Vrei să fii voluntar la Campionatul European de Tenis de Masă de Juniori?

Home $ Articole $ Vrei să fii voluntar la Campionatul European de Tenis de Masă de Juniori?

by | May 14, 2018 | Articole

#guestpost

În acestă vară, Cluj-Napoca va găzdui un nou eveniment sportiv la nivel european – este vorba despre Campionatul European de Tenis de Masă de Juniori, ce se va desfășura la Sala Polivalentă în perioada 15 – 24 iulie 2018.

O nouă competiție sportivă majoră, o nouă oportunitate de voluntariat pentru cei ce aleg să își petreacă aceste săptămâni de vară în Cluj. Poți să experimentezi #clujlife din această perspectivă super interesantă a voluntariatului sportiv, așa cum am făcut și noi, cei din Gașca lui Coubertin, organizație parteneră a Federației Române de Tenis de Masă în organizarea acestui eveniment.

Noi, cei 8 tineri din Gașca lui Coubertin ne prezentăm ca fiind o organizație non-guvernamentală ce își propune să dezvolte voluntariatul sportiv în România, fiecare dintre noi având o serie de experiențe super faine de voluntariat sportiv în cadrul unor evenimente de amploare precum Jocurile Olimpice de la Rio, Jocurile Olimpice de la Sochi, numeroase festivaluri olimpice de tineret sau alte evenimente sportive.

Dacă mă întrebați pe mine, Angi din Gașcă, unde mi-am petrecut concediul în anul 2017, aș răspunde simplu: „La Cluj!” Am experimentat #clujlife pentru mai bine de o lună fiind prezentă alături de colegii mei la trei evenimente sportive: Romanian International Table Tennis Open, Campionatele Europene de Gimnastică Artistică și EuroBasket. Fiecare dintre aceste experiențe a avut particularitățile ei, iar oportunitatea de a învăța și a colabora cu oameni atât de diverși a fost extrem de valoroasă pentru mine. Mai ales că am fost partener în organizarea programelor de voluntariat atât cu Federația Română de Basket, cât și cu Federația Română de Gimnastică Artistică.

Voluntariatul sportiv este unul aparte pentru că evenimentele se întind pe perioade destul de lungi (aproximativ două săptămâni, sau uneori chiar mai mult), iar presiunea ca totul să iasă bine creează coeziune în echipe în care lucrezi cu oameni pe care abia i-ai cunoscut. Evenimentele sportive prin natura lor, oportunitatea de a vedea sportivi de înaltă performanță la antrenamente și în competiție sau suportul publicului spectator pot crea emoții foarte puternice pentru un voluntar care știe că a contribuit prin munca lui la succesul evenimentului. Pentru mine, cea mai intensă emoție la un eveniment am trait-o la Sochi, când un public de 12.000 de oameni aclama frenetic patinatorii ruși în competiția de patinaj artistic. În același timp, ca voluntar, a fost nevoie să învăț să mă adun foarte repede după un astfel de moment intens și să acționez cu profesionalism, respect și discreție în ceea ce aveam de făcut.Cu toate că programul unui eveniment sportiv poate fi încărcat, pasiunea își face simțită prezența în cele mai multe momente. De exemplu, la Campionatele Europene de Gimnastică am trăit o experiență foarte împlinitoare alături de toți colegii mei din Gașca lui Coubertin: la sfârșitul unei zile de lucru la Sala Polivalentă ne-am adunat la un pahar de vin într-unul din localurile faine din Cluj. Și în timp ce ne relaxam și povesteam am aflat că la Polivalentă încă sunt voluntari din echipele noastre, care montează sistemul de scoring. A fost nevoie doar de o privire de la unul la celălalt ca să știm că ne întoarcem și noi la sală pentru a da o mână de ajutor și a încheia toată treaba la o oră rezonabilă. Sunt astfel de experințe care ne fac pe noi să abordăm fiecare proiect în care ne implicăm cu mult entuziasm, curiozitate și dorința de a învăța lucruri noi.

Următorul nostru proiect este Campionatul European de Tenis de Masă de Juniori, un eveniment de amploare ce va aduce la Cluj aproximativ 1500 de persoane (sportivi, oficiali, invitați, voluntari). Echipa de voluntari va fi formată din aproximativ 200 de oameni, iar singurele cerințe obligatorii pentru a fi parte din ea sunt: să ai 15 ani împliniți până la data de începere a evenimentului (10 iulie),să fii disponibil să ne ajuți pentru cel puțin 8 zile și SĂ VREI. Poți alege să faci parte dintr-un anumit departament, dar îți garantăm că din oricare rol de voluntar vei învăța foarte multe lucruri și vei avea o experiență memorabilă. Termenul limită de înscriere este 31 mai, aici te poți înscrie și poți afla mai multe informații.

Dragoș, care s-a înscris deja, a colaborat cu Gașca lui Coubertin atât la EuroBasket cât și la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică, și vine alături de noi pentru încă un proiect pentru că el crede despre noi că ne facem treaba cu profesionalism și nu lăsăm niciun detaliu la voia întâmplării. Plus relațiile de prietenie pe care le-am legat.

Dacă la începutul anului trecut, când am venit prima oară în Cluj la un eveniment, am stat la un hotel, astăzi am câteva opțiuni în privința cazării pentru că am mai mulți prieteni în Cluj decât mi-am imaginat vreodată că voi avea.

Angi din Gașca lui Coubertin

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!