#JurnalDeFestivalier: Raluca Stan

Home $ Festivalier $ #JurnalDeFestivalier: Raluca Stan

by | Jun 4, 2018 | Festivalier

#JurnalDeFestivalier este o campanie online organizată de ClujLife în parteneriat cu Clever Taxi.

Căutăm festivalier care să-și publice jurnalul verii aici, pe clujlife.com, iar pentru asta oferim un premiu în valoare de ~1000€ ce constă în 2 abonamente la concertele Jazz in the Park, 2 abonamente VIP la Electric Castle, 2 abonamente la Untold, 350€ bani de cheltuială pentru Jazz in the Park, Electric Castle, Street Food Festival și Untold și muuuulte vouchere #CleverTaxi.

Din totalul de 30 de înscrieri am ales 15 persoane finaliste. Raluca este una dintre ele, iar tu o poți susține să câștige!

? ? ? ? ?

Raluca Stan – studentă la Facultatea de Automatica și Calculatoare, în ciuda faptului ca a facut teatru patru ani
Facebook / Instagram

Buna, sunt Raluca. Ma pot caracteriza drept o maniaca a experientelor in aer liber care implica oameni, muzica si bucuria de a trai. In ultimul an, sublima mea fiinta si unicul meu suflet au luat parte la circa 20 de evenimente, fiecare reprezentand o piesa din puzzle-ul spiritului meu. In fiecare an, peisajul puzzle-ului se intinde spre o perspectiva mult mai ampla, devenind din 2d un tablou 7d, creionat in culori imaginate si abstracte. Nu voi povesti aici ultimul eveniment, ci experienta care m-a marcat pana in nucleul celular si care a provocat un cutremur al bucatii de ADN dedicat distractiei. Acest festival este MOX, a avut loc in Valea Draganului si a durat 3 zile. Sunt multe de povestit dar promit sa nu ma intind prea mult.

Pentru inceput, va voi spune ca acolo nu este semnal la telefon, asta a fost motivul incantarii mele absolute: in sfarsit oamenii vor fi obligati sa socializeze. Nu poti urca cu masina, asa ca am inceput minunata experienta prin a urca pe jos cam trei km cu bagajele in spate. Eu am un metru si un snitel, ma opream din 10 in 10 minute si ma asezam pe sacul de dormit gata gata sa imi fac cortul acolo. Prin urmare, prima zi am pierdut-o montand cortul si strangandu-ne in camping: campingul era o pajiste intre brazi iar eu si amicii de pahar ne-am gasit o zona mai apropiata de padure, ca dimineata sa fim una cu lemnul: tepeni.

Urmatoarea zi am decis sa mergem la renumitul lac. Cativa au plecat mai devreme si au spus ca “este foarte usor de ajuns”; “mergeti drept inainte prin padure si iesiti direct”. Zis si facut. Am luat-o la galop, iar peste doua ore un grup de 5 oameni infometati si murdari strigau prin padure strigatul tovarasiei: “MAAAAAAAI”. Ne-am ghidat dupa ceea ce credeam noi ca este sunetul apei, care s-a dovedit mai tarziu a fi sunetul traficului. Am iesit intr-o sosea: 5 oameni care coborau cu bete in mana si expresii disperate. Unul dintre noi a oprit o masina si a intrebat soferita despre lac: “Ma scuzati, imi puteti spune va rog… unde sunt?”. Aceasta ne-a transmis ca mai sunt de mers vreo doi km dupa care l-a intrebat frumos: ”Va jucati de-a canibalii?”. La lac nu a fost mare lucru, balaceala, soare si mult rasism. La intors a fost din nou amuzant: mult de mers si lipsa de nutrienti in corp. Dupa inca doua ore de chin am oprit o masina, iar fetele ne-am urcat in portbagaj (trei la numar), baietii venind pe jos (doi, saracii de ei). Sa nu va lasati pacaliti, lumea e un loc mic, asa s-a dovedit ca in masina respectiva copilotul era din vechiul meu liceu.

Spre seara multe intamplari miraculoase: oameni in cautarea hidratarii: “Vrem tuica dam pateu”, un spaniol pe nume Tiffany cu un labrador legat fedeles de coapse, si hamace agitate cu risc mare de pericol. Dimineata am fost treziti de caluti care ne savurau corturile: aparent se pierdusera si sorbeau roua de dimineata. A doua parte interesanta a fost mersul la izvor. Am incercat sa strecuram in fest cateva conserve si am folosit pretextul izvorului care era langa o stana. Intr-un rezumat dinamic: eu la izvor, doi amici inconjurati de caini ciobanesti, ciobanul furios, sticla de apa pierduta si la fel si conservele. MOX: pierdut in natura printre conserve de pateu, ritmuri alerte, hipioti, ciobani si capre. Cu spaniolul m-am regasit recent la o petrecere la o casa abandonata si am fost placut impresionata de faptul ca inca are catelul. Conservele le-am gasit mancate de ciobanesti si sper ca nu a murit niciun peste de la plasticul ratacit in izvor.

Imi cer scuze flow-ului meu, ma pierd in detalii si in intamplari. As avea atat de multe de povestit, dar fiind o ecologista inraita, nu imi asum consumarea hartiei nici macar in format electronic. Recomand cu drag oricarui iubitor de natura si liniste sa mearga la MOX: ziua te bucuri de peisajul montan, de ritmuri de reggae si de aerul curat, iar noaptea te contopesti cu muzica si oamenii, in acelasi aer curat si in aceeasi natura salbatica.

Intamplarile deosebite apar spontan, nu se petrec. Asa si oamenii: nu cauta ciudatul, fii ciudatul; nu cauta visatorul, fii un visator; nu cauta detaliile, fii un detaliu pe care ceilalti nu il vor omite niciodata.

? ? ? ? ?

Dacă ți-a plăcut articolul Ralucăi, o poți susține astfel:
✓ Folosește codul de voucher Clever.Raluca data viitoare când vrei să comanzi un taxi în Cluj prin aplicația Clever Taxi și ai prima cursă gratuită (în limita a 15 RON) pentru plata cu cardul
✓ Like acestui articol ?

Află aici cum folosești codul de voucher. Atenție: codul este case sensitive și este valabil până în 17 iunie.

Dacă va câștiga, Raluca va participa la Jazz in the Park, Electric Castle, Street Food Festival și Untold pe cheltuiala noastră, iar apoi își va povesti jurnalul de festival prin articole pe clujlife.com. Regulamentul campaniei este disponibil aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!