Street Food Festival – un festival al creativității, nu doar al gurmanzilor

Home $ Articole $ Street Food Festival – un festival al creativității, nu doar al gurmanzilor

by | May 14, 2018 | Articole

Nu-i de mirare că în decurs de câteva zile, Street Food Festival a reușit să ajungă la urechile românilor din toate colțurile țării și anul acesta vizitează 12 orașe de pe harta noastră. Chiar weekend-ul ce tocmai a trecut au fost în Timișoara, unde vor reveni în Octombrie. Mai mult, am aflat chiar de la ei (în premieră și exclusivitate, da) că în 2018 se extind și pe plan internațional și vor organiza primul Street Food Festival peste hotare. Abia așteptăm să ne spună și unde. Acum, noi știm deja că echipa Why Not, care e responsabilă de toată nebunia și deliciul acesta culinar, e una incredibilă, și asta pentru că am povestit la un moment dat cu Luș (Constantin Covaliu), dar și cu Nely Borza, Managing Partners al aceleiași echipe. Organizatorii SFF nu sunt doar gurmanzi și împătimiți ai gusturilor bune, ci și niște oameni extrem de creativi, lucru care a fost foarte vizibil în campania de promovare pe care au gândit-o anul acesta.

Sunt destul de slabe șansele să nu fi ajuns în feed-ul vostru de Facebook video-urile funny cu Preotul mâncând un burrito sau cel care are ca personaje principale cățelul și copilul, așa că noi le-am bătut frumos la ușă și i-am întrebat: ”Aveți un moment să despicăm firul în patru și să vorbim despre ce idei au stat la baza campaniei de marketing pe care ați implementat-o anul acesta?” Bineînțeles că ne-au primit cu brațele deschise și, mai mult, am avut ocazia să vorbim și cu Ionuț Rusu, creative director-ul Why Not, care ne-a explicat exact cum stă treaba cu video-urile acestea și personajele din materialele de promovare outdoor.

Până acum se concentrase doar pe daily movies după fiecare zi de festival, dar anul acesta au mers pe o serie de video-uri de tip teaser, destul de nonconformiste, ar spune unii. Dar pentru că cei de la Why Not nu dau înapoi de la prea multe provocări, totul stând sub semnul întrebării ”De ce nu?”, au decis să abordeze lucrurile dintr-o perspectivă comică, chiar auto-ironică. Dar haideți să le luăm pe rând, să vedem fiecare filmuleț în parte și povestea din spatele lui. Primul ar fi cel intitulat ”Ai poftit?”, iar Ionuț ne-a mărturisit că ideea i-a venit pur și simplu, de nicăieri. Pentru că se aflau în apropierea sărbătorilor pascale, el s-a gândit tocmai la acest moment al spovedaniei și la ”păcatul” poftitului, iar ce a ieșit vedeți cu toții.

Următoarele trei, ”Așteptarea”, ”Anticiparea” și ”Pregătirea” au fost plănuite ca o serie și surprind momentele cheie dinaintea venirii festivalului. Chiar primul din această serie abordează o temă destul de dezbătută legată de Street Food Festival, și anume lunga coadă. Știm bine că se formează deseori niște șiruri ce par interminabile în timpul evenimentului, iar de-a lungul timpului oamenii au ales să privească situația în două moduri: mă așez la coadă și-mi aștept rândul pentru că mâncarea e bună și merităm cu toții să ne bucurăm de ea sau mă plâng de coadă și nu rezolv mare lucru.

Video-ul denumit ”Anticiparea” reprezintă chiar prima idee pe care a avut-o Ionuț legată de aceste teasere. De aici a pornit totul – un om căruia îi e foame și așteaptă nerăbdător Street Food Festival. Iar de cel cu ”Pregătirea”, nici nu mai are sens să comentăm – odată cu festivalul e timpul să renunțăm la mărimea XS și 34 și să devenim realiști. Ultimul, ”Prieteni noi”, a fost cea mai mare provocare pentru echipă, nu vă gândiți că prichindelul și cățelul erau actori cu acte în regulă și și-au ocupat locurile pe ”platoul de filmare” fără prea multe întrebări. Dar rezultatul final a meritat orele de muncă.

Chiar dacă Facebook este principalul lor canal de comunicare cu publicul, în curând îi vom auzi și la Radio Zu, cu niște spoturi jucăușe a căror voce va fi Daniel Buzdugan. În ceea ce privește campania outdoor, ideea de bază a acesteia e că toții oamenii faini, indiferent de vârstă sau profesie, sunt bine-veniți la festival. Textele merg pe aceeași linie simpatică, preferatul meu fiind ”Când mama ta nu e acasă, sigur e la Street Food Festival.” Am pățit, de aia zic. Au și un spot în care îl au ca personaj principal pe Chef FOA și care se leagă de campania de outdoor. Într-un alt univers, chiar și Foa, dacă nu era bucătar, ar fi fost un fan #StreetFood. Îl vedem pe Foa foarte confortabil în roluri de judecător, inginer, profesor și polițist. Îl ultimul rol și-a intrat atât de bine încât chiar și după ce s-au oprit camerele de filmat, mai făcea semne șoferilor să își pună centurile. Nu am trecut azi pe acolo, dar poate încă mai e în intersecție.

Nu prea mai sunt multe de spus. Rămâne să ne vedem la Street Food Festival Cluj-Napoca între 5-8 iulie? Sau poate prin țară, vedeți aici datele evenimentelor. Dacă mai căutați încă argumente care să vă convingă, mai găsiți câteva aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!