3 localuri recent deschise în Cluj: Semplice Gourmet , Via Verde și Marhaba

Home $ Articole $ 3 localuri recent deschise în Cluj: Semplice Gourmet , Via Verde și Marhaba

by | Jul 4, 2018 | Articole, Localuri noi

Noroc că a apărut soarele la Cluj într-un final și am ieșit din casă (de bunăvoie și nesilită de nimeni), că altfel sigur mai dura ceva vreme până aflați de aceste 3 localuri recent deschise în oraș. Nu pentru că nu ar merita atenția voastră, ci pentru că se află în zone care nu sunt atât de populate de mulți dintre voi, plus că toate trei sunt destul de nișate, unul adresându-se în principal celor care lucrează în zona unde este amplasat Power Business Center, pe Dorobanților, altul iubitorilor de pizza, iar cel din urmă curioșilor și exploratorilor, care sunt în permanență în căutare de noi experiențe și senzații culinare.

Dar haideți să vă spun exact despre ce e vorba și care sunt aceste 3 localuri noi cărora le-am trecut recent pragul.

În primul rând avem Marhaba Arabic Restaurant, specific libanez, care este de fapt și de drept restaurantul hotelului Alex&George. Pentru cei care aud pentru prima dată de acest hotel, vă voi consola și vă voi spune că toți îl știți cu siguranță, doar poate nu știați că îi spune așa. Îl găsiți pe Calea Turzii, nr. 86, iar restaurantul este exact cum intri în hotel, pe partea dreapta. Nu veți fi impresionați de design, dacă puneți mai mare accent pe partea aceasta decât pe mâncare, nu-i de voi. Un mov țipător a pus monopol peste tot spațiul, dacă puteți ignora asta și să vă bucurați de preparate, atunci sunteți în siguranță. E de mers dacă vrei să încerci o bucătărie altfel, probabil că dacă nu aveau acest specific nu-mi atrăgeau atenția, dar citisem înainte că țin carnea într-un baiț special 12 ore înainte de a fi gătită pe grill, că au lipie cu semințe de susan și au și multe influențe din gastronomia siriană. Așadar, am devenit curioasă.

 

Când am ajuns noi eram singuri în local, ulterior a mai venit un cuplu care a plecat mai repede decât noi. Eram patru persoane la masă, să nu credeți că am mâncat în doi tot ce urmează să vă spun. Urmează Street Food Festival, ne păstrăm… Am comandat așadar salată Fattoush, o salată normală, bună, dar nu avea nimic wow, cârnații picanți cu roșii și usturoi – Sujuk, halloumi grill și bineînțeles că era musai să alegem un Kebab, așa că l-am comandat pe cel Adana, cu carne tocată de vită  și berbec, cu usturoi și paprika și pe cel Kafka, cu carne tocată cu ceapă. Pe lângă acestea, am mai dorit 4 lipii calde și două sticle de apă e 0.75, iar nota de plată a ajuns la 193 lei. Servirea a fost ok, dar nu ne-am am dat seama dacă persoana care ne-a servit era chelner, recepționer sau ambele.

 

Următoarea oprire a fost la Via Verde, pe strada Napoca, nr. 27. Din nou, vă spun din start: dacă design-ul vă convinge să mergeți într-un local, încercați-l pe următorul (din lista aceasta chiar, acolo sigur o să vă placă dacă vă interesează mai mult asta). Este un local simplu, modest, la intrare vă întâmpină un bar, iar apoi intrați într-o cameră cu câteva mese din lemn. Nu sunt cele mai confortabile scaune din lume, e adevărat, și chiar eu recunosc că-mi place să merg în locuri fancy, care arată bine, care au canapele comfy, și le aleg în detrimentul celor care au scaune pe care mă chinui jumătate de oră, dar mâncarea este cea care are ultimul cuvânt. La Via Verde servesc doar pizza. Pe mine din start m-au pierdut pentru că nu mai sunt așa mare fană a preparatului acesta de la o vreme. Mi s-a părut bună, dar nu intră în topul celor mai bune pizza din Cluj. Am înțeles că folosesc și un tip de făină adusă chiar din Italia, bio. Nu pot să spun că am simțit vreo diferență în gust, dar e de apreciat că au ingrediente de calitate. Mi-a mai plăcut că au în meniu prosecco și multe-multe vinuri italienești, chiar o selecție mai mult decât decentă aș spune. Am trecut de mai multe ori pe lângă ei și mereu e cam gol, locul nu e semnalizat și probabil puțini au aflat de el. Câteodată au o plăcuță afară pe care scriu diverse cu creta, dar să știți că sunt acolo mereu. Faceți-le o vizită dacă sunteți curioși.

În ultimă instanță, ajungem și la Semplice Gourmet. De vreo două ori mi-am propus să merg la ei până când chiar am reușit să o fac. Vă zic și de ce: au program de la 7AM la 4PM. Prima dată când mi-a venit în minte să îi vizitez era deja vreo 5PM, deci îmi ratasem șansa. Mai apoi, mi-am propus împreună cu ale mele colege de apartament să mergem să servim micul dejun aici, să sărbătorim mutarea în casă nouă într-un stil matur, nu cu un party nebun. Numai eu m-am putut trezi azi dimineață la 7 (pentru că numai eu adormisem aseară la 11). Într-un final, am fost astăzi la prânz, îi găsiți pe Calea Dorobanților, nr.18-20, în clădirea Power Business Center. Că tot ziceam de design, să nu credeți că e wow-wow. E doar mult mai bine ca la anterioarele, dar nimic ieșit din comun. Servesc meniul zilei, cu supă și fel principal la 19 lei. Mie mi se pare acceptabil. Astăzi am mâncat supă de spanac cu ciuperci (vorba vine ”mâncat”, am gustat de dragul testatului, pentru că nu consider spanacul a fi ceva comestibil în general), somon cu sos de capere și conopidă cu morcovi franțuzești. Mi-a plăcut mult felul principal, iar supa cu siguranță era bună, căci nu se plângea nimeni în jurul meu. Văzusem pe pagina lor o limonadă cu ghimbir și mi-am comandat-o și eu că tare bine mai arăta. A fost la fel de bună pe cât mi-am închipuit. Personalul extrem de amabil, de departe cea mai bună experiență din turul acesta a fost aici. Vreau neapărat să revin pentru mic dejun pentru că am văzut în meniu tot felul de chestii foarte tentante sonor și sunt curioasă. Dacă lucrați în zonă și n-aveți timp să mâncați dimineața acasă sau v-ați săturat de veșnicul loc unde vă serviți cafeaua, puteți face un pit stop aici.

Pe care îl vizitați prima dată și ce alte localuri noi ați mai descoperit prin oraș?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!