Interviu cu Diana Hada, manager general Dish & That

Home $ Articole $ Interviu cu Diana Hada, manager general Dish & That

Dish & That este un local care ne-a atras atenția încă dinainte să-i trecem pragul, eu una cred că am fost cucerită de jocul de cuvinte din numele pe care l-au ales. Mai apoi, când am făcut un tur al localurilor noi și am ajuns să stau la o masă cu o farfurie apetisantă în fața ochilor, am realizat imediat că restaurantul avea să obțină rapid un loc în topul locurilor cele mai frecventate de către mine. Servirea, atmosfera și meniul se completează perfect, și așa am ajuns din simplu vizitator, om de-al casei, căci fiind amplasat și destul de favorabil (mai exact, vizavi de locul unde locuiesc), mi-e mai mare dragul să merg ori de câte ori am ocazia.

Încă de la prima vizită am avut plăcerea să o cunosc pe Diana Hada, cea care la doar 23 de ani este responsabilă de existența acestui loc și vă dați seama că era doar o chestiune de timp până să intru în vorbă cu ea și să aflu mai multe despre cum a început totul și cum a apărut Dish & That.

Totul a pornit de la clădirea în care ne aflăm – Complexul Riviera Luxury. Cumva, acesta a fost gândit pentru a oferi oamenilor care locuiesc aici toate facilitățile de care au nevoie foarte aproape de ei, din acest motiv există și spațiile comerciale și de relaxare, centrul SPA etc. Când s-a ivit această oportunitate, de a deschide aici un restaurant, am acceptat fără să stau pe gânduri, a fost ceva extrem de rapid. Eu aveam de mult timp în minte ideea aceasta, îmi doream un local de genul, dar visam la ceva mic, cochet, cu sandvișuri, salate, mâncare healthy, nicidecum nu vedeam atât de departe. Lucrurile s-au mișcat foarte repede, la două săptămâni după ce am luat această decizie l-am sunat pe designerul Gosho Stefanov, ne-am întâlnit, am povestit, iar el m-a ajutat să găsesc foarte mulți oameni care s-au alăturat acestui proiect. A durat aproape 2 ani de la momentul în care am acceptat să fac asta până s-au deschis ușile, și asta pentru că am fost foarte mult încetiniți de autorizații.

Aflată la început de drum, Diana a trebuit să facă față unor provocări diverse. Ne-a mărturisit că îi era frică la orice mișcare pe care o făcea pentru că simțea nevoia să primească o aprobare minimă din partea cuiva. Punea sub semnul întrebării fiecare sfat și opinie al celor din jur pentru că se temea că oamenii vor profita de faptul că este tânără și ar fi putut fi considerată naivă, dar întregul proces a maturizat-o extrem de mult. Acum are o viziune mult mai realistă asupra lucrurilor și o siguranță mai mare în ceea ce face, iar cunoștințele pe care le-a dobândit în acești doi ani sunt de neegalat.

Singurul lucru care mi-aș fi dorit să fie diferit în acest parcurs e legat de prezența mea în bar, bucătărie etc. Aș fi vrut să am o perioadă în care să fac doar asta, pentru că tot ce însemna interacțiunea mea cu viața de restaurant era dată de o vară în care lucrasem în State, în cadrul Work & Travel. Acum sunt aici mereu și sunt uimită de lucrul acesta pentru că înainte de Dish & That nu credeam că poți fi implicat în ceva în asemenea măsură, încât să nu mai ai viață personală. Dar acum înțeleg, ești aici și atât. Și cred că durează măcar câțiva ani până să intri într-un ritm și capeți siguranța că lucrurile se întâmplă foarte bine și fără tine prezent.

