Ghidul #ClujLife pentru MOX

by | Jul 10, 2018 | Articole

M-am trezit azi dimineață după 8 ore odihnitoare de somn… mai obosită decât m-am culcat, dar am reușit să mă târăsc până la birou la ClujHub, am deschis Facebook-ul gata de muncă (nu e o glumă, eu chiar pe Facebook lucrez) și m-a întâmpinat o postare a băieților de la MOX, care ne anunță din vârf de munte că au mai rămas doar două zile până ne întâlnim.

Încă mi se pare ireal că în sfârșit ajung la MOX, după 2 ani de încercări, după căutat de încurajări ca să stau la cort, după ce cunosc atâtea povești fără să fi mers la nicio ediție, așa că am pregătit ghidul complet pentru festival. Mai mult pentru mine sincer, ca să mă știu pregătită pentru orice, dar îl împărtășesc cu drag cu voi.

Când?

Păi dacă AMR 2 zile, e clar că începe joi, 12 iulie. Accesul se va face începând cu ora 12.00. Se termină în data de 15, adică duminică, când ne-am trezi cu toții prin corturi sau hamace, cu soarele și păsările pădurii drept ceas deșteptător. Va fi incredibil.

Unde?

După cum au tot umblat zvonuri, anul acesta MOX se mută în poieniță nouă, dar rămâne tot în Valea Drăganului, într-un cadru natural superb. Noua locație este, de asemenea, în apropierea barajului Drăgan, iar accesul se face de la intersecția dinaintea Pensiunii Art 1000. Parcarea rămâne aceeași de anul trecut, dar din cauza drumului îngust și destul de rău, de aici până la festival veți merge 7km pe jos. Glumesc, veți merge cu un microbus pus la dispoziție de organizatori, inspirați, expirați. Prețul transportului este de 2 lei / persoană (vă rog nu vă dați ochii peste cap, sunt 2 lei, nu 20, și nici la atât nu vă lăsam să vi-i dați pentru că e mai scump să repari mașina dacă îi spargi baia de ulei).

Cum ajung acolo?

Ai două variante din punctul meu de vedere: cu autocarul sau cu mașina. Dacă mergi cu autoturismul personal, trebuie să urmărești următorul traseu: Cluj – Huedin, apoi mergi înainte către Oradea, după Poieni faci stânga la intersecție către Valea Drăganului. Dacă nu ai ajuns în momentul în care trebuie să traversezi o cale ferată, ești pe drumul greșit, reconfigurează traseul. Revenind, faci stânga spre baraj și ții drumul principal, până ajungi la Pensiunea Art 1000. Dacă mai ai loc în mașină, fă un bine și scrie pe grupul acesta, că mai sunt oameni în căutare de transport, numai bine vă împrieteniți până la festival și vă ajutați la montatul corturilor și băutul berilor.

Mai apoi aveți varianta autocarului, care pleacă în baza unui program stabilit de pe Platoul Sălii Sporturilor ”Horia Demian”. Locurile sunt limitate și trebuie să faceți o rezervare la adresa [email protected], în care să menționați numele, ziua, ora și numărul de telefon. Taxa / cursă este de 20 lei, nu uitați să vă rezervați un loc și la întoarcere, că bănuiesc că nu plănuiți să rămâneți în munți. Dacă alegeți trenul, acesta oprește în halta Valea Drăganului și e cam multișor de mers.

Am nevoie de bilet?

Da. Îl poți achiziționa online de aici și are prețul de 110 lei. Mi se pare mai mult decât acceptabil, dat fiind faptul că aveți inclus în banii aceștia munți, pădure, foc de tabără noaptea, ateliere, oameni prietenoși, cinematograf sub un tavan plin de stele, 2 scene, 55 de artiști, 3 nopți pline de aventură, adrenalină de pe swing printre brazi, hamace, slackline, slănină picurată pe pâine, ce ați putea vrea mai mult? Toţi participanţii sunt obligaţi să deţină un buletin asupra lor pentru a face dovada vârstei, fără acest document nu se poate face accesul în festival.  Persoanele între 16-18 ani trebuie să fie însoţite de către un adult responsabil pentru aceștia, iar cele mai tinere de 16 ani trebuie să fie însoțite de către părinți pe toată perioada festivalului. These are the rules, I do not make them.

