiind cumva parte integrată. Toți jucătorii trebuie să se bazeze pe inteligența proprie pentru a reuși să treacă de paznic, acesta fiind tot unul dintre voi. De asemenea, trebuie să găsiți o modalitate de a pune jos și cartea ce o înfățișează pe molia trișătoare, pentru că aceasta nu poate fi niciodată jucată. Dacă paznicul prinde pe cineva trișând, se schimbă rolurile, iar înșelătorul devine cel ce va fi înșelat. Scopul final e să rămâneți fără nicio carte în mână. Be creative!
Hanabi
De data aceasta avem un joc de cooperare, în care ținem cărțile noastre cu fața cu ceilalți, noi neștiind ce avem în mână. La fiecare tură, trebuie să ne bazăm strict pe informațiile primite de la ceilalți jucători pentru a ghici ce avem și a juca cărțile pe care le deținem. La rândul lor, aceștia trebuie să găsească moduri ingenioase de a ne oferi cele mai bune indicii. Jocul se dovedește a fi o adevărată provocare de comunicare și un real efort de echipă, fiind recomandat pentru un număr de minim 2, maxim 5 jucători. În acest joc nu pierde nimeni, ci câștigă echipa. Sau pierd toți, depinde de cum vă descurcați.
Jungle Speed
Fără nicio legătură cu primul joc menționat, în Jungle Speed, trebuie să vă bazați pe simțul de observare și reflexe rapide. Fiecare primește o mână de cărți, iar pentru a câștiga trebuie să fii primul care trebuie să scape de toate cărțile. Există un totem din lemn care se află în mijlocul mesei, așteptând ca jucătorul cu cele mai rapide reflexe să îl smulgă și să câștige jocul. În momentul în care jucătorii dezvăluie cărțile lor, dacă sunt identice, ei trebuie să apuce Totemul. Jucătorul mai rapid dă cărțile adversarului. Există și câteva capcane, dar nu vă spunem mai multe, vă lăsăm pe voi să descoperiți.
Vă dați seama din poze cam câte sute de jocuri aveți aici, dacă v-am făcut curioși, puteți da o fugă până la magazinul cutia.ro și să începeți deja să adunați gașca pentru următoarea ieșire la iarbă verde!