Descoperă locațiile Jazz in the Park 2018 și câștigă un kit de festivalier

Home $ Articole $ Descoperă locațiile Jazz in the Park 2018 și câștigă un kit de festivalier

by | Jun 18, 2018 | Articole

Mi se pare imposibil să ne plângem că e luni, că plouă, că suntem în mijlocul sesiunii și altele de genul când în doar câteva zile întreg orașul va fi cuprins de un aer jazzy, iar singura întrebare care se va auzi pe la toate colțurile va fi – ”Tu vii la concertul Jazz in the Park din seara aceasta?” Mi se face pielea de găină când mă gândesc că în sfârșit începe, când îmi imaginez mii de oameni în fața scenelor și sunetele care ne înconjoară de pretutindeni. N-am simțit aceeași emoție în urmă cu o lună, chiar dacă mă aflam în biroul de la Fapte, alături de organizatorii festivalului, care erau în febra pregătirilor, dar acum aștept momentul galei de deschidere cu un entuziasm și o nerăbdare pe care o puteți înțelege doar dacă ați fost vreodată prezenți la Jazz in the Park.

Cred că nerăbdarea mea e molipsitoare și v-am stârnit multora cheful, așa că haideți să povestim puțin despre locațiile Jazz in the Park de anul acesta. S-ar putea să avem și o surpriză la finalul articolului, nu știu, nu spun mai mult de atât.

În ordinea programării lor în calendar, avem în fruntea listei Opera Maghiară, gazda tuturor concertelor pe bază de bilet de anul trecut, deci familiară multora dintre noi deja. De data aceasta va găzdui doar Gala de deschidere din data de 21 iunie, în cadrul căreia va concerta fondatorul proiectului Buena Vista Social Club, Juan de Marcos, alături de Big Band-ul Afro-Cuban All Stars. Opera Maghiară Cluj Napoca este situată în zona centrala a orașului, pe strada Emil Isac, vizavi de intrarea în Parcul Central.

 

Muzeul de Artă, localizat în Piața Unirii, este cel care va adăposti în a sa curte șase dintre cele mai incredibile concerte ale acestei ediții. Acestea vor avea loc în fiecare seară începând cu data de 22 a lunii, finalizându-se în 27 iunie. Dat fiind faptul că Muzeul de Artă se află în clădirea cunoscută drept “Palatul Bánffy din Cluj”, o operă arhitecturală de prestigiu și cel mai important edificiu baroc din oraș, această schimbare nu poate decât să bucure publicul pentru că invadăm cu artă muzicală una dintre cele mai prestigioase instituții muzeale cu profil artistic din Romania. Richard Bona Group, Soweto Kinch, Alfa Mist, Nik Bartsch’s Ronin, Sona Jobarteh and MUSEcology – byron, Lucia, Silent Strike & Muse Quartet sunt cei care vor păși alături de noi în curte, restul fiind doar o frumoasă poveste ce abia așteaptă să fie ascultată. Puteți fie să achiziționați un bilet pentru artistul care v-a atras atenția în mod deosebit, fie un abonament care include și concertul de deschidere de la Opera Maghiară direct de aici.

 

Nici să vreau nu voi putea ajunge la toate concertele de la Muzeu (mulțumesc celor care au programat examenele fără a consulta calendarul de evenimente Daisler), dar știu un loc de unde sigur nu voi lipsi: RiverStage, cunoscută în restul anului ca Plaja Grigorescu, unde va avea loc Competiția Internațională Jazz in the Park, de la care am niște așteptări uriașe. Pur și simplu pentru că știu că ei vor reuși, cumva, să mi le depășească. Intrarea este liberă și vă asigur că se vor adune cei mai faini oameni din oraș. Haideți să ne alegem favoriții și să vedem cine câștigă premiile de anul acesta. Și mai important, haideți să ascultăm jazz, să ne cunoaștem și să stăm. Pur și simplu să stăm liniștiți pentru câteva ore, de vineri, 22 iunie, până duminică, 24 iunie.

 

Și azi tot pe River Stage. Tot de la 18. #jazzinthepark #festival #cluj #jazzmusic #river #stage

O postare distribuită de Jazz in the Park (@jazzintheparkromania) pe

O altă componentă importantă a festivalului este reprezentată de jam sessions, care vor avea loc tot din 22 până în 24 iunie chiar lângă Parcul Central, la Colin’s Gastro Pub. Dacă până acum erați obișnuiți doar cu mâncarea delicioasă, băuturile colorate și luminile care vă vegheau seara, probabil veți fi foarte fericiți că întregului scenariu i se adaugă și muzica jazz.