De ce activități mă pot bucura în timpul zilei?

Nu știu ce v-ați putea dori mai mult decât să stați și să vă legănați într-un hamac până simțiți efectiv că nu mai puteți de atât de mult stat, dar nu toată lumea has an old lady inside them, deci pentru aceștia s-au pregătit atelierele de tot felul, slackline-ul, swing-ul printre brazi și multe altele. Sigur vă găsiți voi ocupație.

Care este programul artistic?

Line-up-ul e construit foarte interesant, fiecare headliner abordează un stil diferit – General Levy dub și raggae, Golan live, ERB N DUB și MC MOTA drum and bass. Anul acesta vom asculta, pe lângă drum and bass și liquid drum and bass, disco, live band-uri, funk, indie rock, muzică experimentală, vom avea și combinații de hip-hop și jazz, sfera muzicală a festivalului s-a dezvoltat foarte mult. Programul pe zile și ore îl vedeți mai jos.

Unde pot să dorm?

În cortul pe care-l aduci tu singurel de acasă, căci mare parte din esența festivalului este reprezentată de această experiență, de a campa în aerul liber, sub cerul înstelat și luna în flăcări. Campingul este gratuit, nu vă taxează nimeni să vă amplasați un cort pe pământ. Mare grijă să nu campați în pădure, căci există riscul de accidentare și nu degeaba stau băieții de la MOX în Sihăstrie de o lună, ci pentru că au curățat întreaga zonă pentru voi și corturile voastre. Pe timp de zi cred că se va dormi bine mersi și în hamacele agățate de copaci, la umbră.

Pot să merg cu mâncare și băutură de acasă?

Știu că e probabil un reflex să ne gândim deja la conserve de pateuri plecând în munți, dar este interzis accesul cu mâncare în incinta festivalului. Stați totuși fără grijă, pentru că vă veți putea procura din interior diverse preparate, există o zonă de foodcourt amenajată, deci nu e loc de greva foamei la MOX. Puteți veni cu slănină, ceapă și pâine, în schimb, dar și cu un borcan de zacuscă, gem și un pateu de participant, să fie #românește. La fel, este interzis accesul cu alcool sau alte consumabile în incinta festivalului. Excepție face apa pentru băut. Vor exista două puncte de bar în incinta festivalului.

Ce spune regulamentul?

Vă anunț eu, să nu spuneți că n-ați știut. Veți fi verificați la intrare și nu aveți voie cu sticle, obiecte contondente, obiecte de tăiere, substanțe inflamabile sau orice poate periclita la integritatea mediului și a celor din jur. Este interzis consumul de substanțe stupefiante și halucinogene și nu culegeți sau consumați ciuperci din pădure, căci pot fi otrăvitoare. Nu urcați cu motociclete sau mașini până în poieniță, acestea vor fi lăsate în parcarea amenajată. Rămâneți în spațiul îngrădit, veți avea destul, nici vorbă să vă simțiți ca găinile în coteț. Focul este interzis. Nu și focul de tabără, alăturați-vă încrezători. Vedeți regulamentul complet aici.

Ce mai trebuie să știu?

Dacă aveți un patruped simpatic, are voie și el la festival. Dacă e agresiv sau foarte mare, mai bine îl lăsați acasă, căci s-ar crea un pic de panică în rândul celorlalți participanți. Nu uitați să puneți în bagaj următoarele, căci s-ar putea să aveți nevoie de ele: lanternă frontală sau alte surse de lumină, cremă de și după plajă, o pălărie sau orice de pus pe cap. Nu e de glumă cu vremea asta care face doar ce-i tună, deci mare grijă să aveți la voi și ceva mai gros (hanorac, geacă), dar și cizme sau bocanci.

Ne vedem la MOX, #măăăi!

Tags: mox

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This