#JurnalDeFestivalier: Mihai Bota

by | Jun 4, 2018 | Festivalier

#JurnalDeFestivalier este o campanie online organizată de ClujLife în parteneriat cu Clever Taxi.

Căutăm festivalier care să-și publice jurnalul verii aici, pe clujlife.com, iar pentru asta oferim un premiu în valoare de ~1000€ ce constă în 2 abonamente la concertele Jazz in the Park, 2 abonamente VIP la Electric Castle, 2 abonamente la Untold, 350€ bani de cheltuială pentru Jazz in the Park, Electric Castle, Street Food Festival și Untold și muuuulte vouchere #CleverTaxi.

Din totalul de 30 de înscrieri am ales 15 persoane finaliste. Mihai este unul dintre finaliști, iar tu îl poți susține să câștige!

? ? ? ? ?
 

Mihai Bota – în Cluj de prin 2005, în prezent lucrează în Quality Assurance pe IT
Facebook / Instagram

Afumata insulă a celor trei masline

Refacerea de după Electric Castle a decurs relativ ușor, cu prime time-ul de la Depeche Mode la fix o săptămână după. Mai ar fi un weekend pănă la Untold, fix o vreme bună de odihnă, după frumoasa ploaie de la Depeche (pe care sincer, n-am simțit-o). Doar că auzisem de un festival fain pe o insulă. În România. Cică, anul trecut (n. a. 2016) a fost maxim. Prima ediție 3 Smoked Olives. Întreb oameni, majoritatea sudiști, că pentru noi e departe. Toți îmi confirmă că merită.

Ok, bilete sold out. Dar nu contează. Dau niște mesaje, telefoane. Se rezolvă și asta. Iau si avion (286 lei dus-întors, destul de scump, dar asta e când îți iei cu câteva zile înainte) și ce mai trebuie și mă trezesc pe la vreo 4 și ceva vineri dimineața în 28 Iulie 2017, ca să fac un duș, apoi un bagaj, apoi să iau un taxi la aeroport, ca apoi să iau un avion. Și când mă cobor din el iau un autobus. Pe urmă iau metroul (că la București au). Ajung la un prieten în Titan, unde facem o scurtă încălzire cu povești până se strânge lumea și ne pornim cu mașina spre festival. Ajungem într-un sat ce-i zice Chiciu (lângă Călărași) și după o scurtă masă, luăm și o barcă spre insula cu pricina.

Practic, într-o singură zi, am luat: taxi, avion, autobus, metrou, mașina și barcă, ca să ajung la 3 Smoked Olives festival. Și da, a meritat. Accesul pe insulă pentru mine a fost ușor. Aveam cort și nu hamac, asta a însemnat și un somn mai ok calitativ din punct de vedere al frigului. Insula e bestiala. Zona de festival e oarecum înghesuită, main-ul care arăta foarte bine în decor, era trântit aproape de plajă și port. Cum mai înaintai puțin în pădurice (și zona de camping), dădeai de secondary. Tot pe acolo era și popota (food court-ul), precum și zona mare de baruri și freshuri. Dar și înafară de festival, râmânea mult de explorat. Și foarte multă plajă. E, cred, minunat să trăiești acolo vara.

Ce nu mi-a plăcut: vineri noaptea a fost admirabil. Lumea nu exagerat de multă, mulți care ar fi venit erau speriați de posibila vreme urătă (cu o zi înainte avuseră loc intemperii serioase iar cei de pe insulă avuseră de suferit noaptea precedentă iar asta se știa vineri). Sâmbătă însă (zi superbă de vară), a fost invazie iar când e foarte multă lume (pe lângă prețurile mari, că era greu de adus orice pe insulă), erau cozi infernale peste tot, iar din cauza căldurii, se ajunse ca pe la ora prânzului, sâmbătă, să nu mai găsești o apă. Asta după ce gheața desigur, dispăruse de mult.

Ce mi-a plăcut: muzica, în primul rând. Pentru cei ce nu știu, insula urma să fie sub asediul a mai multor label-uri underground, inclusiv din Cluj (cu precădere cei de la Collectiva Gazette, de exemplu Saboar). Dar și mulți artiști Sunrise au fost prezenți la festival, cel mai așteptat de mulți fiind Herodot, cel care urma să închidă festivalul. De regulă când ai genul acesta de artiști in program, programul o să se prelungească și la fel și festivalul, treabă care mie, unuia, mi se pare foarte mișto. Și da, s-a prelungit. Legenda zice că marți dimineata încă răsuna muzica pe insulă, deși petrecerea oficial trebuia să se încheie duminică pe la prânz. Ar fi trebuit să fie și chestii mai mainstream, de exemplu, cei de la Golan, care din păcate nu au mai ajuns. Dar nu-i 3SO genul de festival la care să bifezi artiști. Te duci acolo să te simți bine.

Mi-a mai plăcut la maxim insula. Și oamenii cu care am fost, o gască de undeva la 12 persoane. 3 corturi și vreo 2 hamace. Și mult nisip. Și multă apă. Nu știam pănă să ajung acolo, că Dunărea are valuri. Nici nu făcusem baie în Dunăre până atunci. Insula e explorată și de localnici. Plimbându-mă, am vazut lume pe caiace. Sau bărci de viteza. Și de pescuit. M-a impresionat mult un nene foarte bronzat, cu un copil foarte mic pe care i-am întâlnit când mă plimbam. Coborâse acolo, loc destul de izolat, ca să adune plasticul. Zicea că face asta în fiecare weekend. Și îl învață și pe cel mic. Plimbările pe insulă, pentru mine, au fost mirifice. Mie îmi aminteau de LOST (serialul).

Mâncarea, a fost bestială. Pentru mine, căzut acolo de la poalele Feleacului, o ciorbă de pește sau specialitatea casei saramură de crap, au fost excelente. Evident, erau și clasicele prajeli, burgeri mai no-name, hot-dogi și ceva foarte mișto: sandwichuri la presă.

Băutura, foarte scumpă, după cum am mai menționat, dar greu de adus pe insulă. Plus eficientă, ca să nu îmbete oamenii criță. Per total, foarte chill pentru un festival destul de underground. Și foarte mișto. Aș mai reveni cu mare drag, deși e foarte departe de Cluj.

Aduce mult cu MOX-ul nostru. Doar că nu e la munte, ci pe insulă. Și nu sunt DJ-ii locali din Cluj, ci un amestec de undergroundeală, în special din zona Bucureștiului. Dacă v-am convins să îl încercați, și anul acesta pică între iulie și august. Save the date! 🙂

credit foto: Pixelat

? ? ? ? ?

Dacă ți-a plăcut articolul lui Mihai, îl poți susține astfel:
✓ Folosește codul de voucher Clever.Mihai data viitoare când vrei să comanzi un taxi în Cluj prin aplicația Clever Taxi și ai prima cursă gratuită (în limita a 15 RON) pentru plata cu cardul
✓ Like acestui articol ?

Află aici cum folosești codul de voucher. Atenție: codul este case sensitive și este valabil până în 17 iunie.

Dacă va câștiga, Mihai va participa la Jazz in the Park, Electric Castle, Street Food Festival și Untold pe cheltuiala noastră, iar apoi își va povesti jurnalul de festival prin articole pe clujlife.com. Regulamentul campaniei este disponibil aici.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This