Articole

5 salate pe care le poți comanda în pauza de masă

De ceva vreme, am renunțat de bună seamă la gecile groase de iarnă, căci soarele ne răsfață cu razele lui calde. Trebuie să recunoaștem, vremea frumoasă ne ademenește să lăsăm stresul deoparte și să ne bucurăm de ea. Orele de muncă trec, parcă, mai greu. Dacă ești student, mintea îți stă mai mult la o ieșire în oraș decât la sesiunea care bate la ușă. În momentele în care simți că nimic nu mai merge cum trebuie, știi și tu, e timpul să iei o mică pauză de masă. Nu la cantină și nici la un restaurant, ci undeva afară, într-un parc, pe malul Someșului, sau pe malul unui lac. Astfel, îți poți îngădui câteva clipe de relaxare completă.

În ceea ce privește mâncarea, noi îți recomandăm 5 salate proaspete, care să îți redea cheful și energia de a-ți continua munca… sau de a învăța mai cu spor din suportul de curs. Ugh.

Salată blue cheese

Din punctul meu de vedere, nucile în salate sunt adevărate delicatese. Iar dacă sunt strecurate bucățele de fructe zemoase, precum pere și struguri, ziua mea a devenit perfectă. Dacă și ție îți surâde ideea unei astfel de salate, o poți găsi la Hugo City, sub numele de blue cheese. Probabil ți-ai dat seama deja, dar pe lângă cele menționate de mine mai sus, rețeta mai conține și un ingredient secret: brânză gorgonzola. Unde mai pui că, în loc de clasicele crutoane, primești focaccia. Poți comanda salata aici, la prețul de 23 lei.

Insalata di polpo

Despre Bistro Sorriso v-am tot povestit în mai multe articole, căci nu ne-am putut abține să nu vă spunem și vouă cât de încântați am fost de fiecare dată când am mâncat preparate gătite în bucătăria lor. Mâncărurile din restaurant au specific italian și te decizi cu greu ce anume vrei să comanzi, mai ales că toate au denumiri atrăgătoare. Dar ce spui de o salată cu tentacule de caracatiță și cartofi trași în unt? Insalata di polpo te surprinde prin ingrediente, iar gustul merită să îl descoperi de unul singur. Pentru momentele în care vrei să mănânci undeva afară, în liniște, poți să comanzi preparatul la numărul de telefon  0786 041 444. Te va costa 30 lei, iar transportul este de 10 lei, oriunde în Cluj-Napoca.

Salata Bocconcini e crudo

Chiar și atunci când vine vorba de mâncare, zicala less is more poate fi foarte potrivită. Uneori, pentru a-ți aduce aminte că viața e prea scurtă ca să stai supărat, nu ai nevoie decât de o mâncare simplă, dar cu un gust delicios. Salata Bocconcini e crudo, de la Pizza Acrobatica, se încadrează perfect în această categorie. Rucola, mozarella, prosciutto crudo și roșiile cherry sunt doar câteva ingrediente care îi dau savoare. Să nu uităm de crema balsamică și măsline. O poți comanda și tu de aici, la prețul de 24 lei.

Salată cu sfeclă, germeni şi quinoa

Există unele zile în care ne simțim dornici să încercăm lucruri noi. Din păcate, se întâmplă ca aceste zile să ne prindă în cele mai nepotrivite momente, atunci când avem prea multe „treburi importante” de rezolvat. Din fericire, peste pauza de masă nu putem sări, iar aceasta poate reprezenta prilejul de a încerca noi preparate. Cei de la Grande Pizza ne propun o salată specială, cu sfeclă, ouă de prepeliță, germeni de ridichi și quinoa. Ingredientele mi-au atras atenția, așa că voi adăuga salata pe lista mea de to eat. Tu o poți comanda de aici, la prețul de 23,99 lei.

Quinoa Taco Bowl

Oricât de mult mi-aș fi dorit, nu am reușit să exclud preparatele de la Pokka din această listă. Am mințit, de fapt, nici măcar nu vreau să exclud vreodată Pokka din recomandările noastre. Nu de alta, dar mâncarea cu specific mexican te face să îți imaginezi că ai plecat într-o scurtă vacanță de fiecare dată când mai iei o îmbucătură. De această dată, poți să savurezi un Quinoa taco bowl pe o margine de lac, sau într-un parc, sau oriunde vrei tu. Te asigur că mixul de salate, legume, quinoa, asortate cu sos de avocado cu coriandru, îți vor înfrumuseța ziua. Salata se găsește aici, la prețul de 29 lei.

Tu ce preferi să îți comanzi în pauza de masă?

ClujLife - Te scoate din casă

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.