#JurnalDeFestivalier: Andreea Greench

Home $ Festivalier $ #JurnalDeFestivalier: Andreea Greench

by | Jun 4, 2018 | Festivalier

#JurnalDeFestivalier este o campanie online organizată de ClujLife în parteneriat cu Clever Taxi.

Căutăm festivalier care să-și publice jurnalul verii aici, pe clujlife.com, iar pentru asta oferim un premiu în valoare de ~1000€ ce constă în 2 abonamente la concertele Jazz in the Park, 2 abonamente VIP la Electric Castle, 2 abonamente la Untold, 350€ bani de cheltuială pentru Jazz in the Park, Electric Castle, Street Food Festival și Untold și muuuulte vouchere #CleverTaxi.

Din totalul de 30 de înscrieri am ales 15 persoane finaliste. Andreea este una dintre ele, iar tu o poți susține să câștige!

? ? ? ? ?

Andreea Greench – Ideas generating princess, music junkie, professional dancer at festivals, series killer, (m)eating lover,
branding and advertising quietly judger, unknown author on social media.
Facebook / Instagram

TIFFerența face experiența

Experiența de festival are o multitudine de conotații și trezește o gălăgie de emoții probabil în fiecare din noi. Și Clujul este orașul care îți oferă o experiență festivalieră completă, unul dintre motivele pentru care îl ador.

O să îmi încep povestea (care este un feeling) cu un feeling pe care îl resimt la începutul fiecărei lună de mai, la prima zi cu adevărat toridă, la prima ploaie torențială și caldă de primăvară când îți vine să îți arunci hainele și să dansezi, clișeic, cu ochii închiși ca și cum nu te vede nimeni, la acele câteva zile în care orașul miroase a liliac (ironic și a mici uneori), sentiment pe care îl găsesc greu de descris.

Și apoi începe nebunia și fericirea. Da! În sfârșit se apropie perioada festivalurilor, și evident, zâmbesc mai des și mai mult. Și preocuparea mea principală e să plănuiesc cum să ajung la toate, să nu ratez nimic, nicio ploaie de Electric, niciun foc de MOX, niciun hideout de Untold, niciun film de TIFF.

Prin 2014, în primul meu an de facultate, am ajuns voluntar, pe vremea aceea CreaTIFF, experiență pe care îi indemn pe toți să o trăiască cel puțin o dată. E drept, nu știam ce înseamnă pentru orașul Cluj, sau ce va însemna mai departe pentru mine, dar m-am îndrăgostit iremediabil de el, de oamenii lui minunați, de filme, de concerte, de partyurile de la care nu lipseam niciodată, de trăirea TIFF pe scurt.

Și de atunci, în fiecare an, e un feeling pe care îl am când știu că sunt atât de aproape acele 10 zile în care urmează să vânez cu disperare toate filmele din Aperitiff, să alerg de la un cinematograf la altul, din Unirii pe plaja din Grigorescu, de la concertele de la Casa Tiff la Bonțida, apoi la Vlaha și evident la toate proiecțiile după care urmează să cânte un taraf. 10 zile în care mă enervează jobul, prietenii care nu vor să iasă la film, oamenii care merg încet pe stradă, iar singura întrebare relevantă e “de ce nu am suficient timp să le văd pe toate?”

TIFFul e un sentiment aparte care trezește fericirea în sufletul orașului, care anunță că e vremea să îmi scot fața senină, prăfuită peste iarnă, de la naftalină. Și oricât de mult ar dura, nu m-aș sătura niciodată de el. Momentul intens de respiro pentru ce a fost și ce urmează. Locul unde îți fuge gândul și unde, de cele mai multe ori îți regăsești spiritul creativ.
Nu mai e de mult vorba de a opri timpul în loc, pentru că se ocupă el de asta și eu mișun entuziastă în acest film, care n-aș vrea să se mai termine.

Nu mă mai deranjează nici proiecțiile care nu-mi plac, pentru că pot oricând schimba filmul (pun intended), nici că există posibilitatea să mă plouă în timp ce molfăi popcorn și beau bere, legal, în Piață Unirii, nici că trebuie să caut în disperare bilete pentru un film care e sold out.
Nu e niciodată prea mult, e mereu prea puțin și prea bun.

Și oamenii, oamenii sunt sarea și peperoncino, pentru că ce-ar fi orice fără puțină picanterie, cireașa scumpă (another pun intended) de pe tortul acestor zile. Oamenii tiffici sunt puțin mai diferiți, puțin mai educați, mai îngăduitori, mai decenți, mai puțin din câte puțin să facă un întreg de oameni minunați. Și vrei să-i cunoști pe toți. Să simți pe pielea ta pielea de găină și fiorii resimțiți de regizor după prima idee, de scenarist după prima replică scrisă, de actori după primul act sau de întreg castul după prima vizionare.
Și e un film care mă prinde atât de tare, încât depresia post tiffică e mai puternică decât oricare alta.

Partea bună e că de vindecarea ei se ocupă restul crâmpeielor de fericire care urmează și pe care le aștept cu același entuziasm îngrămădit într-o iarnă rece care abia aștept să treacă. Dar cu toate că iubesc muzica mai mult decât orice, știți și voi ce se spune despre prima dragoste.

? ? ? ? ?

Dacă ți-a plăcut articolul Andreei, o poți susține astfel:
✓ Folosește codul de voucher Clever.Andreea data viitoare când vrei să comanzi un taxi în Cluj prin aplicația Clever Taxi și ai prima cursă gratuită (în limita a 15 RON) pentru plata cu cardul
✓ Like acestui articol ?

Află aici cum folosești codul de voucher. Atenție: codul este case sensitive și este valabil până în 17 iunie.

Dacă va câștiga, Andreea va participa la Jazz in the Park, Electric Castle, Street Food Festival și Untold pe cheltuiala noastră, iar apoi își va povesti jurnalul de festival prin articole pe clujlife.com. Regulamentul campaniei este disponibil aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!