Ce optiuni (mai) ai pentru cazarea la UNTOLD 2018

by | May 16, 2018 | Articole

Nu știu dacă și viața voastră online a fost dintr-odată invadată de sentimentul că vara e aici, s-a dat startul la festivaluri și noi trebuie să fim pregătiți de… dans. Pe mine m-a prins chiar nepregătită vestea că weekendul acesta au loc Zilele Clujului, care întotdeauna marchează faptul că au mai rămas doar câteva zile, ore, minute! până se deschid și porțile de acces ale celor mai #cool festivaluri de muzică din România. Nici măcar ținutele nu le am pregătit, zici că aș fi… un om normal?

Lăsând gluma la o parte, eu nu-mi doresc să vă stea nicio problemă pe cap, vrem să ne distrăm, nu să ne stresăm, așa că azi îmi dau toată silința să vă mai iau o grijă de pe umeri – cea a cazării pe perioada UNTOLD, o perioadă în care Clujul va fi încărcat de oameni și se speculează că e foarte greu să-ți găsești un loc în oraș. Situația nu e chiar atât de gravă și soluții sunt. Întotdeauna.

O simplă vizită pe site-ul Untold vă va confirma întocmai cele spuse de mine. În primul rând, aveți varianta camping-ului Colina, localizat la 10 km de perimetrul festivalului. Puteți opta pentru un simplu loc în camping, pentru două persoane, cortul îl aduceți voi. Veți avea parte de pază non-stop, acces la dușuri și toalete, parcare, wi-fi și loc pentru încărcarea device-urilor mobile. Prețul pentru 4 nopți este de 298 lei. Mai apoi, aveți varianta eco-friendly: Kartent-ul, un cort din carton în care încap 2 persoane și care e oarecum rezistent la apă. Zic ei că rezistă în jur de 4 zile, dar hei, exact atât aveți și de stat, deci nu ar trebui să fie probleme. Costul în acest caz este de 616 lei, dar nu uitați că și în cazul acesta, și în cel anterior, prețul se împarte la doi. Mai există și Camping Package-ul, un cort de 2 persoane care are și 2 saltele în interior (616 lei) sau varianta XXL, care conține în plus și doi saci de dormit și 2 pături (856 lei). Dacă sunteți obișnuit cu viața în camping sau vă doriți o astfel de experiență, mie mi se pare că e șansa voastră.

Dacă vă apucă amețelile, frigurile și toate panicile când auziți de corturi, poate că v-ar sta mai bine în locurile din căminele studențești. Momentan, mai există bilete disponibile doar pentru Comfort Accommodation, adică într-o cameră cu patru paturi și baie proprie, în campusul Observator. Camera se încuie, primiți lenjeria de pat și împărțiți baia cu ceilalți 3 omuleți, pe care nu-i puteți selecta voi decât dacă sunteți deja un grup format și achiziționați o cameră pentru 4 persoane (2,249 lei). Dacă mergeți la ghici, pe principiul că doar aveți nevoie de un pat în care să dormiți și nu vă interesează cine e în jurul vostru, plătiți doar 562 lei. Practic, costul per persoană este același, totul se limitează la a decide dacă vreți să fiți înconjurați de străini sau prieteni. Campusul e destul de aproape de festival, puteți merge și pe jos până acolo, într-o plimbare, camerele sunt curate și personal, cred că asta aș fi ales dacă aș fi fost în căutare.

Dacă gândul că veți sta cu alte 3 persoane într-o cameră nu vă tentează, există și varianta Premium Accommodation și puteți opta pentru camere de 3 persoane, doar că baia este comună, pe palier. Tariful acesteia este de 535 lei / 4 nopți. Dacă erați un pic mai rapizi, puteați prinde și una de 2 persoane, doar că n-ați fost, așa că acum sunt sold-out. Tot pe site-ul Untold mai găsiți două idei direct de la organizatorii în cazul în care căutați ceva doar pentru două persoane: Hotel Belvedere (4,010 lei) și Hotel Fullton (2,597 lei), ambele situate la aproximativ un km de festival. În curând, probabil vor da drumul și campaniei ”Adoptă un Untold-ist” și vă puteți găsi un locșor în casa unui clujean simpatic. Cu permisiunea lui, desigur.

Bineînțeles că a trebuit să aruncăm o privire și pe Booking și Airbnb, să vedem cum se prezintă situația în acea perioadă. ”Cazările din Cluj-Napoca nu sunt disponibile în proporţie de 92% în perioada dumneavoastră pe website-ul nostru. V-aţi gândit să vă cazaţi în apropiere?”, cam așa am fost întâmpinați de către Booking. Prețurile pentru 4 adulți, patru nopți, pleacă de la 700 euro, iar pentru doi de la 400 euro. Nici pe Airbnb nu am avut parte de o primire mai călduroasă, pentru că mesajul ”822% more people are looking for homes in Cluj-Napoca. You are coming to town at a popular time. We recommend booking soon” nu ne-a făcut deloc să zâmbim. Prețurile sunt variate, puteți alege un apartament cu 3 camere la 463 lei sau 712 lei pe noapte, cu 2 camere la 199 lei sau 417 lei, trebuie să căutați puțin pentru că opțiuni există, nu rămâne nimeni pe afară.

 

 

Tu unde stai cazat în perioada Untold 2018?

Tags: UNTOLD

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This