7 locuri aproape de Cluj unde poți petrece timpul alături de copii tăi

Home $ Articole $ 7 locuri aproape de Cluj unde poți petrece timpul alături de copii tăi

by | Jul 12, 2018 | Articole, Ieși din oraș

Îmi amintesc că atunci când eram mică, la fiecare final de săptămână mergeam undeva împreună cu ai mei și cu sora mea. Putea fi o plimbare prin Parcul Copou (știați că sunt de fapt și de drept 100% moldoveancă, nu?), o ieșire cu rolele sau bicicleta pe Ștefan cel Mare, mers la iarbă verde în parcul mare sau, preferata mea, mergeam să ne dăm în mașinuțe. Dacă pe vremea aceea părinți abia aveau timp de cei mici, căci lucrau 5 zile pe săptămână, nici nu vreau să-mi imaginez cât timp le-a mai rămas celor de acum, pentru că mi se pare că sunt considerabil mai ocupați, muncesc mai mult, iar weekend-urile libere au rămas tot mai puține.

Timpul petrecut alături de copii este crucial, pentru ambele părți, așa că astăzi, dacă tot ne apropiem cu viteză de weekend, vă dau câteva idei de locuri aproape de Cluj unde puteți merge împreună cu cei mici. Vor fi încântați de o mică-excursie, fie ea și de doar 20 de minute sau mai puțin, dar mai ales vor fi fericiți să facă ceva alături de voi, așa că este cu activități articolul, nu cu stat degeaba. Să vedem despre ce e vorba.

Dacă stați atenți cu ochii pe vreme și pe toanele soarelui și reușiți să prindeți momentul propice, musai trebuie să ieșiți la o bălăceală alături de cei mici. Când vine vorba de piscină, eu optez întotdeauna pentru La Mesteceni. Și nu, nu pentru că au și un meniu foarte delicios din care-mi pot alege ce poftesc după ce m-am topit câteva ore la soare, ci pentru că drumul până la ei e mai relaxant decât un drum până la Vivo! și durează doar vreo 15 minute să ajungeți, priveliștea de acolo e grozavă, nu e aglomerat pentru că există limita de 60 de persoane, și e atât de liniște și bine. Există bazin pentru adulți și pentru copii, situate una lângă alta, dar și teren de sport unde pot juca tenis cu piciorul, baschet, minifotbal, și loc de joacă cu nisip, leagăn și tobogane pentru prichindei. Prețul de acces este de 100 lei pentru adulți în intervalul 11:00-19:00 și 35 de lei pentru copii, iar pentru intervalul 15:00-20:00, prețul este de 40 de lei pentru cei mari și de 50 de lei pentru cei mici. Mai multe detalii despre facilități, rezervări și prețuri găsiți aici. De asemenea, locul este cunoscut pentru multiplele activități pe care le organizează pentru copii în restul anului, așa că stați cu ochii pe pagina lor de Facebook, să vedeți ce mai anunță.

 

Dacă credeți că energia celui mic nu va putea fi consumată cu una, cu două, și o vizită la piscină doar îi va da mai multă viteză în piciorușe, atunci poate trebuie să porniți în aceeași direcție, spre Sălicea, doar că vă îndreptați spre Gecko Park. Se află în comuna Ciurila, în incinta parcului de agrement Moara de Vânt, iar aici veți găsi trasee de toate dificultățile, atât pentru copii, cât și pentru adulți, panou de escaladă, tiroliene, dar și un cadru natural bogat (are vedere spre Cheile Turzii și Vârful Măgura), unde vor putea respira aer proaspăt și sta puțin în mijlocul naturii. Consider că le oferă o anumită încredere în forțele proprii să treacă printr-o astfel de experiență alături de cineva drag, și nu singuri, dar și doza necesară de adrenalină. Plus că, nu aveți cum să nu vizitați și animăluțele de la Moara de Vânt dacă tot sunteți acolo, și știm cu toții cum se topesc copii în prezența lor, cât de atenți sunt și mai ales, câte pot învăța într-un loc precum acesta. Tariful pentru adulți este de 40 lei pe oră, iar pentru copii (2-10 ani) de 20 lei / oră.

