V-am anunțat încă de săptămâna trecută că lista era una destul de lungă. Motiv pentru care astăzi revenim cu (alte) 4 localuri noi, deschise recent în Cluj – un restaurant, un coffe shop, un bar ce te trimite într-o aventură și un burger place. Le-am luat la rând, știm că nu-i de glumă cu acest subiect și mulți nu pun piciorul nici în ruptul capului într-un loc până nu aud cel puțin o părere care să-i facă curioși. O părere pozitivă, ar fi de preferat, dar nu mereu suntem surprinși plăcut când vizităm nou-veniții și preferăm să spunem lucrurile exact cum sunt.
Nu vă impacientați, avem localuri faine și demne de vizitat în articolul acesta. Check them out.
Încep cu Old and Tasty, de departe preferatul meu din această listă. Aici veți găsi burgeri, și nu de oricare, ci probabil printre cei mai buni din oraș. Sunt preparați chiar în fața ochilor voștri, iar întreaga situație emană un miros care vă va face să înghițiți în sec și să ajungeți până la momentul în care vă întrebați – se poate muri de poftă? Ei au deschis o locație micuță pe strada Napoca, la numărul 6, și puteți servi burgerul la cele două măsuțe de bar sau puteți opta pentru varianta to-go, așa cum am făcut eu. Această ultimă opțiune v-aș sfătui să o alegeți doar în cazul în care știți că ajungeți repejor acasă, pentru că altfel veți ceda ispitei și-l veți devora pe o bancă în parc sau în autobuz.
Au cinci sortimente de burgeri, credeți-mă că nici nu aveți nevoie de mai multe, decizia e foarte grea. Fie că vă face cu ochiul cel Classic, Avocado, Spicy, Veggie sau Old and Tasty Burger, eu garantez pentru toate, chit că nu l-am încercat decât pe cel Veggie. Fac parte din categoria oamenilor care simt nevoia de a avea măcar puțină carne în orice preparat, însă acest burger cu halloumi m-a mulțumit complet. A fost un deliciu, iar cartofii dulci mi-au transformat ”gustărica” într-o experiență culinară inedită. În plus, totul a costat 26 lei, ceea ce mi se pare mai mult decât decent. Vă recomand cu drag să le treceți pragul, chiflele sunt făcute zilnic chiar de către ei, carnea este preparată după metoda sous-vide, iar cartofii nici vorbă să fie decongelați și aruncați în friteuză.
A venit rândul celor de la Room, un loc despre care auzisem atât de multe lucruri de bine, că parcă îmi era și frică să le trec pragul, să nu care cumva să am așteptări prea mari și să plec dezamăgită. Auzisem că e ”un loc de joacă pentru suflet”, ”un loc magic unde te vei simți mereu tânăr și liber”, ”locul pe care nu prea-ți vine să-l recomanzi, pentru că e atât de bun, că ți-e teamă că o să se umple și n-o să mai ai tu loc”. No, m-am gândit că sigur exagerează lumea, dar să știți că nu, mi-a plăcut mult la Room, pe Constantin Daicoviciu, nr.11. Și design-ul simplu, și servirea, și vibe-ul acela de spațiu neconvențional, în care poți fi cine vrei.
Băieții de aici sunt specializați în cocktail-uri și chiar am văzut câteva care sunau foarte apetisant în meniul lor. Eu eram cu mașina, nu mi-am permis să încerc, dar le-am promis că revin într-o seară cu toată gașca, să ne bucurăm de cât mai multe. Toată lumea prezentă se desfăta cu unul și păreau foarte fericiți, tind să cred că le plăcea. Mai găsiți aici și beri și cidru, dar și licori magice pentru dimineți mai puțin fericite.
Următoarea oprire a fost la Kuka Restaurants, pe Constantin Brâncuși, nr. 160. Pentru cei care lucrează în zona aceea este locul ideal pentru servirea mesei de prânz, mai ales că au și meniul zilei la doar 18 lei. Nu vă așteptați la un local cu design fancy, candelabre și o gamă variată de vinuri, pentru că s-ar putea să fiți dezamăgiți. Aici accentul este pus pe mâncarea servită rapid, pentru că dacă alegeți preparate de la meniul zilei, vă vor fi aduse în mai puțin de 5 minute. Nici dacă optați pentru altceva nu veți sta mai mult de 10 minute uitându-vă insistent spre geamul de la bucătărie.
Noi am ajuns în jurul orei 13.00, mesele erau destul de goale, probabil încă nu s-a dat sfoară în țară că au deschis. Serveau la meniul zilei ciorbă de cartofi sibiană sau supă de legume cu roșii și la felul doi fripturică brașoveană sau ghiveci de legume. Am optat pentru supa de legume cu roșii și ghiveciul de legume și am potolit foamea imediat. Nu putem nici să vă spunem că platting-ul vă va lăsa cu gura căscată sau veți gusta din combinații nemaiauzite, dar mâncarea e bună și prețurile sunt decente.
Acum, că tot ziceam de experiențe nu foarte fericite, vă povestim despre următorul stop – Gourmet Cafe. Nu ne place nici nouă să scriem altceva decât cuvinte de laudă, și tocmai de aceea le-am trecut pragul de 2 ori, gândindu-ne că prima dată erau mai emoționați, fiind chiar la câteva zile de la deschidere. Pe ei îi găsiți pe strada Regele Ferdinand, la nr. 30, sunt un coffee-shop micuț, to-go, unde servesc băuturi pe bază de cafea, ceai, ciocolată caldă, toast-uri și… fresh-uri. Destul de limitată oferta având în vedere denumirea aleasă, nu?
Prima dată am comandat un flat white și a durat puțin până să-i dea de capăt. Sau nu i-au dat nici până acum, pentru că noi am primit un latte în toată regula, nici vorbă de două shot-uri de espresso, chiar dacă cel care ne servea a încercat de două ori să nimerească rețeta. Asta e, am zis că mai încercăm și altă dată. A doua oară, fiind destul de crescute temperaturile, n-am mai avut poftă de-o cafea și am zis că ne răcorim cu un fresh de portocale. Studiam cu atenție tabela de prețuri (sunt decente, apropo), nici n-am realizat că ”fresh-ul” a fost gata în mai puțin de 30 secunde. Nici nu avea cum să dureze mai mult, pentru că nu fusese stoarsă nicio portocală acolo, ci doar turnat niște Prigat într-un pahar. Și n-am nicio problemă cu Prigat-ul, am înghițit în sec și l-am băut, doar că mi se pare de prost gust să susții că vinzi fresh-uri (care prin denumire înseamnă ceva proaspăt, stors în fața ta), și de fapt să fie un simplu suculeț.
Nu are sens să terminăm articolul într-o notă tristă. Vă îndemnăm să le treceți pragul celor 4 localuri și să împărtășiți părerile voastre în secțiunea de comentarii!