Am fost la cină pe noua terasă Deutsches Haus

by | May 14, 2018 | Articole, Recomandări

În cei 10 ani pe care i-am împlinit anul acesta credem că am reușit să vă formăm o oarecare părere despre noi și probabil primul lucru care vă vine în minte când auziți ”ClujLife” este că nu ne place să stăm liniștiți și suntem mereu în căutare de noi locuri faine despre care să vă povestim. Despre Deutsches Haus v-am mai spus în urmă cu câteva luni, atunci când am fost la cină, într-o oarecare seară când am simțit nevoia să ieșim din casă. Ne-a plăcut mult cum ne-am simțit la ei, așa că am revenit săptămâna trecută cu aceleași gânduri. Nici nu bănuiam ce surpriză ne aștepta.

Nu e vorba nici de vreun preparat minune, nici de vreo bere nouă, ci de terasa Deutsches Haus, o adevărată încântare în zilele călduroase de vară. Pe lângă faptul că arată ispititor de bine, după cum bine vedeți și în fotografiile în care am surprins-o, este și un spațiu foarte liniștit, perfect pentru finalul unor zile obositoare sau pentru momentele în care simțiți că vi se descarcă bateriile, și aici nu mă refer la cele de la telefon. În plus, nucul mare care tare bine ține răcoare vă va deveni cel mai bun prieten, având în vedere că vara pare să-și fi intrat deplin în drepturi și își face de cap cu temperaturile din termometre. Nu trebuie să fiți îngrijorați nici de faptul că vremea s-a dovedit mai capricioasă în ultimele zile și ne-a trimis câte o ploaie de 10 minute care te-ar fi lăsat leoarcă în câteva secunde dacă nu aveai unde să te adăpostești, pentru că există și o zonă acoperită. Asculți și privești picurii cum cad lângă tine, în timp ce tu visezi și călătorești pe plaiuri nemțești, asta da viață.

 

De curând au introdus și meniul de prânz, cu 3 variante pentru fiecare fel, inclusiv garnitura care se schimbă săptămânal, iar prețul pentru felul întâi, doi și desert este de 29 lei. Mie mi se pare un loc excelent unde să servești masa și să fugi de aglomerația centrului. Aveți locuri de parcare berechet pe stradă, luați o pauză de la zgomot, vă mai deconectați și voi, că doar pentru asta avem o oră liberă de la muncă, nu se așteaptă nimeni să lucrați la foc maxim 8 ore continuu. Mai bine puneți stop, mâncați ceva bun-bunuț, vă bate un pic vântul, iar apoi o luați de la capăt. Cu mai mult spor.

Seara, puteți ieși la o bere cu băieții, locul fiind deja cunoscut ca un punct de întâlnire al iubitorilor de sport. Mai ales că în curând vor fi prezenți și pe FastOrder, aplicația care facilitează transmiterea comenzilor, dialogul cu ospătarii și plata, deci veți putea să vă vizionați meciurile preferate complet lipsiți de griji. Apropo, ne vom întâlni cu cei de la Deutsches Haus și pe HipMenu, în caz că vă apuca pofta de preparate nemțești, dar nu aveți drum în zona aceea nicicum. Cool, can`t wait!  

 

Sincer, dacă încă nu le-ați trecut pragul, nici nu știu ce mai așteptați, pentru că mâncarea e delicioasă, berile reci și bune, ambianța mereu plăcută, acum au și terasa aceasta spațioasă și foarte interesantă ca design, și unde mai pui toată istoria locului? În 1995, Werner, neamț de origine stabilit pe meleagurile Clujului, a decis să își transforma casa într-un restaurant cu specific german, unde prieteni de-ai săi și nu numai să poată gusta din licoarea aceea magică numită de unii bere, alături de o porție copioasă de mâncare. Locul a fost readus la viață în 2016, cu aceleași intenții – de a ne bucura de mâncărurile nemțești și de gamele variate de bere, care au acest dar de a aduce oamenii împreună.

Sunteți așteptați la Deutsches Haus, să scrieți povești pline de viață și voie bună! Îi găsiți pe Plopilor, nr. 51-55.

Voi i-ați vizitat până acum?

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This