Cum a fost prima zi la Târgul de Cariere

by | Apr 17, 2018 | Articole, Cum a fost la

Noi când zicem că facem ceva, așa rămâne, bătut în cuie. De o săptămână deja tot spunem că vom merge la Târgul de Cariere, am stat de vorbă și cu Mihai Cotos, unul dintre fondatori, am tot zis că vrem să vedem ce se întâmplă la Startup Area, noutatea acestei ediții, că vrem să simțim vibe-ul general al evenimentului, mai rămânea un singur lucru de făcut – să mergem! Astăzi, pe la ora 12, ne-am și prezentat la ușile Sălii Polivalentă, dornici să vedem cum stă treaba. Și să vă îndemnăm și pe voi să treceți pe acolo, că numai mâine nu-i poimâine, terminați o facultate și realizați că nu aveți decât cunoștinte teoretice și prea puține practice sau, și mai rău, constatați pe la 50 de ani că ați făcut toată viața o muncă care nu v-a adus nicio bucurie.

După cum zic și organizatorii, e timpul pentru altceva! Și în zilele noastre nu prea mai merge să spuneți – ”Aș face altceva, dar n-am unde, nu mă angajează nimeni…” Nu când peste 80 de companii angajatoare din toate domeniile de activitate sunt prezente azi și mâine la Târgul de Cariere Cluj Global, iar de joi vine rândul celor din zona IT. O să spuneți că exagerez când spun ”toate domeniile”, dar tocmai din acest motiv vă voi da câteva exemple la care poate nu vă așteptați neapărat: logistică, transport și distribuție; turism, HoReCa și zona hotelieră; construcții și instalații; secretariat și call center. Ei, acum ce mai spuneți?

Dar să o luăm cu începutul. Eu abia după ce am participat la 3 ediții TdC am observat că există un traseu, încă de când intri și până la plecare, iar dacă îl urmezi s-ar putea să ieși cu un mare zâmbet pe buze, cu energie și gânduri referitoare la niște schimbări serioase în viața profesională. Când treci de ușile târgului, ai fi tentat să faci imediat stânga, iar asta îți va provoca doar bătăi de cap ulterior, pentru că ai sărit peste niște etape importante când nu te-ai dus în dreapta. Sună amuzant, dar acesta e adevărul.

 

 

Chiar la intrare e Info Point-ul. Dacă vă grăbiți și spuneți – ”Ei, dar n-am nevoie de nicio informație, mă descurc eu pe aici”, întrebați-vă următorul lucru: de un bilet la Electric Castle am nevoie? Cel mai probabil da, și dacă aveți unul deja, tot nu v-ați supăra dacă ați mai primi unul, numai bine merge și prietena aceea a voastră care s-a tot plâns că e prea scump biletul. La Info Point găsiți tichetele de tombolă, pe care trebuie să le completați pentru a vă înscrie în competiția care vă oferă șansa la un abonament gratuit la EC. Aici puteți citi regulamentul complet al campaniei. Și dacă vreți să fiți siguri că ajungeți cumva la festivalul de la Bonțida, trebuie să știți că reprezentanții evenimentului recrutează viitori voluntari pentru anul acesta chiar aici, la Târgul de Cariere, deci dacă vă atrage partea aceasta, de voluntariat, aveți șanse duble.

 

 

Următoarea oprire e la photobooth-ul TdC, unde îți poți face poze de CV, iar cei de la Gett’s Color Bar Platinia au grijă de look-ul tău. Asta e musai dacă nu vrei să apari în fața angajatorului cu o poză de când erai în liceu, fan al stilului emo sau ce se mai purta pe atunci. Mai apoi, musai e să treci pe la Startup Area și măcar să vezi cum decurg speed challenge-urile, dacă nu sunt din zona ta de interes. Cei de la Star Transmission și Star Assembly au adus o cutie de viteză, iar cei mai curajoși se întrec în viteza de asamblare, iar Yardi România pune la dispoziția candidaților un test de 5 minute în limba engleză și oferă și multe, multe premii, primul loc incluzând chiar și un voucher de 500 RON. Nu o să vă mint – era destul de aglomerat la standul lor.

 

 

 

Pe măsură ce înaintați printre angajatori, nu vă sfiiți să intrați în vorbă cu aceștia. Pe lângă faptul că sunt persoane foarte deschise și vă explică cu plăcere ce anume caută, care sunt responsabilitățile jobului, care e profilul candidatului ideal, e un bun exercițiu și pentru voi, pentru că vă oferă șansa de a purta o discuție liberă despre voi și jobul pe care îl doriți. Este, dacă vreți să-i spunem așa, un interviu pe care nici nu ne dăm seama că-l avem. Iar dacă vă simțiți destul de pierdut, vă puteți opri la standul ”Discover yourself”, unde vă așteaptă Valentina Sava – consilier în carieră și psihoterapeut, care vă poate aplica câteva teste pentru abilitățile intelectuale și trăsăturile de personalitate, pentru a descoperi mai bine punctele forte ale candidaților și direcția pe care aceștia ar trebui să meargă în viitor.

 


 

La finalul turului și după atâtea discuții, e timpul să vă răsplătiți cu o bine meritată cafea, de la Coffee Point. M-am bucurat că am fost astăzi, cred că a fost una din cele mai relaxate ediții din toate cele la care am participat și zic asta pentru că oamenii erau foarte zâmbitori, îi vedeam povestind cu lejeritate cu angajatorii, mi-a plăcut și vă recomand cu drag să mergeți. Nu plecați fără să vă pozați la final la photobooth-ul de la Selfie Mirror.

Astăzi, porțile Târgului de Cariere vor fi deschise până la ora 19.00, iar mâine în intervalul orar 10.00 – 17.00. V-am convins să le faceți o vizită?

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This