Nimic, doar iubirea | #JurnalDeFestivalier

Home $ Articole $ Nimic, doar iubirea | #JurnalDeFestivalier

by | Jul 23, 2018 | Articole, Festivalier

Citește și celelalte articole din seria #EC6 #JurnalDeFestivalier: Astăzi n-a plouat / Confetti in my soul / Oficial îmi merge bine.

? ? ?

Cine spune în câte ore se măsoară o zi de festival? Soarele e gata de apus iar norii sunt parfumați cu note muzicale. E duminică și prezentul meu are 48 de ore. Atâtea și atâtea povești, prea puțină cerneală pentru o nouă pagină de jurnal. După Vița de Vie și Subcarpați am fost la Richie Hawtin, nu-l mai văzusem de la Midi, of anii studenției. Îl știe cineva pe Stigma Man? Am dansat cu el, într-un univers paralel așa arată bărbatul ideal: strălucitor și necuvântător. Aș vrea să-i dau un shot, de ce mă-ntrebi? Mamă, mi-am făcut un tatuaj. Fii liniștită, nu e permanent. Codițele împletite și glitterul sunt doar pentru festival, nu vin așa la cina de duminică.

Nu-mi mai cereți poze, prietenii mei n-au fost în stare nici anul acesta să supraviețuiască pe timp de zi. Am câteva la intrare, sunt în ceață. Multă ceață. App, tipul drăguț și necunoscut care s-a oferit să ne imortalizeze la main entrance în ziua 4? Dacă citești asta, am nevoie de fotografiile acelea, se poate să fie singurele amintiri decente. Băieții au jucat volei până la răsărit, cei care n-au adormit în nisip. Noi am fost la Silent Party, era prea multă gălăgie în mințile noastre. Apoi am parcat la Booha, ca în fiecare dimineață.

Nu știu când răsăritul a făcut schimb cu apusul. Probabil între orele petrecute în fața lacului pe o pernă colorată, între plimbările printre copacii luminați, acrobațiile de la circ, cozile la porumb fiert, secundele în care am atins cerul dintr-o roată uriașă și momentul în care am învățat într-unul dintre corturi cum se construiește un motor de Mercedes-Benz în nouă trepte. Ce?

Diversitate. Înapoi la prezent. E ora celui mai așteptat moment Electric Castle. Jessie J începe cu Do it like a Dude (scrisă inițial pentru Rihanna), piesa care i-a schimbat viața. Știu totul despre Jessica Ellen Cornish, ce-ar putea să-mi spună nou? A mai fost în România prin 2012, n-am apucat s-o văd așa că mi-am găsit un loc bun în tribuna premium. Spre surprinderea mea și probabil a securității, Jessie coboară între oameni. Fără să ezite, se plimbă printre ei și îi îmbrățișează. Publicul, neașteptat de civilizat îi mulțumește prin aplauze. Apoi îl întâlnește pe Ralph, un adolescent care îi fredonează versurile la microfon și plânge. My name is Ralph and I love you so much Jessie!. Publicul tremură de emoție, la fel și ea. Îi spune că orice s-ar întâmpla în viața lui, să-și amintească că va fi bine. Cel puțin la fel de bine ca în acest moment. E amuzantă și sinceră, mai reală decât o arată social media. Crează pe loc un post viral #waveatscottjessiej, atunci când o fană îi face cu mâna colegului său de scenă.

Jessie spune că singurul viitor în care trebuie să credem este cel al copiilor noștri. Vorbește adesea în show-urile sale despre educație și investiție în oameni. Puțini știu că Big White Room, una dintre piesele sale favorite, a fost scrisă la numai 17 ani, având ca sursă de inspirație trăirile și șocul pierderii unui bun prieten de joacă din copilărie. Tot din acea vreme a început să se confrunte cu o boală a inimii, care a dus-o pe patul de spital la vârsta majoratului, în urma unui atac vascular-cerebral minor. Artista mai spune că n-a fost un copil eminent, așa cum au fost surorile sale, însă muzica a fost lucrul acela pe care îl facea mai bine decât toți ceilalți copii. A experimentat succesul jucând într-o producție Andrew Lloyd Webber la doar 11 ani, dar și eșecul, fiind dată afară din corul școlii pentru că avea o voce mult prea gravă. Asta a făcut-o să înțeleagă că fiecare om are o poveste în care trebuie să creadă. Poveste pe care a împărtășit-o cu Adalia. Micuța a fost aleasă din mulțime și adusă în fața noastră, a celor peste 30.000 de suflete însetate de muzică.

J: -Cum te cheamă?

– Adalia.

J: -Când e ziua ta de naștere?

– 15 decembrie.

J: -La mulți ani! (…)

J: -Și câți ani ai?

– Zece.

J: -Care e materia ta preferată la școală?

– Muzica

J: -Are sens..

Iar prin muzică, Jessie este copil. Cântă împreună Masterpiece, dansează în sincron și comunică prin vibrație ca și cum s-ar cunoaște de-o viață. Ne ridică palmele spre văzduh, ne lovesc ochii cu lacrimi de fericire fără să știe că, împreună, lucrează la una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le vor avea, le vom avea în suflet. Nu este prima dată când artista face astfel de improvizații. În urmă cu ceva ani a urcat pe scenă alături de un copil bolnav de leucemie, împlinindu-i cel mai frumos vis, ultimul din păcate. Alta dată s-a tuns zero pentru o fundație care ajută victimele abuzului sexual și agresiunii fizice.

Ne-a vorbit despre toate acestea. Despre putere, schimbare și libertate. Despre copii. Despre iubire. Despre fricile sale, cunoscut fiind faptul că în trecut a suferit un atac de panică în timpul unui concert, fiind obligată să cânte pe întuneric. Despre greșeală. Și despre cum niciuna dintre acestea n-ar trebui să ne definească. Nimic, doar iubirea.

Iubesc să fac asta. Cânt de peste zece ani și niciodată nu simt că….a îmbătrânit muzica mea. Oamenii îmi spun adesea: nu te plictisești să cânți aceleași cântece? Iar eu îi întreb: nu vă plictisiți să puneți aceleași întrebări? Cântecele pot să rămână aceleași dar situațiile, oamenii, gândurile… se schimbă. Sunt foarte recunoscătoare pentru fiecare dintre voi, din inimă sunt (…) Vreau să luați mâna celui cu care ați venit aici, să puneți brațul pe cineva pentru că nimic nu este mai important decât dragostea. Nu trebuie să ne fie frică să o arătăm, să o spunem sau să o simțim. Nici nu știu dacă vă cunoașteți dar chiar și așa, puteți ține mâna cuiva, puteți pune brațul pe cineva. Apropiați-vă, vreau să vă văd conectați, împreună.

credit foto: EC Photo Team

? ? ?

#JurnalDeFestivalier este o campanie online organizată de ClujLife în parteneriat cu Clever Taxi. Vara aceasta Sabina va participa alături de echipa #clujlife la 4 mari festivaluri din Cluj și își va povesti întreaga experiență prin articole, aici pe clujlife.com.

✓ Folosește codul de voucher Clever.Sabina data viitoare când vrei să comanzi un taxi în Cluj prin aplicația Clever Taxi și ai prima cursă gratuită (în limita a 15 RON) pentru plata cu cardul

Află aici cum folosești codul de voucher. Toate cursele făcute cu plata prin aplicație, prin card, sunt reduse la -50%.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!