7 vendori pe care să-i încerci la #StreetFoodFestival Cluj

by | Jul 5, 2018 | Articole, Recomandări

Hehe, a început! După ce în ultima lună v-am tot povestit despre Street Food Festival și cât de mult aștept acest eveniment, iată că food-truck-urile s-au adunat și au parcat în sfârșit pe Aleea Stadionului, unde le găsiți până duminică seara. Pentru mai multe detalii și informații despre ce puteți face în cadrul festivalului, căci nu e vorba numai despre mâncare, citiți ghidul #ClujLife pe care l-am întocmit acum câteva zile și faceți-vă planurile de atac. Noi deja am fost pe acolo, că doar porțile Street Food Festival s-au deschis de la ora 12.00 și am dat o tură pe la toate truck-urile, să vedem cu ce se mândresc.

Ne-am ales favoriții și următoarele ținte, așa că astăzi vă prezentăm 7 comercianți (vendori) pe care să-i încercați neapărat la #StreetFoodFestival Cluj.

Cei de la Arepas nu sunt pentru prima dată la Cluj, poate le-ați mai încercat bunătățile. Noi nu o făcusem până astăzi, dar deja auzisem că arepasul făcut de ei este celebru. Arepas sunt niște pâinici făcute din făină de porumb alb, fără gluten, umplute mai apoi cu guacamole și, la alegere, pui marinat cu muștar Dijon, mușchi file de porc, brânză halloumi sau sos de coriandru home made, aceasta din urmă fiind opțiunea pentru vegetarieni. Mi s-a părut o idee bună, vrând să încerc ceva nou și mi-a plăcut mult, mai ales că pâinica e făcută pe loc, iar întreg preparatul e un mix de ingrediente gustoase și sănătoase.

Personal, am fost foarte curioasă de preparatele celor de la Cot Cot. Mi-am tot întors capul după ei, iar azi am zis că-i momentul. Mi-ar plăcea să fie Street Food Festival în fiecare weekend, cred că aș lua truck-urile la rând, dar cum ideea mea e destul de greu de pus în aplicare, mă mulțumesc să testez vreo 3-4 truckuri noi pe an. Nu e loc de neinformare când iei decizia de a renunța la porția obișnuită și să te avânți spre necunoscut, dar cei de la Cot Cot folosesc în burgerii lor pui de la fermă, sub diferite forme, deci mă aștept ca gustul să fie pe măsură. Voi ați mâncat de la ei până acum?

Vă mai amintiți de Arrosticini? Au lipsit o perioadă bună și n-am mai știut nimic de ei, dar s-au întors. Mai buni ca niciodată. Se mândresc cu frigărui pregătite după rețeta originală din Abbruzo, dar și alte delicii italienești, așa că astăzi am trecut și pe la ei, și le recomandăm tuturor care sunt fani ai cărnii de oaie sau berbecuț să o facă de asemenea. Garantăm noi că vă va plăcea.

Pe Aleea Stadionului veți găsi o mulțime de opțiuni care să vă potolească pofta de dulce. Nouă ni se pare o poftă destul de sensibilă, pentru că dacă vrei cartofi prăjiți, dar nu-s tocmai cei mai buni cei pe care i-ai ales, treci repede peste – tot cartofi prăjiți sunt. Dar dacă simți nevoia aceea de dulce și nu o satisfaci cu ceva care să te facă să zâmbești ca un copil mic, ești frustrat toată ziua și ajungi oricum să-ți mai cumperi ceva. Noi optăm tot timpul pentru clătitele de La Nu Știu Cine, găsiți aici destule combinații cât să răspundă oricăror pretenții și cele cu înghețată sunt incredibile. Plus că… e mare lucru să ții un Van Gogh în mână. Poate în același timp cu un Rubens.

Dar pentru că suntem mari fani ai celor de la Pokka, căci altfel nu le intram de atâtea ori în bucătărie, ba să-i întrebăm cum fac tortilla, ba să vedem cu ochii noștri cum prepară pizza cu blat de tortilla, ba să vorbim despre preparatele lor vegane și vegetariene și cele mai apreciate sosuri, pe care le fac în casă, am oprit la truck-ul lor să vedem ce ne-au pregătit. Acum găsit acolo churros umplut cu sos de vanilie sau de ciocolată, creat special pentru Street Food Festival, le-am testat pe ambele, ne-au plăcut foarte mult, așa că recomandăm mai departe.

O să spuneți că sunt nebună, dar nebună aș fi dacă ar fi parcat truck-ul de la Cimbru pe alee și eu aș trece indiferentă pe lângă el, făcându-mă că plouă și uitând complet de câte ori carnea de vită pregătită de Chef Nicu mi-a făcut papilele gustative să delireze. Așa că, pentru a nu știu câta oară, vă recomand să încercați preparatele de la Cimbru, eu le-am testat la Jazz in the Park și vă garantez că nu s-a schimbat nimic, carnea e la fel de fragedă, cartofii la fel de bine rumeniți, farfuriile tot comestibile. Și eu, împreună cu prietenii mei, tot fanii numărul 1 rămânem. #WeLoveCimbru (cu șanse serioase de a-l transforma într-o mini-obsesie)

Regula e clară: nu se pleacă de la Street Food Festival fără un pahar de vin de la ReWine. Italia, Spania, Franța, voi alegeți unde doriți să vă transpună vinul din paharul vostru. Alb, roze sau roșu, poate chiar toate trei, fiecare vă va surprinde prin notele sale intense sau calde, căci nu degeaba bat băieții de la ReWine tot mapamondul, în căutarea celor mai bune băuturi. Și ar fi de-a dreptul deplasat să vă bucurați de unul din preparatele de mai sus și în mână să aveți o banală apă. Water is life, but wine helps you live longer.

Tu când mergi la Street Food Festival?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This