Câteva idei care te vor inspira săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ Câteva idei care te vor inspira săptămâna aceasta în Cluj

by | May 28, 2018 | Articole

Se numește ”săptămână” dacă debutează cu o zi liberă și se încheie cu un weekend care ține 3 zile? Nu cred. Nu avem niciun motiv să ne plângem sau să stăm în casă, eu zic să ne bucurăm de soare și să petrecem cât mai mult timp făcând lucruri care ne plac, mai ales că în doar câteva zile va fi vară în adevăratul sens al cuvântului, afară și în calendare. Dacă sunteți în pană de idei sau lipsiți de inspirație și nu vă găsiți locul la niciunul din evenimentele TIFF din calendarul nostru, avem noi câteva propuneri pentru zilele care urmează. We got your back.

Luni – nu te sfii să ieși la o sesiune de sport outdoor

Știi cum mereu spui că de luni te duci la sală și nu prea te-ai dus niciodată? De ce nu profiți de ziua aceasta liberă și de vremea faină ca să dai în sfârșit curs acelei invitații pe care o lansezi mereu către propria persoană și niciodată nu o onorezi? Avantajul cel mai mare pe care ni-l aduce anotimpul cald e faptul că ne permite să facem o mulțime de lucruri outdoor. Mai ales sport. Astfel, nici nu mai rămâne loc de veșnica scuză cu ”nu am bani”. Poți oricând să-ți iei papucii sport în picioare și să ieși la Baza Sportivă, la alergat în parc sau să joci ceva cu prietenii. Aici găsești câteva locuri din oraș unde poți face sport gratis.

A post shared by Iulian (@iulian_9807) on

Marți – street food after movies?

De fapt, nu prea e o întrebare, pentru că nu aveți niciun motiv să ratați această ocazie de a vă răsfăța cu preparatele delicioase de la unul din food truck-urile parcate pe strada Potaissa în perioada 29 mai – 3 iunie. Fie că vreți ceva consistent sau ceva mai ușor, un dulce, o bere sau o băutură răcoritoare, veți găsi multe bunătăți gata de servit într-o atmosferă ca în filmele faine. Eu clar merg, pentru că vin și prietenii de la Cimbru și nu pot absenta.

A post shared by Cimbru (@cimbrufoodtruck) on

Miercuri – participă la un tur ghidat al expozițiilor de la Fabrica de Pensule

După 2 zile de muncă, sigur vei simți că deja ești extenuat și vei începe să numeri orele până când vei fi din nou în vacanță. Dacă vrei să te reîncarci cu energie, ce zici să vizitezi Fabrica de Pensule și să participi la un tur ghidat al noilor expoziții? Noi știm că arta e soluția multora pentru orice, de ce nu ar fi cea contemporană? Veți afla cine sunt artiștii din spatele operelor prezente, cum lucrează, care sunt intențiile lucrărilor pe care le creează și ce vor să ne spună nouă, celor care le privim. În perioada 26 mai – 3 iunie vor fi tururi ghidate în fiecare zi, la ora 16:00 în engleză și la 18:00 în română. Vă puteți înscrie aici.

A post shared by Alina Andrei (@alina__andrei) on

Joi – cinează cu cineva drag pe o terasă

Parcă nimic nu se compară cu serile acestea de vară în care poți sta liniștit cu un prieten, un părinte sau altcineva care îți aduce zâmbetul pe buze, pe o terasă, bucurându-vă de prezența celuilalt, de aerul ușor rece care anunță venirea nopții, o băutură rece și preparate delicioase. Noi am descoperit de curând terasa de la Deutsches Haus și ne-a plăcut mult de tot să stăm la umbra nucului pe care îl au în curte și să ne desfătăm din gastronomic nemțească. Voi i-ați vizitat până acum? Apropo, aici aveți o listă cu recomandările noastre de localuri pentru o experiență delicioasă de la cap la coadă.

Vineri – hai să fim din nou copii, mănâncă o înghețată artizanală, mergi la Observatorul Astronomic, la expozițiile de la Centrul de Interes și dansează până în zori.

Eu recunosc că nu am apucat să mănânc înghețată anul acesta și îmi dau seama scriind aceste rânduri că nici nu are sens să aștept până joi și că trebuie să soluționez problema cât de repede. Dar voi, de dragul planului acesta impecabil pe care-l facem, imaginați-vă doar ce frumos va fi vineri, pe la amiază, când vă treziți, să mergeți la gelaterie, să vă alegeți aroma preferată, iar apoi să o savurați fără nicio grijă pe această lume, știind că sunteți liberi și în ziua următoare, și în cea de după și… gata, că după la muncă cu noi! Nu știi unde găsești cea mai bună înghețată artizanală în Cluj? Aici. Mai apoi puteți face o oprire la Centrul de Interes, care aniversează un anișor de activitate și vă așteaptă cu noi expoziții, iar seara puteți merge la Observatorul Astronomic dacă aveți noroc și este senin. Ziua se încheie în Club Midi, la fel și sezonul de petreceri, cu Magda, Mihigh și G76. Apropo, dacă habar nu aveți ce să faceți împreună cu cel mic de 1 iunie, aruncați o privire pe lista aceasta de locuri și activități pentru prichindei.

Colourful!

A post shared by Claudia Tocilă (@claudiatocila) on

Sâmbătă – relaxează-te în natură

Dacă alegeți să rămâneți în Cluj, cel mai bine ar fi să petreceți câteva ore în mijlocul naturii, încărcându-vă bateriile, reconectându-vă cu voi înșivă, respirând un pic de aer proaspăt și punându-vă un pic de ordine în gânduri. Ieșiți la iarbă verde cu prietenii și jucați-vă board games, admirați orașul de sus, fie că vorbim de un deal sau o terasă, leneviți în hamac, știți voi, relaxați-vă.

Duminică – fă o drumeție în apropiere

Dacă simți că nu mai poți sta locului și deja ai făcut tot ce se putea face în oraș în cele două zile libere, e timpul pentru o drumeție! Aici găsești o listă cu locurile din apropiere care pot fi vizitate doar într-o zi, pentru că sunt doar la câțiva kilometri, mergeți la un castel sau la o cetate și imaginați-vă că sunteți într-o poveste, sau faceți o escapadă pe două roți, face bine la inimă puțină mișcare.

A post shared by Paul Marian (@paulgramada) on

Nu uitați că vă așteaptă 3 zile libere la final de săptămână și puteți profita de acest timp și să vă luați zborul undeva mai departe de Cluj. Sau de România. Orice ați decide să faceți, do not forget to have fun while doing it și ne auzim săptămâna viitoare!

Voi cum vă petreceți această săptămână în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!