Ce opțiuni (mai) ai pentru cazarea la Electric Castle 2018

Home $ Articole $ Ce opțiuni (mai) ai pentru cazarea la Electric Castle 2018

by | May 3, 2018 | Articole

Știm bine că banii nu sunt singura problemă atunci când vine vorba de mersul la un festival. Da, ei reprezintă un factor care cântărește destul de mult în luarea deciziei finale, pentru că nimeni nu se avântă să meargă să danseze 4-5 zile fără oprire și să moară de foame toată luna mai apoi. Mai exact, puțini sunt cei care își fac ”gaură în buget” de dragul distracției. Restul, sunt oameni destul de calculați, care au scos foaia și pixul încă de când s-au anunțat datele festivalului lor preferat și au vrut să vadă care sunt costurile aproximative pentru a putea petrece în voie, aici incluzând și tariful biletului, costurile de transport, cazarea și… supraviețuirea în cele câteva zile de nebunie frumoasă.

Pentru că numai mâine nu-i poimâine și imediat începe unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii, astăzi povestim despre ce opțiuni mai aveți pentru cazarea la Electric Castle. Sigur sunt printre voi unii care au tot amânat luarea unei decizii ”scuzându-se” că nu au unde sta. Aveți, stați liniștiți.

Probabil primul lucru pe care îl vei face atunci când ești în căutare de cazare pentru Electric Castle va fi să intri pe site-ul lor. Și ei știu asta, așa că încă de pe prima pagină ești întâmpinat cu mesajul – ”Get your camping – for the full festival experience”. Acum, dacă nu sunteți prea pretențioși, iar bugetul vă este oarecum limitat, opțiunea evidentă ar fi să alegeți un bilet ce include Regular camping, care costă doar cu 100 lei în plus față de un bilet normal. Și știm bine că experiența de camping la Electric Castle a devenit una excelentă de când LIDL a parcat lângă la Bonțida și e alături de festivalieri zi și noapte, oferindu-le cele necesare unei șederi cât mai confortabile: mâncare, băuturi, pături, pelerine, tot ce ați putea avea nevoie și poate nu v-ați gândit de acasă să duceți cu voi. Desigur, nelipsite vor fi toaletele, dușurile, dar și o zonă de grill.

Dacă aceasta ar fi prima voastră ieșire cu cortul, probabil sunteți îngrijorați de zgomot, că muzica nu vă va lăsa să dormiți, sau alte gânduri de genul. Inutile, între noi fie vorba. Eu vă garantez că oboseala din timpul unui festival e singura care vă permite să dormiți oriunde, oricum, dar știu că mulți nu mă veți crede, așa că pentru voi există ceea ce organizatorii au numit ”Quiet camping”, aflat la 5 minute distanță de mers pe jos de la locul în care se desfășoară Electric Castle. Aveți, de asemenea, acces la dușuri și toalete, doar că va trebui să mergeți cele 5 minute pentru a ajunge la Lidl Store. Dar să fim serioși… sunt 5 minute, nu 5 kilometri.

Există opțiune de camping și pentru cei care optează pentru Premium Pass, doar că costul biletului se ridică la 999 lei pentru că aveți acces în unele zone private (baruri, toalete, zone lângă scena principală, intrare separată). Și în acest caz aveți opțiunea de Regular și Quiet camping.

Acum, pentru că Electric Castle ain`t no average festival, la capitolul camping mai aveți câteva opțiuni pretty cool. În primul rând, ar fi – Pre-Pitched Tent in Royal  Village, cu o capacitate de 2 persoane, saltele gonflabile, pături și un kit de festival pentru o experiență cât mai plăcută. Ar fi bine să vă aduceți totuși proprii saci de dormit. Pentru a beneficia de un loc în aceste corturi, trebuie să dețineți un bilet General Pass + Regular Camping, la care se va adăuga prețul de 300 lei. Nu există posibilitatea de a avea un astfel de cort în Quiet camping, ci doar în cel Regular, în zona Royal Village by LIDL. Mai apoi, există Dream Tent-ul, care poate găzdui până la 4 persoane, iar în preț sunt incluse saltelele și cearșafurile, covorașe, lumini și o noptieră micuță. La fel ca în cazul anterior, este necesar să aveți un bilet ce include Regular Camping, la care se va adăuga suma de 1400 lei. Pentru încă 100 lei în plus, puteți sta într-un Dream Tent Large, care reprezintă practic varianta un pic mai mare a Dream Tent-ului și aveți mai mult spațiu pentru voi și lucrurile voastre.

