De vorbă cu Marco Tempestini despre Transilvania Rally 2018

Home $ Articole $ De vorbă cu Marco Tempestini despre Transilvania Rally 2018

Probabil știți deja că astăzi începe cea mai importantă competiție internațională de motorsport din Cluj, care se va desfășura până în data de 5 mai, mai exact, până sâmbătă. Orașul nostru este gazda primei etape din acest an a raliului european Tour European Rally, iar sub egida Transilvania Rally va deschide Campionatul European de Raliuri TER, ce va cuprinde 160 de kilometri în 14 probe speciale.

Prezentarea echipajelor și a mașinilor are loc astăzi, pe espalanda dintre Cluj Arena și Sala Polivalentă, urmând ca startul festiv să aibă loc la ora 20.00. Noi am vrut să povestim câte ceva cu organizatorii, cu cineva care să ne ofere mai multe insight-uri despre lumea motorsportului, și am dat chiar peste Marco Tempestini, un nume cunoscut pe această scenă și care cunoaște îndeaproape aspectele care stau în spatele acestui campionat, el fiind direct implicat în realizarea TER. Înainte de a aborda detaliile organizatorice, am vrut să știm câteva lucruri despre Marco în calitate de pilot, așa că l-am întrebat când și cum a avut prima experiență la volan și cum crede că s-ar descurca dacă ar conduce astăzi pentru întâia oară.

Tot timpul am fost pasionat de condus. Prima dată m-am urcat la volan la vârsta de 12 ani cu tatal meu, la mare. Din acel moment, m-am îndrăgostit de tot ceea ce înseamnă mașini, iar de atunci trăiesc o poveste de dragoste nemărginită. E o relație în care am investit și investesc enorm de mult în continuare, dar o fac pentru că sunt fericit și cred că și norocos să-mi fi descoperit pasiunea. Cred că condusul este și a fost tot timpul prezent în ADN-ul meu, e parte de mine. Cred că m-aș descurca bine, i-aș da de capăt cumva.

Poate mulți se întreabă dacă piloții de raliuri realizează că își doresc să facă acest lucru în același fel în care poate alții își dau seama că vor să devină medici, călugări sau luptători profesioniști de karate. Era imposibil să ne întâlnim cu Marco și să nu aflăm când a fost acest moment pentru el, când a știut că asta vrea să facă.

Când aveam în jur de 10 ani, tatăl meu m-a dus lângă Treviso să văd un raliu de noapte.  Am rămas foarte impresionat de SIMCA Rally 2, Grupa 2. Erau niște mașini late, zgomotoase și rapide, mi-au atras atenția și m-au cucerit instant. Din acel moment am știut că vreau să fiu pilot, putem spune că a fost un fel de dragoste la prima vedere.

 

Acum, revenind la TER, știți deja că anul trecut a fost realizat în premieră, având loc prima ediție. Am dorit să știm cum se va prezenta anul acesta Transilvania Rally și cu ce gânduri pornesc la drum cei din organizare, Napoca Rally Academy.

Vom vedea. Speranța noastră este ca ediția din anul acesta să fie mai frumoasă, mai bună și mai interesantă decât anul trecut, evident ne așteptăm să vedem o evoluție. Toată echipa de organizare a lucrat foarte mult pentru asta. Reușita de anul trecut ne-a ajutat să atragem lângă evenimentul nostru parteneri noi și asta, împreună cu sprijinul autorităților locale, Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj, ne dă posibilitatea să avem un eveniment mai complex și mai complet. Napoca Rally Academy se pregătește pentru eveniment la fel ca la orice altă etapă, doar cu o mai mare emoție, pentru că suntem  implicați și în partea de organizare. Piloții sunt concentrați și fiecare vrea să dea tot ce are mai bun în fața fanilor de acasă. Sperăm să decurgă totul bine și să nu dezamăgim pe nimeni.

În ultimă instanță, vrem să atragem atenția asupra faptului că raliurile pot fi evenimente destul de periculoase pentru spectatori și sunt recomandate luarea unor măsuri de siguranță, iar Marco ne-a oferit și câteva sfaturi de bază de care ar trebui să ținem cont.

Primul sfat este să respectați regulile de siguranța și sfaturile oamenilor de ordine. Motorsport is dangerous! Cu toate că este foarte frumos și pasionații vor să fie cât mai aproape de mașini, nu trebuie sa uite că trebuie să aibă grijă de ei. Sigur, spectacolul sportiv adevarat va fi pe probele de munte, dar și proba de la Florești și SuperSpeciala “Cluj-Napoca, Oraș European al Sportului” sunt spectaculoase și interesante. Aici, publicul, cu un minim efort, poate sa urmărească un show frumos.

Mai multe detalii despre programul următoarelor zile și activitățile de care vă puteți bucura găsiți aici. Ne vedem la Transilvania Rally sau… măcar la Food Truck Rally?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!