10 evenimente de neratat în luna iulie la #Cluj

Home $ Articole $ 10 evenimente de neratat în luna iulie la #Cluj

by | Jun 28, 2018 | Articole

Știu că nu pare, dar luna iulie bate la ușă. La geam nici n-ar avea cum să bată, căci de fiecare dată când mă apropii de fereastră mă întorc tristă și mă îndrept spre dulap știind că N-AM NICIO HAINĂ DE IARNĂ LA CLUJ! Girls problems. Dar există totuși un aspect care mă bucură din cale afară când văd că mă mai despart doar câteva ore de al meu iulie: voi fi într-o vacanță continuă, voi zbura ca o albinuță din floare în floare, de la festival la petrecere și iar la festival, zâmbind și țopăind. Nu uitați că 1 iulie e chiar duminica aceasta și dacă nu prindeți niciun concert în Parcul Central până atunci în cadrul Jazz in the Park, în prima zi a lunii vă puteți bucura de ultimele sunete de jazz pe care le va auzi parcul vara aceasta.

Haideți să vedem care sunt cele 10 evenimente de neratat în luna iulie la #Cluj.

În primul rând, avem cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo. Aceasta ajunge pentru prima oară în acest an la Cluj Napoca, cu sprijinul Muzeului de Artă Cluj-Napoca și a Consiliului Județean Cluj. Evenimentul face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, care este montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție. București, Cluj și Timișoara sunt orașele României care se alătură turneului internațional World Press Photo, pe lângă nume precum Amsterdam, Milano, Tokio, Roma, Barcelona, Berlin, Auckland, Budapesta, Copenhaga, Madrid, Singapore și multe altele. Expoziția poate fi vizitată până în data de 22 iulie de miercuri până duminică în intervalul 10.00 – 17.00. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Street Food Festival. Mi se pare suficient să numesc acest festival ca să îl și introduceți pe lista voastră „de neratat”, dar știu că nu toți sunt încă atât de hyped pe cât sunt eu. Și nu înțeleg de ce. Încerc, dar tot nu. S-au plimbat deja prin multe orașe ale țării, dar în perioada 5-8 iulie toate food-truck-urile parchează pe Aleea Stadionului pentru că Clujul va rămâne mereu ”acasă” și locul de unde a pornit întreaga aventură, în 2016. Vom avea 4 zile pline de mâncare (evident), dar și de muzica live a unor artiști naționali și internaționali, cinema outdoor, wine garden, kids zone, workshop-uri culinare și alte experiențe una mai faină ca alta. Dacă încă mai căutați motive să participați la ediția aceasta sau vă sperie vremea, lăsați frica la o parte și citiți articolul acesta. Nu pe stomacul gol, sper că ați apucat să citiți asta înainte să dați click. Dacă tot nu v-am convins, citiți-l și pe acesta. Hai că ne vedem acolo, așa-i?

Și pentru că v-am avertizat încă de la început că luna aceasta e loc serios de petreceri, în data de 6 iulie are loc prima la care eu una sigur voi participa: LogOut SoundGarden. Avem, în primul rând, o locație outdoor, exact așa cum îmi place, doar că de data aceasta lângă piscină, la La Villa Hill Resort. Nimic mai bine decât un final de săptămână cu un pahar de Cuba Libre în mână și zâmbetele prietenilor tăi reflectându-se în apa limbede. Mai apoi, DJii din spatele pupitrului, unul mai așteptat ca altul. Vorbim, desigur, despre Mihai Pol, RQZ, Motiv și M.A.T. Așa cum zic și organizatorii: ”There is no question about the musical talent on this lineup and you can certainly expect to be dancing start to finish!” Fetele au intrare de 30 de lei pe parcursul întregii serii, iar băieții 30 lei înainte de 00.00 și 40 lei după miezul nopții. See you there!

A post shared by Monica Rusu (@rusumonicam) on

Bineînțeles că în 7 iulie nu voi lipsi de la Alandala. După ce am condus pe o ploaie torențială până la Gilău, după ce am traversat podul fără umbrelă și doar cu gluga de la hanorac în cap, după ce am dansat și așa plouată toată cum eram, cred că am dezvoltat o legătură și mai puternică cu acest concept de petrecere. Și nu doar eu, ci toți oamenii care erau atunci în cortul acela și care au stat până în zorii zilei. Și pe care bănuiesc că-i voi întâlni din nou la Alandala Secret Garden, într-o altă locație de data aceasta, dar cu același vibe magic pe care le au petrecerile acestea de fiecare dată. Și asta nu o zic doar eu, ci și oamenii aceștia, de exemplu, care apar în video-ul Alandala. Găsiți aici bilete la prețul de pre-sale (25 lei), urmând ca în noaptea party-ului să coste 50 lei.