Pentru aceia cu înclinații sportive și pline de energie dintre voi, la 30 de minute de mers cu mașina distanță față de Cluj, în comuna Feleacu, așteaptă Adrenalin Park, primul parc de aventură din zona Clujului. Acesta este printre cele mai cunoscute și vizitate de cei care locuiesc în oraș, datorită multitudinii de trasee și activități pe care le poți practica acolo. Este situat în comuna Feleacu, lângă Casele Micești și a fost dintotdeauna o atracție atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Există 13 trasee aeriene dintre care 3 pentru copii, unul de inițiere pentru adulți, 7 trasee de aventură împărțite pe diferite nivele de dificultate și două tiroliene. Mai mult, există 132 de jocuri dintre care 42 pentru copii, ateliere de escaladă – 1 turn de escaladă, un joc tip Scara lui Iacob, 1 traseu de cățărare în echipă și un leagăn uriaș suspendat, cu vedere spre pădure. Înainte să dai o fugă până la ei, verifică programul și fă-ți o programare aici.

Tot în Sălicea, la o margine de pădure, este Centrul de Echitație Napoca Sport Horse, unde și voi, și copii, puteți să vă inițiați în arta echitației, aici fiind predate atât ore pentru începători, cât și pentru amatori sau avansați. Desigur, poate vă doriți o simplă plimbare călare, lucru care este complet în ordine, putând face acest lucru fie în interior, fie afară, în pădure sau pe dealurile din apropiere, însoțiți de cineva din cadrul centrului. Și mai apoi, unde pui că dacă e prima dată și pentru voi și pentru copii când vă urcați pe cal, puteți împărți emoțiile aferente celei dintâi încercări, dar și zâmbetele de mulțumire când constatați că vă descurcați chiar bine, iar calul e prietenos și vă îndrăgește. Să sperăm.

Mulți dintre noi am avut bunici la țară, deci suntem familiari cu livezile de mere, cireșe sau prune, cu vânătoarea de roșii din grădină, cu mult timp înainte ca acestea să fie roșii (nici măcar galbene), cu mâncatul fructelor crude, în timp de bunica ne certa că o să ne doară stomacul. Erau în copac, erau bune, le mâncam, așa era regula. Dar acum bunicii s-au mutat în apartamente sau mai au doar o găinușă pe lângă casă și s-au cam lăsat de munci agricole, deci cei mici nu au prea avut parte de această experiență. Într-o grădină cu tot felul de fructe și legume, mereu ne vom transforma în copii indiferent de vârstă, și bucuria este chiar mai mare dacă împărțim acest moment cu propriul copil. La Ferma Steluța sunteți așteptați oricând, să vedeți cu proprii ochi cele 100 de hectare de livezi, sera de legume, și să adunați împreună cu familia cele mai proaspete legume și să gustați și fructele care abia s-au copt. Mai ales că Ferma Steluța este una dintre puținele ferme încă funcționale din România și nu aveți oricând ocazia să pășiți într-un astfel de loc.

 

Tot în apropierea Clujului, la vreo 20 de km, în satul Vlaha, sub o pădure de brazi, găsiți Arkhai Sculputure Park care, după cum îl dă și numele de gol, se concentrează în jurul artei, naturii și al frumosului. Nu există o taxă de vizitare, dacă doriți să lăsați niște bănuți în cutia de donații din interior, bine, dacă nu… de ce nu? Parcul a fost înființat de către sculptorul și artistul plastic clujean Ernő Bartha, fiind un loc unic în lume datorită sculpturilor de fân de dimensiuni monumentale. Constant, aici au loc diverse evenimente artistice, culturale și educative, cum ar fi expoziții de artă plastică, concerte, spectacole de teatru, proiecții de film și tot felul de programe pentru copii. Totul e desprins ca dintr-o poveste aici, iar dacă vă pricepeți la povești, cei mici vor fi și mai fermecați de acest loc, care este într-adevăr asemenea unei oaze magice de liniște, unde simpla plăcere de a contempla natura în tandem ar trebui să fie suficientă pentru a bifa un weekend reușit în familie.

 

Salina Turda este locul unde ai putea să petreci chiar și o zi întreagă fără să te saturi. Amplasată la 30km distanță față de oraș, va dura aproximativ 45 de minute de mers cu mașina să ajungi aici. De îndată ce ai ajuns, o să-ți dai seama că a meritat drumul. Salina Turda este un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare și cea mai impresionantă de acest gen din România. Pe lângă frumusețea locului, aici puteți petrece câteva ore bucurându-vă de activități relaxante, precum o plimbare cu barca în jurul insulei de sare, un joc de minigolf, bowling sau biliard, o tură cu roata uriașă sau puteți sta liniștit în compania unei cărți, în timp ce respirați-inspirați-respirați-inspirați, căci sunteți într-un loc foarte prietenos cu plămânii voștri. Indicatoare către ea sunt la tot pasul în oraș, deci nu aveți cum să o ratați. Bilete online, informații despre acces, vizitare și tarife pot fi găsite aici.

Voi ce alte activități mai faceți împreună cu cei mici?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!