 

Dacă erați un pic mai rapizi, poate-poate prindeați un loc în Panorama Tent sau Swedish Lodge, care sunt un fel de mini-căbănuțe de lemn, le-am văzut anul trecut și mi-au plăcut foarte mult, probabil sunt cea mai bună alegere în materie de cazare la Electric Castle. Din păcate pentru voi, sunt sold out deja. A mai rămas disponibilă doar varianta White Lodge, care arată exact ca o cabană în toată regula (nu foarte mare, să nu vă așteptați acum să aibă și etaj, vă rog) și este amplasată exclusiv în Quiet Camping. Aici poți aduna o gașcă de până la 4 persoane. Vă sunt puse la dispoziție saltelele, dar voi trebuie să veniți cu păturile și lenjeria de pat. Prețul este de 2200 lei și e musai să aveți un bilet General Pass + Quiet Camping.

Nu mai e nicio surprinză și niciun secret pentru nimeni că puteți să deveniți de-a locului 5 zile cât petreceți la Bonțida. Localnicii sunt mai mult decât fericiți să vă primească în casa / grădina / pe terasa lor, unde mai e loc… Mai sunt locuri libere, puteți vedea și voi pe grupul acesta, creeat special pentru cei care cauză cazare lângă castel. Încă există constant cereri și oferte, acum depinde și de cât de pretențioși sunteți, de distanța pe care sunteți dispuși să o parcurgeți pănâ în zona de festival, de confortul pe care vi-l doriți etc. Puteți foarte bine campa în curtea cuiva, cu cortul personal, iar ei vă lasă să le folosiți baia. Și asta e o opțiune, nu?

Chiar dacă nimic nu se compară cu a fi la Bonțida de dimineață până seara, unii pur și simplu nu vor fi dispuși să renunțe la facilitățile oferite de o locuință și vor prefera să facă naveta din Cluj până la festival. Eu în fiecare an am făcut așa și am regretat de fiecare dată, pentru că simțeam că mai mult stau pe drum și oricât mă chinuiam să ajung pe timp de zi, tot noaptea intram parcă pe porțile Electric Castle. Dar e și aceasta o opțiune, mai ales că ne sunt puse la dispoziție autobuzele și biletele de călătorie au un preț mai mult decât decent. O simplă căutare pe Booking, pentru perioada respectivă, 18-23 iulie, ne va pune față în față cu un trist adevăr – ”Cazările din Cluj-Napoca nu sunt disponibile în proporţie de 79% în perioada dumneavoastră pe website-ul nostru. V-aţi gândit să vă cazaţi în apropiere?” Ups, v-am zis eu că ați așteptat cam mult să căutați cazare. Pentru un grup de 4 persoane, prețul pleacă de la 250 euro, iar rezultatele includ și cazarea la comun (paturi în dormitoare, de exemplu). În perioada respectivă, costul cazării pentru o noapte pornește de la 50 euro. Un apartament în centrul Clujului cu o canapea extensibilă și un pat dublu are prețul de 300 euro pentru 5 nopți, dacă vreți să vă faceți o idee.

Dacă aruncăm o privire și pe AirBnb, vom vedea că există și variante ușor mai ieftine, chiar pornind de la 22 euro, dar din nou, aici sunt incluse și camere în case sau apartamente locuite și de către alte persoane. Există și apartamente-studio pentru 4 persoane, cu pat dublu și canapea extensibilă, exact ca în exemplu prezentat anterior, care pleacă de la 25 euro pe noapte și cumulează un total de aproximativ 550 lei pentru toate zilele, ceea ce mie mi se pare mai mult decât acceptabil. Opțiunile sunt mult mai variate și mai flexibile pe platforma aceasta, zic să aruncați o privire înainte de a lua o decizie. Dar, după cum ne sfătuiește și AirBnb-ul, 128% more people are looking for homes in Cluj-Napoca. You are coming to town at a popular time. We recommend booking soon.

Vrea cineva să ne povestească cum a decurs pentru el / ea procesul de căutare a cazării pentru Electric Castle și ce recomandări ar avea pentru ceilalți? Don`t be shy.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!