(Alți) 5 djs din Cluj și job-urile lor de zi cu zi

Home $ Articole $ (Alți) 5 djs din Cluj și job-urile lor de zi cu zi

by | Jun 18, 2018 | Articole

Nu cred că ați avut timp să uitați de articolul despre djs din Cluj, în care vă prezentam câteva nume ale scenei locale, nume care s-au făcut remarcate în ultimii ani și pe care am ajuns să le îndrăgim. Vă povesteam atunci despre DigitaLove, Blanilla, Slim Rocka, DWLS și Vlad Bretan, când și de unde a apărut pasiunea lor pentru muzica electronică, ce fac atunci când nu pun muzică, dar și cum se împart între pupitru și jobul de zi cu zi. V-am promis că voi reveni cu informații despre alții asemenea lor, așa că n-am avut încotro și a trebuit să fac niște ”săpături”, să aflu informații.

Astăzi povestim așadar despre (alți) 5 djs din Cluj și job-urile lor de zi cu zi.

Dodo

Facebook / Instagram / Soundcloud

Dodo e genul acela de DJ atât de camuflat încât nici nu știi că sunteți prieteni pe Facebook. Muzica lui e plină de viață, aduce fericire în public și zâmbete pe fețele dansatorilor întotdeauna prin track-urile alese, motiv pentru care a și fost prezent în line-up-ul unor festivaluri precum Electric Castle, MOX, Untold, Delahoya, Afterhills și Murmur. De-a lungul călătoriei sale a împărțit scena cu mulți artiști renumiți, printre care și Borrowed Identity (DE), Kraak and Smaak (NL), James Zabiela (UK), Sam Divine (UK), Freestylers (UK), Renegades Of Jazz (DE), lucru ce încununează efortul său din ultimii 8 ani. A început prin diverse apariții la evenimente din cadrul facultății, fără să știe prea multe despre tehnică sau alte aspecte de acest gen, ci din simplă iubire pentru muzică.

După perioada mea de “DJ de laptop”, câteva luni am ajuns rezident într-un local din Cluj. N-a durat mult timp până mi-am dat seama că nu vreau să depind de nimeni și nimic, așa că m-am lăsat de rezidenție și am început să pregătesc mixuri, să ma promovez. Prin toamna lui 2013 am ajuns ca DJ pentru prima dată în Boiler Club din Cluj. Cam de atunci a început adevărata poveste și lumea a început să devină familiară cu numele meu. Pe lângă viața de DJ, de aproape trei ani lucrez la Booha Bar, unde ma ocup de partea de evenimente și tot ce e legat de muzică. În plus, când am ocazia, mă mai implic în diferite proiecte de organizare de evenimente. Pot spune că am o viață liniștită, îmi place și iubesc ceea ce fac.

Le Minion

Facebook / Instagram / Mixcloud

Le Minion sau Ștefănescu Ștef își pornește incursiunea în lumea muzicii de prin 2008 ca și producție, iar ca Dj are primul său gig în 2009, în Iași. În 2012, după lansarea primului său remix oficial pentru Quantic Soul Orchestra, piesă care ajunge în heavy rotation pe frecvențele Radio Guerrilla, decide să se mute în Cluj-Napoca și începe să aibă gig-uri prin orașele și cluburile din țară. În 2013 își lansează primul EP, un material plin de funk, asezonat cu breakbeat și vibe de hip-hop. În 2016 își începe și un proiect de live band alături de Dan Petean (chitarist Mihail și Dirtyshirt) și Chap (toboșar Satellites), cu care a ajuns pe scenele de la Airfield Festival și Street Food Festival. Le Minion este genul de DJ care nu stă niciodată blocat pe un gen muzical la party-urile sale – îmbină funk cu hip-hop, soul, disco, electronica și chiar cumbia.

A post shared by Le Minion (@le.minion.official) on

În 2015 m-am hotărât să încep a doua facultate – Facultatea de Teatru și Televiziune (prima fiind la Iași – Farmacia). Mi-a venit oarecum peste mână să fac lucrul acesta la vârsta de 27 de ani, dar e o veche pasiune de-a mea și am mers pe principiul “Better late than never”. În 2017 mi-am înființat propria firmă – Orange Slice, firmă ce se ocupă cu crearea de animații 2D și nu numai, unde activez ca scenarist și regizor, dar mă ocup și de partea de administrație. E greu să mă împart între toate astea, să lucrez 8 ore pe zi și să îmi fac loc și în weekend cu petrecerile. Oricum tot ceea ce fac îmi place, o fac din suflet și cu mult drag, chit că mi-aș dori uneori să fac mult mai multă muzică și să mă axez doar pe asta, dar uneori viața bate filmul. E un melanj de activități care îmi vine ca o mănușă, dacă îi pot spune așa, și mă bucur din plin că fac lucrul acesta.

