Tururile virtuale 360° – Street View Trusted, o idee bună pentru a vă spori vizibilitatea

Home $ Articole $ Tururile virtuale 360° – Street View Trusted, o idee bună pentru a vă spori vizibilitatea

by | Apr 17, 2018 | Articole, Recomandări

Noi suntem super încântați de subiectul de astăzi, în primul rând pentru că ne place la nebunie să vedem chestii faine întâmplându-se în Cluj, iar mai apoi pentru că de mult așteptam să apară treaba asta și suntem nerăbdători să o vedem implementată în cât mai multe locuri. Vorbim de tururile virtuale 3D în 360° de interior (localuri, săli de nunți, magazine etc.), Street View Trusted, realizate de cei de la 360 Places, aceeași echipă faină care se află și în spatele Wedding360, despre care noi povestisem mai multe la un moment dat aici. Aceste tururi virtuale sunt disponibile în permanență pentru vizionare de către oricine și oricând pe Google Maps, oferind un plus semnificativ imaginii acestora. Din simplul motiv că sunt văzute de oameni.

E practic imposibil să nu știți de opțiunea de Street View de la Google Maps, prin care vă este permis să vizitați, în mod virtual, diferite locații de pe globul pământesc. Doar stați în fața laptopului și vă puteți plimba nestingherit pe unde doriți, având astfel șansă să descoperiți locuri incredibile și în care poate nu veți avea ocazia să ajungeți prea curând, așa că măcar cu gândul și privirea să fiți acolo până una alta. În România, aproape toate orașele și satele au fost luate la pas de cei de la Google și vede o lume întreagă cum arată această țară despre care se aud vrute și nevrute. La nivel de Cluj există momentan doar partea această de exterior, tot ce înseamnă străzi, iar dacă vrei să vezi interiorul unui local, al unei clădiri, nu prea e posibil. Pentru că nu le-a fotografiat nimeni ca să ne poată oferi un tur virtual. Și dacă vă gândiți că nu ar fi nevoie de așa ceva, gândiți-vă la următoarele două scenarii:

1. De câte ori nu ați fost în postura de turist, iar pozele prezentate pe site-ul sau rețelele de socializare ale unui restaurant, al unei cafenele sau al unui pub căruia ați vrut să-i treceți pragul nu v-au convins că merită să o faceți? Ați fi vrut mai mult, iar acest lucru e absolut normal. Cam la fel de normal cu a vă fi pus la dispoziție mai mult.

2. Chiar dacă dețineți statutul de locuitor de peste 10 ani într-un oraș, este destul de greu să fi ajuns în toate localurile, mai ales că ele apar ca ciupercile după ploaie. Nici măcar noi, care știm cam tot ce mișcă și am fost aproape peste tot, nu cred că putem spune că le-am bifat chiar pe toate. Pentru că de unele pur și simplu nu am fost curioși și nici nu au făcut ceva anume ca să ne atragă atenția.

Ei, asta e partea faină la un tur virtual Street View Trusted – diferențiază enorm de mult afacerile între ele și este un serviciu publicitar care completează profilul produsului vostru în online, în Google și în toate serviciile adiționale: Maps, Street View, Local Guide, Google+ sau My Business. În plus, clienților li se oferă, într-un mod inedit, o vedere completă asupra locației voastre și crește încrederea acestora în tot ceea ce reprezentați. Google și-a dat seama că au nevoie și de partea aceasta de interior, motiv pentru care acum s-au pus pe treabă, împreună cu terțe părți, care au dobândit titlul de ”Street View Trusted”. 360 Places a devenit trusted pentru că a îndeplinit anumite condiții ce țineau de calitatea, rezoluția imaginilor, dar și aparatura folosită, așa că nu aveți niciun motiv să vă îndoiți de munca lor.

Sesiunea de fotografiere durează foarte puțin. Înainte de aceasta, se stabilește o dată, pentru că e foarte important ca localul să fie aranjat întocmai cum arată într-o zi în care nu vin 3 grupuri de 20 de persoane și sunt lipite mesele sau alte scheme de genul acesta. Cumva, să se păstreze design-ul original. Un alt lucru demn de luat în considerare este că ar fi de preferat să nu fie clienți prezenți în timpul acestor ședințe, motiv pentru care ora aleasă este de obicei dimineața, exact la deschidere. După ce sunt făcute pozele, versiunea raw, acestea sunt editate, pentru că detaliile sunt extrem de importante în acest caz și totul trebuie să fie lipit perfect pentru ca omul să navigheze în mediul online în orice direcție poftește, să fie transpus acolo. Tot ei se ocupă și de partea de listare în Google Maps, cu număr de telefon, adresă și tot ce mai este necesar ca să fiți găsiți cu ușurință.

Prețul variază în funcție de numărul de poze care trebuie făcute. Mult mai puține vor fi necesare dacă vorbim de o locație cu o singură cameră, de dimensiuni mai mari, cum e la Charlie Pub, și total alta e discuția dacă ne referim la un loc precum Caro, unde se tot trece dintr-un spațiu în altul. Prețul pentru o fotografie este de 20 euro, mie personal mi se pare o investiție foarte mică, având în vedere beneficiile. Și fiți sigură că toată lumea va avea treaba asta într-un an de zile, mai bine să fiți early-adopters, pentru că sunteți văzuți din start cu ochi mai buni. Pentru că fiecare locație este unică în felul său, cel mai bine ar fi să-i contactați pe cei de la 360 Places pentru o ofertă personalizată. Și pregătiți-vă să fiți puși pe harta Clujului! La propriu.

Ce părere aveți de aceste tururi virtuale 3D în 360°? Da sau ba? Haideți să dezbatem în secțiunea de comentarii!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!