Brand Experience de festival: Activările sponsorilor care ne-au plăcut cel mai mult la Electric Castle 2018

Home $ Articole $ Brand Experience de festival: Activările sponsorilor care ne-au plăcut cel mai mult la Electric Castle 2018

by | Jul 24, 2018 | Articole

V-am promis ieri că revin cu două articole în care povestim mai în detaliu despre ce s-a întâmplat la Electric Castle, așa că vă scriu frumos de pe un scăunel din aeroport chiar acum, în miez de noapte. Pentru că în ciudat faptului că sunt nerăbdătoare să-mi iau zborul, nu pot lăsa lucruri neterminate aici, și clar sunt multe de dezbătut legat de ce-a fost zilele acestea la Bonțida.

Electric Castle nu a fost niciodată un simplu festival de muzică și vedem de la an la an cum ne surprinde cu tot felul de activități care ne țin lângă castel din zori până-n zorii zilei următoare. N-ai cum să-ți faci un simplu program unde să-ți alegi artiștii la al căror performance vrei să mergi și gata, când ai atâția vendori de încercat, atâtea lucruri faine de testat și descoperit și atâtea locuri prin care poți țopăi sau te poți relaxa în voie și aduna forțe pentru încă o seară plină.

Haideți să vă povestim despre activările noastre preferate de la Electric Castle.

Încep cu cea care era imposibil să nu vă atragă atenția, fie prin faptul că vedeați zburând ceva deodată spre cer, fie prin țipetele pe care sincer nu le-am putut clasifica, dar cred că oamenii s-au distrat bine. Vorbesc desigur despre glo & Ahead Reverse Bungee, chestiunea aceea de lângă scena Booha care te arunca în aer, în nori, într-o lume în care tu erai stăpân peste festival și totul îți era la picioare. Cu toate că nu cred că a avut nimeni timp să se creadă regele lumii, fiind mai degrabă preocupați de toată adrenalina, serotonina și oxitocina care le pompa în vene și gândindu-se cât de frumos ar fi să zburăm mai des, mai sus, mai fericiți. Dacă mergeai la oricare din zonele Glo și încercai produsul lor, puteai câștiga bilete pentru experiența aceasta pretty cool.

Cei de la Mastercard merită aplauzele noastre pentru că s-au gândit la o treabă foarte tare, cel puțin din punctul meu de vedere. Ei știu că mai sunt persoane care se trezesc fix în ultimul moment că merg la Electric Castle (nu toate joburile permit programarea unui concediu cu 6 luni înainte) și cât de greu este să găsești cazare pe ultima sută de metri, așa că au construit cea mai mică casă de la Electric Castle, pe care au și botezat-o chiar Mastercard Tiny Home, au utilat-o și au mobilat-o complet, au amplasat-o chiar în mijlocul festivalului și au ales doi locuitori pentru ea pe perioada celor 5 zile de distracție. Iunieta și Alexandru au fost cei doi norocoși, iar oaspeții Tiny Home puteau intra în casă doar prin utilizarea cardului Mastercard. E destul de tare, admit it.

Ok, hats f***ing off pentru EC Sessions organizate de Betfair. Nouă ne-a plăcut mult de tot pentru că au fost câteva paneluri și niște discuții chiar faine acolo, iar pe timp de zi aici era poate cel mai răcoros loc. Și știm că soarele bate cu aceeași intensitate la Bonțida cu care curge ploaia din nori când simt ei că e vremea pentru rainy outfits. Revenind, la topicuri, să știți că s-a vorbit despre viitorul radioului românesc, despre viitorul comunităților cu primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, dar și despre viitorul castelului Banffy, care ne primește cu brațele deschide de 5 ani încoace. Au mai fost momente de stand-up comedy, documentare și diverse filme by TIFF, workshop-uri dedicate muzicii, s-a mișcat în permanență ceva în zona aceasta, programul era chiar bogat și variat. Printre numele care s-au regăsit în lista speakerilor adăpostiți la umbra castelului s-au numărat și Cristian Lupșa, Alina Ceușan, Ruxandra Rău, Răzvan Ionescu, Irina Rus și mulți alții care au lăsat în urma lor cu siguranță mai mult decât o simplă umbră pe perete.

Eu, care sunt asemenea unui copil mic și îmi sclipesc ochii oriunde văd luminițe, am fost acaparată de Stigma Show-ul Enel încă de la prima lor reprezentație, joi. Spectacolul lor a fost construit în jurul unor mișcări pline de energie pozitivă, totul fiind îmbrăcat în tehnologii digitale. Te trezeai în fața unui show care se juca de-a dreptul cu mintea ta prin vizualuri psihedelice, modele geometrice și emoții intense, iar dacă aveai câteva grade de alcool în sânge, era posibil să crezi că ai ajuns pe altă planetă. Zic asta doar pentru că am auzit fel și fel de interjecții și constatări în jurul meu, vă dați seama. Mi s-a părut o gură de aer proaspăt înainte de a mă amplasa în fața Dance Garden-ului, care era construit tot pe concept psihedelic, doar că urma altă direcție.

La scena Telekom Electronic Beats e imposibil să nu vă fi oprit măcar o dată. Chiar și să nu fi fost mari fani ai muzicii techno, tot vă atrăgeau luminițele din copaci și zona de chill, plus că mai erau și truck-uri de mâncare, n-aveați cum să le ratați. În afară acest spațiu, în stânga castelului, ei au mai avut amenajată o arie chiar lângă Main Stage, iar aici vă puteați bucura de destul de multe beneficii. Plus că mai luați o pauză și vă dădeați un refresh. Photo automatică cu GIFuri, apă magenta, charging stations, un Vinyl Market, atelier de scratch, cabine telefonice, nouă ni s-a părut o zonă bine gândită pentru petrecerea timpului liber în festival. Apropo, am văzut la ei ceva ce rar mai vezi, și anume oameni care strângeau feedback legat de ce ar putea face mai bine în viitor. Good job.

Nu putem încheia fără a-i menționa pe cei de la Lidl și să le felicităm sincer implicarea în tot ce înseamnă Electric Castle, care de la an la an este tot mai mare și mai impresionantă. Nici nu știu dacă mai are sens să zic, dar ei construiesc #RoyalMarket, magazinul Lidl special făcut pentru Electric Castle, care este aprovizionat cu tot ce ai putea avea nevoie pentru festival: variante delicioase de mic-dejun, accesorii utile și cool de purtat, fructe și legume, dar și carne proaspătă numai gata de pus pe grătare. Anul acesta, alături de MaiNoi au pregătit 40 de spații speciale de colectare selectivă a deșeurilor și au sponsorizat Eco Stage-ul, unde aveau un Sound Bar ce funcționa cu ajutorul panourilor de energie solară și al energiei kinetice de la cei care pedalau pe bicicletele statice.

Vouă ce activări v-au plăcut cel mai mult de la ediția Electric Castle de anul acesta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!