IV-IN

Facebook / Instagram / Soundcloud

Influențat de lucrurile mici ale vieții, după cum aflăm chiar de la el în descrierea paginii de Facebook, IV-IN (pe numele său real – Lorand Marton) este ”a natural movement in a synthetic world”, abordând ”un fel” de muzică electronică cu elemente naturale, pornind de la cele acustice, până la tribale și orientale. Încă de când avea 12 ani cânta la chitară, iar la 14 ani făcea parte dintr-o trupă. Au mai urmat câteva jam-uri cu prietenii prin diverse garaje, iar la vârsta de 18 ani a început să producă muzică electronică.

M-am apropiat de muzica electronică pentru că nu sunt un om cu care poți lucra ușor când vine vorba de muzică, așa că îmi trebuia o chestie “one man band” ca să îmi pot exprima frustrările post-adolescente. La început era doar de fun, după aceea a devenit foarte serioasă treaba și acum e practic singurul lucru pe care vreau să îl fac și singurul lucru pe care știu să îl fac. Momentan lucrez la o firma de logistică în transporturi, jobul în sine este ok și colegii mei sunt cei mai drăguți oameni, mă înțeleg de fiecare dată când trebuie să pun muzică și fac schimburi (asta dacă anunț din timp) să pot ajunge la toate evenimentele la care trebuie. Nu e jobul meu de vis, dar momentan e bine să fac asta și îmi plătește facturile.

Roberth

Facebook / Instagram / Soundcloud

Ascensiunea lui DJ Roberth este marcată de o pasiune incredibilă, căci pornind de la simplul fapt de a descoperi muzica electronică, și-a sporit cunoștințele și și-a devoltat abilitățile necesare ulterior, toate acestea pentru a-și urma visul. Producțile sale au ajuns la labeluri din țări precum: România, Ungaria, Italia, Germania, Georgia și așa mai departe. Pe parcursul  anilor a împărțit scena cu nume precum Marco Bailey, Nic Fanciulli, James Zabiela, Worakls etc. Seturile sale sunt extrem de creative, iar set-up-ul lui, bazat pe 2 plăci, îl ajută să dea naștere unor momente impresionante.

A post shared by Roberth (@roberth.official) on

Totul a început de la varsta de 14 ani când, ascultând un post de radio, am dat de muzica electronică. M-am apucat de  înregistrat mixuri pe casete și pe urmă, experimentând pe vinyl. Am știut că acesta este drumul care mă face fericit și totodată împlinit, dar pentru a-mi susține pasiunea pentru muzica electronică eram nevoit să îmi găsesc un job. Am început un curs de hair stylist în urma cu 10 ani și de atunci activez tot în acest domeniu. Datorită acestui  job am început să îmi cumpăr echipamente de dj-ing & producție pentru a-mi putea dezvolta singur talentul. De fiecare dată după orele de muncă îmi fac timp să intru în studio și să creez ceva nou. M-am axat foarte mult pe partea de producție și pe proiectul meu de evenimente – Techno Insiders.

DJ Wicked

Facebook / Instagram / Mixcloud

Continuăm cu DJ Wicked (Daniel Nicula), care se află în domeniul muzicii încă de pe vremea când unii dintre voi nici nu mergeați bine în picioare. Ok, poate mergeați, dar nu vorbeați foarte bine. Unii nu vorbesc foarte bine nici acum, dar fie. Revenind, totul a început în anul 2003, în Cluj-Napoca, unde a colaborat cu mulți artiști de renume de pe scena hip-hop (Cumicu, Camuflaj, Ais The Chef, Câinele aka Soldat, Personal etc.) Din anul 2005 a devenit DJ-ul oficial al celor de la La Familia, umblând țara în lung și-n lat cu ei. Între timp a mai colaborat cu mai mulți artiști din România, precum: Cedry2k, Dragonu, AK47, El Nino, Haarp Cord, Sișu, Puya etc. A organizat numeroase party-uri de hip-hop și este unul dintre membrii fondatori al crew-ului Made from Scratch, un grup care se bucură de un adevărat succes printre ascultătorii de hip-hop adevărat.

A post shared by Dj Wicked (@d_j_w_i_c_k_e_d) on

Nu muncesc, mă ocup numai cu muzica.

Și ei nu au fost ultimii. Revenim cu alți djs din Cluj care ne-au atras atenția cât de curând. Cine credeți că se va mai regăsi pe lista noastră?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!