Noul val la Jazz in the Park | #JurnalDeFestivalier

Home $ Articole $ Noul val la Jazz in the Park | #JurnalDeFestivalier

by | Jul 2, 2018 | Articole, Festivalier

E trecut de ora 17:00. Nici nu-mi mai amintesc de când n-am avut o zi pentru mine. Mi-am cumpărat o umbrelă cu buline roșii, în stil parizian. Cel mai probabil o voi pierde până mâine. În parc, lumea e prea agitată și devine obositoare. Nu-i liniștește vremea, îi liniștește muzica. Rândurile se așează încet. Gabriela Costa și Alex Man, Sanem Kalfa & George Dumitru și Kroke, toți sunt fabuloși. Însă mulțimea așteaptă. Ultimul concert: Nouvelle Vague.

E frig și e destul de târziu. Dar ochii curioși ai festivalierilor se strâng în jurul meu, de parcă abia acum începe seara. Celebrul grup de muzicieni francezi care a cucerit publicul cu ritmuri de bossa-nova, revine la Cluj-Napoca. Cred că i-am văzut la Electric, în 2015. Pe atunci, nu știam prea multe despre ei. Dar au transmis atât de multă liniște și energie în același timp, atât de multă magie și mister că m-au făcut să îmi doresc o revedere. Cred că și oamenii, îngrămădiți sub cerul mohorât de aproape august, veniseră pentru ei.

Inspirați de noul val al cinematografiei franceze din anii 60′, precum și stilul bossa nova, adică noua tehnică muzicală, formația a reușit, timp de 14 ani, să vândă peste un milion de discuri și să susțină concerte memorabile la Royal Albert Hall în Londra, Hollywood Bowl în Los Angeles sau Olympia în Paris. Vanessa Paradis, Phoebe Kildeer, Camille, Nadeah, Mélanie Pain, Liset Alea sau Helena Noguerra sunt doar câteva dintre vocile pe care au mizat de-a lungul timpului, voci care se regăsesc și pe noul lor album I Could Be Happy.

La Jazz in the Park, a fost fără could be. Oamenii au fost fericiți: au cântat, au sărit și au dansat în ploaie. Au uitat de griji și s-au lăsat pradă emoției. Pe scenă, un mix de voci și roluri, un spectacol vizual trăit prin teatru, film sau musical. Soliștii au îngenunchiat în fața publicului, iar aplauzele au venit fără să fie cerute.

Întrebată despre experiența din România, după un concert pe care l-a avut la București, Liset Alea, una dintre solistele Nouvelle Vague a spus că:

A fost marcată de un sentiment de conexiune, ca și cum publicul românesc era înfometat să se conecteze, sau poate că eram eu, în orice caz, am simțit că eforturile mele au fos înțelese și oamenii erau foarte fericiți să cânte.

Asta am simțit și eu: conexiune. Între artiști, muzică și public. Despre oamenii aștia există și un documentar. Dacă vă place ceea ce fac, cu siguranță vă va fascina parcursul trupei, talentele pe care le-a format de-a lungul timpului și momentele magice din turnee. Momente pe care le-am trăit și eu astăzi, la Jazz in the Park. Văzând oameni care au cumpărat bilete neobligatorii de susținere a fondului de festival. Mi-am pierdut umbrela cu buline roșii dar am văzut oameni care  au stat în ploaie, au ascultat muzică și au plătit pentru asta. Ei sunt noua generație, ei sunt #Noulval la Jazz in the Park 2018.

? ? ?

#JurnalDeFestivalier este o campanie online organizată de ClujLife în parteneriat cu Clever Taxi. Vara aceasta Sabina va participa alături de echipa #clujlife la 4 mari festivaluri din Cluj și își va povesti întreaga experiență prin articole, aici pe clujlife.com.

✓ Folosește codul de voucher Clever.Sabina data viitoare când vrei să comanzi un taxi în Cluj prin aplicația Clever Taxi și ai prima cursă gratuită (în limita a 15 RON) pentru plata cu cardul

Află aici cum folosești codul de voucher. Toate cursele făcute cu plata prin aplicație, prin card, sunt reduse la -50%.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!