Familii cu copii care aleg să meargă la Smida Jazz Festival

by | Jul 16, 2018 | Articole

Zbor dintr-un festival în altul ca o albinuță din floare în floare. Oricine ar spune că am un job de invidiat (oricine mai puțin maică-mea, care zice că doar mă distrez și mă plâng aiurea de oboseală), are dreptate. Probabil dacă nu aș fi lucrat în zona aceasta, nu mi-ar fi venit mie să-mi iau lumea în cap și să plec în munți, nu aș fi fost prea atrasă de jazz, nu aș fi aflat niciodată că se poate dansa bine-mersi și în ploaie. Poate vi se pare că bat câmpii când zic că abia aștept să merg la nu știu câte festivaluri și cum le îndrăgesc pe fiecare în parte, dar mi s-ar părea imposibil să nu o fac, căci fiecare îmi oferă altceva, fiecare îmi satisface o nevoie diferită. Merg la Electric Castle pentru că e muzica în care mă regăsesc cel mai mult, merg la Jazz in the Park pentru povestea acestui eveniment și felul în care mă surprinde de la an la an, merg la Street Food Festival pentru mâncare și la Untold pentru Galaxy Stage, merg la MOX pentru munți și reculegere, iar la Smida pentru că sunt mult prea nebună ca să mă reculeg și liniștesc deodată, deci am nevoie de o ieșire dublă.

Tocmai m-am întors de la MOX și recunosc că abia aștept să pornesc spre Smida Jazz Festival, pentru că natura are un efect magic asupra mea, iar cu jazz pe fundal, mă aștept să plec ca nouă de acolo. La Smida e liniște, la Smida sunt copii, la Smida e aer curat și libertate. Astăzi vă povestesc despre cum puteți merge acolo toată familia, de la mic la mare, acesta fiind printre festivalurile în care se pune un accent deosebit pe cei mici și nici nu se pune problema să vă bateți capul cu bone sau bunici. Luați și bunicii la Smida.

Smida Jazz chiar este un festival-vacanță la munte pentru întreaga familie. Copiii care au vârste până în 14 ani, se bucură, ca niște copii, de intrare liberă atât la festival, cât și camping, iar animalele sunt și ele binevenite. Pe parcursul zilei, cei mari și cei mici pot întreprinde tot felul de activități punctuale, precum tururi ghidate, workshop-uri și altele, iar anul acesta vor avea amenajată o zonă dedicată copiilor, unde, de asemenea, vor avea ce face. Happy kids, happy parents, happy family, right?

Eu n-am fost încă cu al meu copil la Smida (pentru că încă nu îl am), dar promit că-l duc când a fi vremea. Cum nu am putut să povestesc nimic din proprie experiență, am luat legătura cu o familie cu doi copilași adorabili care ne-au povestit cum a fost întreaga experiență pentru ei.

Pentru familia noastră este foarte important să facem împreună ce ne place. Și muzica faină combinată cu muntele este formula perfectă. Am fost la Smida încă din primul an. Atunci ne-am luat cazare chiar lângă festival, așa că am putut să ne bucurăm de Apuseni și de muzică. În al doilea an, am venit în formula completă, cu doi kinderi la bord – unul de 4 ani și unul de o lună. Nu am stat pe toată perioada festivalului, însă am simțit vibe-ul. Ce pot spune din experiență proprie este că nu există vârstă optimă ca să asculți și să înțelegi jazz. Eu l-am înțeles la 27 de ani, când am mers la Gărâna, însă copiii noștri au intrat în contact cu muzica aceasta de mici și ghici ce, chiar au înțeles! Experiența în festival pot să spun că s-a schimbat de la un an la altul, în sensul în care în primul an nu am observat vreo activitate gândită pentru copii sau întreaga familie, dar anul trecut am văzut mai multe activări organizate în cadrul festivalului care aveau loc pe timpul zilei și la care puteau lua parte și cei mici. Având ceva festivaluri văzute în spate, pot spune că mai sunt lucruri de îmbunătățit, mereu mai sunt, însă avem în vedere că este un festival la început de drum, deci suntem mai indulgenți și mergem cu drag, ne-a povestit Ruxandra.

În plus, scotocind prin gaura asta fără fund numită Facebook, am găsit câteva recenzii pe pagina lor, iar cineva spune în felul următor:  “Mie mi-a plăcut din nou (ca anul trecut adică) atmosfera super chill, oamenii civilizați, faptul că am văzut atât de multe familii cu copii sau cu animalele de companie alături”, iar altcineva mărturisea: “Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost că au fost activități pentru copii. Am fost cu fetița, care a petrecut foooarte mult timp la standul de pictură pe ceramică, desenat și origami.” Vă imaginați ce bucurie pe cei mici?  Anul acesta vor exista mai multe variante de mâncare și băuturi față de ediția precedentă, astfel vor avea un bar dedicat pentru cafea si ceai, un bar dedicat pentru vin și noutatea ediției: înghețatăăă. Ghiciți care va fi preferata prichindeilor.

Apropo, în cea de-a doua zi a festivalului are loc START Smida 2018, o competiție de alergare montană destinată atât adulților, cât și copiilor. Înscrierile încă sunt în toi, iar participanții la competiție beneficiază de intrare liberă la festival pe parcursul zilei de sâmbătă. Aer curat, mișcare într-un cadru natural de vis și ritmuri de jazz…trei motive suficiente pentru a te înscrie numaidecât, zicem noi.

Ne vedem cu toții la Smida Jazz Festival? Bilete mai pot fi achiziționate de aici.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This