 

Jazz in the Park este un festival al spațiilor neconvenționale, al libertății de exprimare și al întâlnirii dintre oameni. Așa că muzica este dusă direct în stradă în data de 25 iunie, mai exact lunea viitoare. Ne vedem pe Bulevardul Eroilor și la Casa Matei, unde vor avea loc reprezentații artistice diverse, ce ne vor smulge fără nicio întrebare zâmbete largi. Free entry, of course.

 

Așa arată acum #Eroilor #cluj #jazzinthestreet #music

O postare distribuită de Jazz in the Park (@jazzintheparkromania) pe

Chiar astăzi, de dimineață, ne-am trezit cu o veste de la ei: Jazz in the Park revine la Pata Rât – concerte la groapa de gunoi. Scena de la Pata Rât va fi activă marți, 26 iunie și va completa astfel lista de locuri unde are loc festivalul în acest an. Concertele încep la ora 18:30 și vor dura până la 22.00. Una dintre cele mai apreciate formații de jazz din România, JazzyBIT, concertează aici, la fel și muzicanții din Gherla conduși de Ioan Bob “Siminic”. Seara se încheie pe acorduri de țambal cu Marius Mihalache, unul dintre cei mai valoroși țambaliști din lume, supranumit “Magicianul țambalului” pentru talentul cu care ne poartă pe ritmuri de muzică clasică și jazz. Toți cei care vor să ajungă la concertele de la Pata Rât pot folosi mijloacele de transport în comun pune la dispoziție gratuit de organizatorii festivalului Jazz in the Park, în colaborare cu Compania de Transport Public Cluj.

 

Ne-am adunat la concerte. #PataRat #jazzinthepark #cluj #music

O postare distribuită de Jazz in the Park (@jazzintheparkromania) pe

În ultimă instanță, avem dragul, unicul și singurul Parc Central, locul unde a început totul în urmă cu 6 ani. De joi, 28 iunie, și până duminică, 1 iulie, festivalul se mută în parc așadar, unde vor fi amplasate 4 scene pe care se va cânta până după miezul nopții: Main Stage, Alternative Stage, România 100 și VRTW Stage. Una dintre scene, România 100, va fi activă chiar la miezul nopții și va trece prin istoria de 100 de ani a muzicii românești: de la doine la un concert tribut Johnny Răducanu, jazz modern și un recital de pian dedicat lui George Enescu. Printre artiștii pe care îi vom asculta în parc se numără Nouvelle Vague (oh yeeeees), The Herbaliser, Forq, Bill Laurance, Fanfare Ciocârlia, Gallowstreet, Kroke, Moses X, Moonlight Breakfast, Iordache, Mop Mop, Luiza Zan Trio, Maria Casandra & Sorin Romanescu, Nicolas Simion Trio și mulți alții. Cum ajugeți acolo știți cu toți, iar dacă ați uitat, închideți ochii și vă ghidează muzica. Un Jazz in the Park frumos tuturor!

 

Nu uitați să susțineți Fondul Jazz in the Park și să cumpărați bilete neobligatorii, e musai să aveți o brățară albastră, galbenă sau roșie pe mână vara aceasta. Mai multe detalii despre de ce să faceți asta găsiți aici.

Ok, v-am zis că am și un concurs. Mă țin de cuvânt. Așadar, oferim un abonament (full pass) la Gală și concertele de la Muzeul de Artă, un tricou Jazz in the Park 2018, o plăsuță de pânză și un pahar reutilizabil (da, de anul asta servirea băuturilor se va face în pahare speciale), adică un kit complet de festivalier #jazzinthepark, să fiți cei mai cool din mulțime. Ce trebuie să faceți? Lăsați un comentariu mai jos și spuneți-ne unde are loc concertul pe care îl așteptați cel mai mult ediția aceasta. Câștigătorul va fi ales joi dimineața prin intermediul site-ul Random.org.

În ce locații ne întâlnim la Jazz in the Park anul acesta?

Update: Câștigătoarea este Bianca Țuca. Felicitări!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!