Voi știți deja cu cât entuziasm aștept eu MOX, dar oare voi cum sunteți? La fel de nerăbdători să ajungeți în poienița din Valea Drăganului, la fel de curioși să vedeți care e priveliștea din cort, la fel de dornici să vă împrieteniți cu toată lumea sau chiar mai ceva ca mine?! Festivalul care a pornit de la simpla zi de naștere a cuiva și care s-a transformat într-un fel de excursie cu 2.000 de prieteni la munte, va avea loc anul acesta între 12-15 iulie, deci puteți începe liniștiți să numărați zilele, programul deja a fost anunțat aici. Am crezut că vreau să vin doar două zile, dar cu General Levy, Golan și MC MOTA și ERB N DUB. Nu uitați că anul acesta avem o locație nouă, la doar câțiva km de cea veche, o poiană în mijlocul pădurii, un loc parcă scos dintr-o poveste. Parcarea se va situa la 1.3 km distanță de festival, dar experiența MOX începe încă de când coborâți din mașini, iar de acolo se merge pe jos, ca la munte. Mai multe reguli și recomandări puteți afla aici. Nu există un preț pentru camping, sunteți liberi să vă alegeți orice colț de pe orice deal din jur. Dacă aveți emoții legate de experiența cu al vostru cort, citiți articolul de aici și calmați-vă. Biletele pot fi achiziționate de aici la prețul pre-sale de 110 lei. Apropo, vedeți aici cum puteți câștiga un MOX pack pentru ediția aceasta.

A post shared by MOX (@musicoutdoorexperience) on

În data de 14 și 15 iulie sunteți așteptați la Someș Delivery, în Parcul Armătura, la cea de-a patra ediție. Da, pare aproape incredibil că au trecut deja 4 ani de când, în fiecare vară, Someșul devine un loc activ urban, cultural și plin de viață, fiind scena perfectă pentru concerte și punct de întâlnire pentru intervenții urbane, ateliere, instalații artistice și multe alte proiecte care aduc oamenii mai aproape de Someș. O parte din instalațiile artistice, happening-uri și evenimente vor fi realizate de către artiștii din concurs, iar aici puteți vedea proiectele selectate în acest an. Ca în fiecare an, este ecologizat spațiul în care își desfășoară activitate, așa că sâmbătă, 7 iulie, de la ora 10, vor derula cea de a doua Ecologizare în Parcul Armătura. Cei interesați sunt rugați să completeze acest formular.

A post shared by Someș Delivery (@somesdelivery) on

Al meu drag Electric Castle. Știu că nu am fost singura care și-a scos telefonul și a început să-și facă un ”desfășurător” de festival atunci când a văzut programul pe zile, n-am cum să fiu. Nici nu vă mai zic de artiștii, de scene, de cât de fain o să fie, că și dacă stăteați în junglă auzeați că vin la castel Damian Marley, Jessie J, Mura Masa, Armanda Groove, Richie Hawtin, London Grammar și că trebuie musai să fiți și voi acolo. De asemenea, Electric Castle este în 2018 primul festival de muzică din România care va avea o scenă 100% alimentată din surse de energie regenerabilă – EcoStage, alimentată cu curent provenind de la panouri voltaice în proporție de 50%, restul necesarului fiind acoperit de energia kinetică produsă printr-o instalație din două biciclete pe care sunteți invitați să pedalați. Nu uitați că și în acest an, dacă renunțați la confortul transportului auto sau aerian și dovediți că ați pedalat pe o distanță de cel puțin 250 km, aveți intrare gratuită.  Sunt puse în vânzare bilete de acces pentru o singură zi, la prețuri de 149 lei (pentru ziua de miercuri, 18 iulie) sau 189 de lei (pentru restul zilelor din festival). Abonamente full access pot fi achiziționate aici.

De neratat ar fi și TEDxClujSalon, ediția din luna iulie, a cărei temă este ”The whole is greater than the sum”. Acest eveniment este special conceput pentru împărtășirea ideilor și chiar dacă nu găzduiește speakeri, iar cele mai interesante TED talks sunt doar difuzate, cu siguranță vă veți găsi doza de inspirație pe care o căutați. Înregistrările se vor deschide cu o săptămână înainte de eveniment, în data de 16 iulie. Ne vedem la ClujHub! Ah, și să știți că de când am povestit noi despre el, a suferit unele modificări de design, puteți să veniți să vedeți cu ochii voștri într-una din Open Days. Cum ar fi cea din 13 iulie, wink-wink.

Și dacă tot veni vorba de ClujHub, nu uitați să bifați Fvckup Nights luna aceasta, ajuns deja la cea de-a patra ediție. Fie că este vorba de un start-up, de o afacere, de un proiect de dezvoltare, artă, cultură, arhitectură, medicină, sport, tehnologie, sau orice altceva, din experiența eșecului se pot învăța foarte multe, așa că orice idee aveți și vă doriți să o implementați, ar fi bine să auziți câteva povești despre cum puteți și cu siguranță veți eșua. Și pentru a învăța de la alții, dar și pentru a vedea că nu e capăt de lume treaba asta cu eșecul.

A post shared by ClujHUB (@cluj.hub) on

De interes sunt și Campionatele europene de tenis de masă juniori, competiție care se va desfășura în perioada 15-24 iulie și va reuni la start peste 1.200 de participanţi din 48 de ţări, printre care se vor număra și juniorii români medaliaţi la Campionatele Europene şi Mondiale din fiecare an. România întâlneşte Polonia, Slovacia şi Turcia, la masculin, şi Franţa, Germania şi Spania, la feminin, în concursul pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de tenis de masă pentru juniori. La juniori masculin, România face parte din Grupa A, iar la juniori feminin din Grupa D. În concursul pe echipe rezervat cadeţilor, echipa României face parte la feminin din Grupa B, alături de Republica Moldova, Belgia şi Italia, iar la masculin din Grupa E (nivelul 2), alături de Serbia şi Bulgaria.

A post shared by TTC Rapperswil-Jona (@ttcrj) on

Unde ne întâlnim luna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!