Clujul, din nou pe harta internațională a motorsportului

Home $ Știri Cluj $ Clujul, din nou pe harta internațională a motorsportului

by | Apr 19, 2018 | Știri Cluj

Cea mai importantă competiție internațională de motorsport din Cluj va avea loc în perioada 3-5 mai 2018, când municipiul și județul vor fi gazdele primei etape din acest an a raliului european Tour European Rally (TER). Sub deja consacratul brand Transilvania Rally, Clujul va deschide Campionatul European de Raliuri TER, o primă etapă la care este așteptată din nou prezența elitei europene din motorsport. Aproape 160 de kilometri în 14 probe speciale la Telekom Sport Transilvania Rally powered by Ford între 3 și 5 mai 2018, la Cluj.

Prezentarea echipajelor și a mașinilor va avea loc joi, 3 mai, pe esplanada dintre Cluj Arena și Sala Polivalentă, iar startul festiv va fi dat la ora 20:00.

Primele patru probe speciale (special stages) vor avea loc vineri, 4 mai, după cum urmează: Căpușul Mare (circa 21 km), Beliș (13 km), Tarnița (circa 25 km), și Florești (circa 7,2 km).

Ziua de sâmbătă, 6 mai, va avea încă nouă probe speciale (special stages) și o super specială (super special stage), în următoarea ordine: Valea Fericirii 1 (circa 10 km), Beliș 2 (14 km), Mănăstireni 1 (9 km), Dângău 1 (12 km), Florești 2 (7,2km), Valea Fericirii 2 (10 km), Mănăstireni 2 (9 km) și Dângău 2 –Power Stage (12 km).

Deliciul celor care nu vor reuși să se deplaseze pe probele speciale va fi în după amiaza zilei de sâmbătă, când Telekom Sport Transilvania Rally powered by Ford se va încheia cu o spectaculoasă superspecială în zona Cluj Arena, transmisa live de Telekom Sport.

Ca și la precedenta ediție, Radio Cluj va transmite, în direct, în cadrul Rally Radio, desfășurarea probelor, atât vineri cât și sâmbătă.

Cooking Show cu Chef Foa powered by Delonghi pe 3 mai 

Pe lângă probele speciale și superspeciala  “Cluj, oras European al Sportului 2018”  în jurul Cluj Arena si Salii Polivalente ale Telekom Sport Transilvania Rally powered by Ford, publicul clujean va putea participa și la o serie de evenimente conexe motorsportului.

Astfel, joi, 3 mai, pe esplanada dintre Cluj Arena – unde va fi locat headquarter –ul raliului și centrul de presă – și Sala Polivalentă,  înaintea prezentarii oficiale a echipajelor și a startului festiv se va desfasura Cooking Show cu Chef Foa powered by Delonghi.  Că tot este vorba despre mâncare bună, de joi și până duminică se va găti de dimineața până seara, și se va putea mânca așișderea, căci pe aleea Stadionului se vor înșira camioanele de la Food Truck Rally, care promit de la burgeri, la sandwich cu pui ori  de la waffles la hot dog secuiesc.

Tot joi, copiilor li s-au pregătit multe surprize: demonstrații sportive, concursuri cu premii, jocuri distractive, toate la Rally Kids, eveniment dedicat celor mici , de la 16.00 la 19.00, pe esplanada Cluj Arena.

Iată cu ce gânduri pornesc înaintea raliului principalii actori implicați în realizarea acestuia:

Emil BOC, primarul municipiului Cluj-Napoca

“Cluj-Napoca este Oraș European al Sportului! Această titulatură, oferită municipiului pentru anul 2018, reprezintă o recunoaștere europeană a viziunii și eforturilor realizate la Cluj în ceea ce înseamnă: susţinerea investiţiilor în domeniul infrastructurii sportive, a politicilor publice de promovare a sportului de masă și a evenimentelor sportive organizate în orașul nostru. Evenimentele din aproape toate ramurile sportului care au loc în orașul nostru, dar și facilităţile moderne destinate comunităţii creează, fără doar și poate, un mediu propice dezvoltării în plan sportiv. Aici, în inima Transilvaniei, în locaţii precum Sala Polivalentă, Cluj Arena sau Baza Sportivă Gheorgheni, dar și pe străzile orașului – așa cum se poate vedea în cadrul etapei din Tour European Rally – Transilvania Rally – clujenii și nu numai pot experimenta emoţiile unor competiţii cu mize internaţionale. Toate aceste evenimente sportive de mare perfomanţă reprezintă, pentru locuitorii municipiului și pentru turiști, nu doar ocazii de a-și vedea concurenţii preferaţi, dar și adevărate surse de învăţare și motivare. Vă așteptăm, așadar, pe toţi iubitorii sportului să ne bucurăm împreună de evenimente remarcabile, aici, la Cluj-Napoca – Oraș European al Sportului 2018!”

Horea Petru Șulea, primarul comunei Florești

”Sunt deopotrivă încântat și onorat să fim gazda Telekom Sport Transilvania Rally powered by Ford, pe 4 și 5 mai. Un eveniment deosebit, care este organizat aici a doua oară consecutiv și care a pus deja cea mai mare comună din România pe harta europeană a motorsportului. Vă aștept cu drag la Floresti, pentru a urmări galopul cailor putere și să îi ţinem pumnii strânși celui mai tânăr campion naţional de raliuri, floreșteanul Simone Tempestini!”

Marco Tempestini, team principal, Napoca Rally Academy

” Suntem bucuroși să pornim din nou cronometrele la Telekom Sport Transilvania Rally powerd by Ford 2018. Cluj-Napoca este un oraș care a ridicat standardul pentru toate categoriile de evenimente deci, raliul este o provocare complicată, intrigantă si fascinantă. Cum bine stim, anul 2018 ne-a adus titlul de Orașul European al Sportului și ne face plăcere să ne gândim că am contribuit și noi la această mare onoare. Autoritățile locale ne-au confirmat încrederea și au fost la fel de entuziaști si proactivi, ca și noi când le-am propus ediția de anul acesta. Partenerilor noștri consacrați care ne susțin în continuare, s-au alăturat alți parteneri importanți și acestă susținere ne ajută ca acest raliu să crească de la an la an.

Ne dorim să oferim un raliu pentru toata lumea: pentru copiii care vin sa se joace la Rally Kids în ziua de joi pe esplanada dintre Cluj Arena si Sala Polivalentă; pentru parinții care vor putea să guste și să savureze cele mai delicioase preparate de tip streetfood la Rally Food Truck; pentru pasionații motorsport care pot să vadă cele mai provocatoare probe de asfalt din Romania.

Din punct de vedere sportiv ne-am dorit să creștem nivelul de dificultate pentru ca provocarea dintre cei mai buni piloți din Romania și cei veniți din Europa să fie cât mai echilibrată, astfel am decis să inversăm sensul probelor.”

Sponsorii și partenerii Telekom Sport Transilvania Rally powered by Ford :  Telekom Sport,  Ford și RMB, Primaria si Consiliul local Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj,  Banca Transilvania, OMV MaxxMotion, De`Longhi, Total, Bosch, Vivo!, Hotel Platinia. Parteneriatul media este asigurat de Telekom Sport, Kiss FM, Radio Cluj, TVR Cluj, Autorally, Rallymax.

Competiția are loc sub egida FRAS, MTS, FIA, ACR.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!