Prima cântăreață la kora din Africa, Sona Jobarteh, concertează la Jazz in the Park

by | May 22, 2018 | Știri Cluj

Artista de origine africană Sona Jobarteh cântă la Jazz in the Park în 23 iunie, la Muzeul de Artă din Cluj, în cadrul unui eveniment curatoriat muzical de Vinyl, Rum, Tapas & Wine. Experiența muzicală va continua cu un after-party în curtea Muzeului  cu Ufe Vinyl DJ Set, unul dintre producătorii muzicali VRTW.

Sona este prima femeie care cântă la Kora, un instrument cu 21 de corzi originar din Africa de Vest, asemănător cu harpa, care produce un sunet unic, cu un efect impresionant. Sona Jobarteh combină muzica tradițională africană cu blues și Afro Pop, iar reprezentațiile ei au și o componentă tribală, cu povești, lucru care transformă concertele în momente unice și cu o puternică încărcătură spirituală.

Artista  și-a creat propriul drum, s-a rupt de la tradiția Kora dominată de bărbați și a devenit prima femeie care cântă în mod profesionist la Kora. Este un muzician  înzestrat cu un stil cool și relaxat, iar la Jazz in the Park va concerta împreună cu cei patru colegi din Afro Beat Group.

Sona Jobarteh a colaborat cu artiști renumiți la nivel mondial precum Oumou Sangaré, Toumani Diabaté, Kasse Mady Diabaté și cu BBC Symphony Orchestra.

Artista a captivat publicul din toată lumea cu vocea și melodiile ei ușor de reținut, prin care și-a transmis mesajele care o preocupă legate de identitate culturală și de gen, dragoste și respect dar a rămas în același timp fidelă moștenirii din țara de baștină, Gambia.

Imediat după concertul live susținut de Sona Jobarteh, la Muzeul de Artă continuă Safariul în muzica și cultura africană cu UFe Vinyl DJ Set, la un afterparty care ne va face să dansăm pe ritmuri ancestrale africane și sound-ul tropical al Americii Latine.

UFe se manifestă ca o explozie de influențe și genuri diferite de muzică care creează un stil unic, de la ritmurile Africii și sunetele tropicale ale Americii Latine, până la ritmuri de jazz, electro și funk care au pus bazele hip-hop-ului.

Concertul Sonei Jobarteh va avea loc în curtea Muzeului de Artă din Cluj în 23 iunie, în cadrul festivalului Jazz in the Park 2018. Concertele de la Muzeul de Artă sunt susținute de Glo și reprezintă secțiunea pe bilete a festivalului.

Evenimentul este adus la Jazz in the Park de Vinyl, Rum, Tapas & Wine, o comunitate de  iubitori de muzică și o familie de artiști dornici de descoperiri și preocupați să creeze un conținut muzical autentic.

Bilete și abonamente sunt disponibile aici și în rețelele Bilete.ro și Eventim. Până în 30 mai, biletele la presale la concertul Sona Jobarteh costă 60 lei, iar mai apoi prețul va fi de 90 lei.

Ultimele zile de presale la bilete

Tot până în 30 mai pot fi cumpărate bilete cu preț redus la alte 7 concerte din cadrul Jazz in the Park: deschiderea de gală de la Opera Maghiară cu continuatorii proiectului Buena Vista Social Club, Juan de Marcos Afro Cuban All Stars și la concertele de la Muzeul de Artă cu Richard Bona, Alfa Mist, Soweto Kinch, Nik Bartsch’s Ronin și MUSEcology: byron, Lucia, Silent Strike & Muse Quartet.

Jazz in the Park Festival este un proiect organizat de Fapte, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, susținut de Primăria Cluj-Napoca și promovat de Staropramen, BCR, Mega Image, Alexandrion, Tastemakers, Glo, Daisler Print House, AV Store, Tohani, Petit Bebe, Colin’s Gastro Pub.

Anul acesta Jazz in the Park va avea loc la Cluj timp de 11 zile, în perioada 21 iunie – 1 iulie în mai multe locuri din Cluj: Opera Maghiară, curtea Muzeului de Artă, Parcul Central, Malul Someșului și alte spații din oraș. Detalii găsiți pe jazzinthepark.ro.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This