#JurnalDeFestivalier: Sorina Stancu

Home $ Festivalier $ #JurnalDeFestivalier: Sorina Stancu

by | Jun 4, 2018 | Festivalier

#JurnalDeFestivalier este o campanie online organizată de ClujLife în parteneriat cu Clever Taxi.

Căutăm festivalier care să-și publice jurnalul verii aici, pe clujlife.com, iar pentru asta oferim un premiu în valoare de ~1000€ ce constă în 2 abonamente la concertele Jazz in the Park, 2 abonamente VIP la Electric Castle, 2 abonamente la Untold, 350€ bani de cheltuială pentru Jazz in the Park, Electric Castle, Street Food Festival și Untold și muuuulte vouchere #CleverTaxi.

Din totalul de 30 de înscrieri am ales 15 persoane finaliste. Sorina este una dintre ele, iar tu o poți susține să câștige!

? ? ? ? ?

Sorina Stancu – 25 ani, a studiat la FSPAC
Facebook

Anul 2013 a fost unul memorabil pentru mine, cu precădere, fiind anul în care m-am mutat în Cluj și, anul în care am fost pentru prima dată la un festival, Electric Castle mai exact, la prima sa ediție. Încă de atunci am fost fascinată de experiența de festival, de vibe-ul pozitiv care plutește în aer, de oamenii a căror vârste, valori și stil de viață sunt atât de diferite, dar care sunt prezenți într-un număr atât de mare, uniți de dorința de muzică bună, de a-și petrece într-un mod inedit timpul alături de prieteni, ori de a avea parte de o experiență mult mai complexă decât cea de club.

Anii ce au urmat au adus multiple participări ale mele la numeroase festivaluri din țară, Electic Castle reușind să rămână în topul preferințelor mele. Având în vedere că am luat parte la fiecare ediție a acestui festival, am putut observa evoluția sa, de la organizare, la design, de la line-up, la celelalte experiențele și activități oferite de festival.

Anul 2017, respectiv ediția a 5-a a festivalului și-a spus cuvântul în acest sens. Am ajuns la Bonțida, împreună cu câțiva prieteni, în ziua 1, joi adică, pe la ora prânzului, având ca prim țel tradiționalul „tur de onoare” al festivalului, pentru a face cunoștiință cu noua sa versiune. Toată curtea castelului inspira un aer de relaxare, un vibe pozitiv, oamenii stăteau relaxați în diferite zone din ce în ce mai numeroase, mai cozy și mai plăcute vizual, amenajate în interiorul festivalului, o atmosferă de care îmi fusese dor timp de un an și cu care mă conectez cu mai mare entuziasm de fiecare dată. Lângă castel se întindea parcă mai frumosul labirint de alei, în fața căruia se aflau corturile de mâncare și băuturi, dar o reală evoluție din punct de vedere al obțiunilor diverse oferite participanților mi s-a părut hipermarketul mobil. Apoi am făcut o plimbare pe la expoziții, de la cele cu instalații de artă contemporană, la cortul Fashion Unplugged, unde diverși designeri români și-au expus colecțiile în materie de piese vestimentare și accesorii. Un alt plus al ediției 5 a fost, din punctul meu de vedere, aceea că castelul a fost deschis pe toată perioada festivalului, aici fiind amplasată o expoziție menită să prezinte istoria domeniului, precum și Virtual Reality, loc unde nici nu am sesisat cât de repede a trecut timpul.

La lăsarea serii, atmosfera devenise, ca de obicei, din ce în ce mai agitată, mai electrică. E o reală încântare tot peisajul de seară din curtea castelului Banfy, organizatorii reușind să creeze locuri din ce în ce mai frumoase și mai magice, de la an la an, cu alei luminate cu leduri. Imaginea lacului și reflecția ștearsă a festivalului pe care o poți întrezări în el nu are cum să nu îți taie respirația, fie și numai pentru o clipă. Si cu fiecare an parcă devine mai magică, am admirat frumoasele culori ale apusului, care ii era background scenei principale, cu deschiderea sa imensă, și cei 600 de metri pătrați de ecrane 8K….și de aici, muzica, care pentru mine reprezintă pulsul vieții, amalgam de sentimente și trăiri, a pus cucerire pe mine. Line-up-ul Electric Castle, ai cărui artiști au fost împărțiți pe cele opt scene, din ce în ce mai interesant, mai divers, mai concentrat pe experimental și concepte muzicale noi ca oricare alt festival din țară, a adus și de această dată artiști din toate colțurile lumii, majoritatea de origine engleză, ale căror performanțe nu ai avea ocazia să le urmărești în altă parte decât aici. Deși am fost încântată de performanțele mult mai multor artiști din cadru festivalului, îi voi aminti pe cei de la Moderat, reprezentanții fuziunii perfecte dintre muzica drum and bass, electronice și pop, cu cele mai subtile și geniale influențe, a căror muzică nu are cum să nu îți ajungă la suflet, inducându-ți cele mai plăcute stări. Cei de la Beardyman, cu live loopingul lor, pe ritmuri de progressive house au conectat publicul, creând o atmosferă de energie și entuziasm, același lucru putând să il afirm și despre Noisia.

De asemenea, Dixon a fost cel pe a cărui ritmuri de techno s-a dansat o noapte întreagă, creându-se o atmosferă hipnotizantă îmbrăcată de imaginile și formele proiectate pe castel, a cărui atmosferă a fost continuată și întreținută cel puțin la cote maxime, de către Maceo Plex. Nu în ultimul rând, o să îi amintesc pe DJ Sneak, pe a cărui beaturi funky-disco-house-ish ne-am zbânțuit până la epuizare, sau a celebrilor noștri Petre Inspirescu, în al căror cort s-a dansat până la epuizare.

Un plus atunci când mergi cu cortul la festival, e relaxarea pe care o ai știind că poți merge să dormi, ori să te schimbi când vrei, fără a avea niciun fel de gând de ordin organizatoric, prin urmare, m-am relaxat, detașat, socializat și dansat zi și noapte. Apoi, m-am bucurat de cei doar câțiva stropi de ploaie prezenți în acest an la festival, reprezentați printr-o cantitate infimă de precipitații față de anii anteriori, parcă prezenți doar să simți și mai pregnant vibe-ul frumos al acestui festival.

Prin urmare, recomand experiența Electric Castle, o experiență care pe mine reușește să mă recucerească de fiecare dată datorită oamenilor pe care îi aduce laolaltă, a vibe-ului creat, a muzicii de calitate, a peisajului magic și a organizării din ce în ce mai bine puse la punct, care vine în completarea tuturor celorlalte elemente, lăsându-te să te bucuri de ele.

? ? ? ? ?

Dacă ți-a plăcut articolul Sorinei, o poți susține astfel:
✓ Folosește codul de voucher Clever.Sorina data viitoare când vrei să comanzi un taxi în Cluj prin aplicația Clever Taxi și ai prima cursă gratuită (în limita a 15 RON) pentru plata cu cardul
✓ Like acestui articol ?

Află aici cum folosești codul de voucher. Atenție: codul este case sensitive și este valabil până în 17 iunie.

Dacă va câștiga, Sorina va participa la Jazz in the Park, Electric Castle, Street Food Festival și Untold pe cheltuiala noastră, iar apoi își va povesti jurnalul de festival prin articole pe clujlife.com. Regulamentul campaniei este disponibil aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!