Revenind la ce ne spunea Diana, legat de faptul că și-a dorit un local cu mâncare healthy,  trebuie să vă spunem că întregul concept care stă la baza meniului pornește de la două mari lumi care se intersectează – una dedicată mâncării sănătoase și alta dedicată momentelor de răsfăț (indulge). A ales să existe acest mix, deoarece abordarea aceasta sănătoasă este pentru ea o pasiune, o plăcere și un stil de viață, însă e conștientă că un meniu vegetarian, lacto-vegetarian sau vegan nu este potrivit pentru toată lumea și era nevoie și de componenta de indulge. În plus, a simțit pe propria piele provocările unei alimentații 100% healthy și a considerat că cel mai bine ar fi să le ofere clienților posibilitatea de a alege. Pe viitor își dorește să integreze mai multe variante în secțiunea healthy, mai multe produse vegetariene si vegane, o variantă de lunch, săptămâni tematice și seri cu muzică live.

Mi-am dorit foarte mult să avem o secțiune de salate altfel, și a fost așa pentru că am mers în multe locuri și găseam doar opțiunile clasice. Linte neagră cu pere coapte și quinoa cu cartofi dulci, cum găsești la noi, îmi sună un pic diferit. Chiar și salata noastră cu pui are un gust deosebit, fresh. În afară de salate, mie îmi place foarte mult bibanul cu piure de țelină, dar și somonul cu piure de mazăre. Dar nu aș putea să fac un top, toate îmi plac foarte mult.

Restaurantul se adresează unui public destul de larg, ținând cont de locul în care este amplasat. Dimineața este ideal pentru studenții care nu au apucat să mănânce micul-dejun, motiv pentru care există și pancakes în meniu, fresh-uri, cafele, tot felul de lucruri pe care le căutăm la prima oră a zilei, când avem poftă de orice, numai de cursuri și seminarii nu. Pentru prânz, localul este de interes pentru locatari și cei care lucrează în spațiile de birouri, iar în curând va exista și un business lunch. Nu și-au dorit să-l introducă din prima pentru că acesta vine, de cele mai multe ori, cu opțiuni destul de simple, și au vrut ca oamenii să cunoască meniul întru-totul, cu toate preparatele la care întreaga echipă a lucrat din greu și care merită descoperite. În ceea ce privește cina, eu nu pot decât să vă invit să le treceți pragul, atmosfera și vibe-ul general este unul incredibil. Apropo, am povestit despre cum a decurs experiența mea în articolul de aici.

În primele săptămâni de la deschidere mergeam la fiecare masă în parte și povesteam cu cei prezenți despre cum li se pare, de unde au aflat de local. Feedback-ul a fost foarte bun referitor la mâncare, personal, design, mai mult decât mă așteptam. Eu de fiecare dată așteptam totuși să aud despre aspectele negative, să dau fuga în bucătărie și să fac schimbări, pentru că oamenii care ne trec pragul sunt singurii care ne pot ajuta să devenim mai buni. Din acest motiv mi-am și trecut mail-ul personal la secțiunea de sugestii și reclamații, pentru că vreau să fiu aproape de ei, să le răspund nevoilor, nu să se piardă ideile lor.

În final, Diana nu a vrut să încheiem discuția fără să ofere un mic sfat tinerilor care se gândesc să devină antreprenori.

Nu vă fie frică să mergeți peste tot și să întrebați orice. E foarte important să vedeți ce se întâmplă și în backstage, ce înseamnă gestiune, care sunt costurile, fiindcă te ajută enorm să ai o înțelegere deplină, amplă, a ceea ce se întâmplă. Mergeți la oameni cu experiență, din orice domeniu. Nu e ușor, dar merită, iar oamenii care pleacă de aici satisfăcuți, oamenii care te recomandă sunt cei care te fac să mergi înainte. Îmi place foarte mult ce fac, ce se întâmplă aici, admir în totalitate toată echipa pe care o am și oamenii pe care i-am atras aici.

În curând vor găzdui și primul lor eveniment, nu are sens să divulgăm noi mai multe, mai bine stați voi cu ochii pe pagina Dish & That, pentru că se anunță o seară cu preparate noi, gustoase, ar fi păcat să o ratați.

Voi le-ați trecut pragul? Impresii, sugestii, reclamații?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!