7 lucruri pe care le poți face gratis luna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 7 lucruri pe care le poți face gratis luna aceasta în Cluj

by | Jun 4, 2018 | Articole

Având în vedere faptul că a început nebunia cu festivalurile, cu siguranță cei mai responsabili dintre voi au devenit subit mai atenți cu sumele pe care le scot din portofel. Noi zicem că nu are sens să lăsați acest aspect să vă întristeze sau, doamne ferește, să vă țină în casă. Astăzi venim cu câteva propuneri de lucruri pe care le puteți face departe de confortul canapelei voastre și care nu necesită nicio cheltuială, doar dorința de a ieși afară.

Vizitați Strada Potaissa – Piața de Flori altfel. Vă mai amintiți că anul trecut, la un moment dat, această stradă pe unde trecem de multe ori indiferenți, a prins dintr-odată viață și s-a umplut de flori, zâmbete, artiști stradali și multă, multă lume? Ei bine, în perioada 15 – 17 iunie, se întâmplă din nou. Vor exista diverse zone de relaxare, workshop-uri pentru cei mici și mari, expozanți unici în Cluj, instalații de lumină, artiști locali, statui vivante, fântâna arteziană și nelipsitul “Mi-e dor de tine.” Mai mult, în ziua de sâmbătă, de la ora 10 la ora 12, va fi organizat primul schimb de flori și plante ornamentale în oraș, iar cei care vor să schimbe din plantele pe care le au acasă cu alte plante, le pot aduce și pe Strada Potaissa și sigur pleacă toată lumea fericită acasă.

Nici evenimentele ce vizează dezvoltarea personală nu lipsesc din lista noastră. Poate știați, poate nu, dar la ClujHub are loc în fiecare lună o serie de evenimente care mie personal îmi plac extrem de mult, și chiar nu zic asta doar pentru că noi ne-am instalat și suntem ”acasă” la hub. Ci pentru că am mers, am văzut despre ce e vorba și simt că e de datoria mea să duc mai departe vorba, să le recomand. E vorba despre CreativeMornings (29 iunie), evenimentul care ne ridică din pat la 7 dimineața o dată pe lună și ne ademenește cu porții sănătoase se inspirație. Tema lunii iunie este ”meșteșugul”. Intrarea este liberă, dar este necesară înregistrarea, fiți cu ochii în patru și nu ratați momentul în care se deschid ușile pentru rezervările online.

A post shared by Robert Sfichi (@robertsfichi) on

Hai că luna asta chiar aveți noroc, mai ales că începe Jazz in the Park și aveți acces nelimitat la concertele din parc sau de lângă Malul Someșului, iar în ambele locații va fi o explozie de sunete, cred că va fi cea mai bună ediție de până acum. Nu are cum să fie altfel cu cei de la Nouvelle Vague, The Herbaliser, Gallowstreet, Fanfare Ciocârlia și mulți, mulți alții care vor invada parcul cu un performance incredibil, n-am niciun dubiu. La Riverstage nu știu dacă m-aș fi dus anul acesta, dat fiind line-up-ul din parc, dar când am petrecut o zi în biroul celor de la Jazz in the Park, am aflat că trupele finaliste pot concura cu headlinerii, deci sunt musai de ascultat. Apropo, poate reușiți să găsiți totuși câțiva lei printr-o geacă pe care nu ați mai purtat-o demult și să susțineți Fondul Jazz in the Park. Eu #AmCumparatBratara. Tu?

Keep in mind că nu aveți nevoie de un eveniment sau de o ocazie specială ca să vă distrați sau pentru a petrece timp de calitate afară. Puteți, de exemplu, să vă treziți devreme și să plecați într-o mini-acțiune de explorare a parcurilor din Cluj. Eu recunosc (nu foarte mândră) că merg doar în Parcul Central și la Iulius, am mai trecut prin anul întâi de facultate și prin Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu (doar pentru că trebuie să trec la sport), dar altele nu prea știu, așa că foarte curând îmi voi lua hamacul și cartea preferată și voi ieși să văd cum se prezintă. Apropo de hamacuri, avem și un articol în care vă dăm câteva idei de unde l-ați putea agăța, poate vă sunt utile.

Eu sunt deja de 4 ani în Cluj și am locuit prin mai multe zone ale orașului, m-am plimbat cam prin toate localurile (mai mult sau mai puțin), deci aș putea spune că știu ce-i cu orașul acesta, îl cunosc destul de bine în mare parte. Asta credeam până într-o zi, când am decis să merg la altă sală de fitness și am ajuns undeva pe strada Mehedinți, atât de pierdută încât parcă ajunsesem în Turda. Sunt multe zone ale orașului de care habar nu avem cei mai mulți dintre noi și din când în când cred că am putea ieși cu o hartă în buzunar sau cu Google Maps, să ne urcăm în primul autobuz și să vedem unde ne duce. Mai mult, este o ocazie excelentă să fotografiați orașul, dar și să descoperiți arta stradala, care nu se oprește niciodată din a ne uimi. Un fel de photography adventure. Dacă sunteți curajoși sau poate o gașcă mai mare de prieteni, puteți ieși noaptea, când orașul e gol și străzile așteaptă un singur lucru – să vă spună povești.

A post shared by ClujStreetArt (@clujstreetart) on

O altă idee ar fi să petreceți câteva ore în liniștea pe care doar o librărie v-o poate oferi, citind. Au trecut demult vremurile în care angajații se uitau urât la voi pentru că doar răsfoiți și nu cumpărați nimic. Acum puteți merge și să luați un loc pe canapea sau pe bean bag, oriunde vi se pare mai comod, și să citiți și jumătate de carte, dacă de atât aveți nevoie să vă convingeți că merită să o împrumutați de la o prietenă. Aici găsiți o listă cu patru librării din Cluj unde puteți lua un loc și să citiți, citiți, citiți!

A post shared by Andreea Vesa (@andreeavesa) on

Dacă vă simțiți sufocați de trotuare, clădiri și ala mai departe, puteți să plecați oricând din oraș. N-aveți bani de benzină? Nici eu, de asta mă tot gândesc că mai bine-mi cumpăram o bicicletă. Lăsând gluma (aș vrea eu să fie o glumă) la o parte, puteți oricând să optați pentru o escapadă pe două roți prin împrejurimi, noi avem și niște trasee deja pregătite. Sigur găsiți voi niște conserve prin frigider sau ceva care poate fi aruncat într-un ghiozdan pentru o călătorie de o zi. Dacă nu aveți bicicletă, vă puteți da cu rolele prin parc sau învățați să vă dați cu skateboard-ul.

Voi cum vă mai petreceți timpul liber atunci când aveți acces limitat la portofel?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!