Ghidul #ClujLife pentru Untold 2018

by | Aug 1, 2018 | Articole

Nimic mai frumos decât acel moment când revii din vacanță și sari direct într-un festival. Și nu oricare, ci chiar Untold Festival, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii și care va aduna la Cluj în perioada următoare o mulțime de oameni din țară și din toată lumea. Sper că acum nu începeți să vă plângeți de trafic, ci doar v-a înflorit un zâmbet plin de entuziasm pe buze gândindu-vă la cele patru zile pe care urmează să le petrecem în inima orașului, dansând până la epuizare.

Noi suntem în toiul pregătirilor: ne-am făcut ținutele, completate de cei mai confortabili papuci, stăm cu ochii pe vreme să nu cumva să ne facă vreo surpriză, am adunat sârguincios toată gașca de prieteni și toate informațiile de care aveam nevoie, acum doar ședem cuminți și așteptăm să înceapă. Azi vă prezentăm ghidul #ClujLife pentru Untold 2018.

Când, unde, cum?

Începe chiar mâine, 2 august, și ne facem de cap până luni dimineața, când unii dintre noi se întorc la muncă direct din festival, iar alții mai inspirați, care și-au luat zi liberă, țopăie în fața scenelor până se termină și ultimul strop de energie. Perimetrul festivalului este concentrat în jurul Cluj Arena, Sala Polivalentă, Parcul Central, vorbim practic de zona centrală a orașului, și punctez asta pentru a vă spune cât mai direct posibil că ar fi una dintre cele mai mari nebunii să vă aventurați spre festival cu mașina personală. Sfatul nostru prietenesc este, fie să porniți la pas, numai bine faceți o încălzire, fie să apelați la Clever Taxi, noi avem și o mică surpriză pentru voi: o cursă gratis. Așadar, folosiți codul de voucher Clever.Sabina data viitoare când vreți să comandați un taxi în Cluj prin aplicația Clever Taxi și aveți prima cursă gratuită (în limita a 15 RON) pentru plata cu cardul. Și fiți cu ochii pe Sabina și pe poveștile ei din #JurnalDeFestivaler.

Nici varianta mijloacelor de transport în comun nu trebuie ignorată, mai ales că CTP Cluj-Napoca va opera modificări de programe şi trasee pe perioada festivalului, și e important de știut treaba aceasta pentru că vă poate ajuta să ajungeți la cazări și dacă mai aveți 5-10 lei în buzunar. Pe timpul nopții, în perioada 02.08–05.08.2018 (între orele 23:00–06:00) CTP va asigura transport de noapte în regim de curse speciale, pe unele trasee, informații detaliate găsiți aici. Pe strada Memorandumului, Moților (Spitalul de copii) și G. Barițiu, tonetele de bilete vor funcționa non-stop. Pentru cursele efectuate după ora 23.00 aveți nevoie de un bilet de noapte (3 lei), pe care îl puteți achiziționa și de la conducătorul auto. Aveți, de asemenea, și varianta unui abonament de călătorie pe timp de noapte timp de o săptămână, la prețul de 41 lei.

Check-in și acces în perimetrul festivalului

Ediția aceasta, toți festivalierii au posibilitatea să parcurgă în avans, online, o parte a procesului de check-in, câștigând astfel timp la intrarea în festival. Și știm cu toții cât de mulți nervi am economisi dacă am da skip peste etapa aceasta. Încă din 26 iulie 2018, puteți accesa aplicația Untold sau site-ul Untold și vă puteți înregistra cu o adresa de email pentru completarea procesului de check-in. Procesul acesta de check-in online nu este obligatoriu, dar vă va salva câteva minute bune atunci când ajungeți la festival și, în plus, vă va oferi acces la funcția de alimentare online cu bani a brățării de festival. Mare atenție, vă rog: pentru biletele de o zi, check-in-ul se realizează în ziua înscrisă pe bilet!

Next step: primirea brățării, aka the very best thing pe care trebuie să-l faceți odată ce ați ajuns în Parcul Central. Va exista o singură cale de intrare, la intrarea în parc dinspre Opera Maghiară. Dacă ați făcut check-in online vă prezentați la porțile marcate cu textul ”Check in online” cu biletul în mânuță și un document de identitate, treceți de securitate și sunteți liberi să porniți spre ce scenă doriți. Dacă nu ați făcut check-in online, vă prezentați la restul porților, nu e prea greu să vă dați seama cum e mersul lucrurilor, așa-i? Dacă ai sub 18 ani, pe lângă bilet și act de identitate vei avea nevoie și de documentul ce atestă acordul părinților. Îl poți găsi aici. Dacă ai sub 14 ani vei putea intra doar însoțit de un părinte (pe lângă bilet valid și certificat de naștere). Copiii sub 7 ani au acces gratuit însoțiți de părinți. Puteți să vă ridicați brățara din Parcul Central azi până la ora 23.00 și mâine începând de la ora 12.00, când se deschid și porțile festivalului.

De asemenea, dacă vă încadrați în categoria celor care ați optat pentru una din variantele de cazare oferite de organizatorii, check-in-ul se face începând cu 02 august, ora 09.00, iar check-out-ul va fi luni, 6 august, ora 12.00. Încă mai sunt disponibile bilete, dacă nu aveți unul și vreți să mergeți, mișcarea logică ar fi să vă achiziționați unul de aici. Are prețul de 549 lei, la care se adaugă taxele. Bilete, inclusiv de o zi, se vor putea cumpăra și de la intrare, în limita stocului disponibil.

Cum funcționează sistemul de plată?

La câte festivaluri aveți deja la activ cei mai mulți dintre voi, probabil sunteți familiari cu sistemul de plată prin intermediul brățării, adică cu mersul la festival fără niciun ban în buzunar, #caboierii. În perimetrul festivalului, vor exista 80 de puncte de încărcare a brățărilor, iar pentru a evita cozile și aglomerările, organizatorii recomandă participanților încărcarea brățărilor înainte de festival, după parcurgerea procesului de check-in online, direct de pe aplicația Untold sau de pe site. Această modalitate de încărcare a brățărilor va fi disponibilă și în timpul festivalului și va putea fi accesată direct din aplicația mobilă Untold, așa că nu vă panicați dacă încă nu este funcțională. Va exista și un ATM al Băncii Transilvania, dar serios… ce sens are să mai pierdeți și cardul acela prin festival când puteți face un simplu transfer? Banii de pe instrumentele de plată pot fi recuperați pe toată perioada festivalului doar numerar, de la orice Credit Point, până cel târziu, luni, 6 August 2018, ora 10.00. Majoritatea căsuțelor Credit Point vor fi deschise în intervalul 12.00 – 06.00, iar în zonele cele mai frecventate, căsuțele vor rămâne deschise non-stop.

Am voie, n-am voie?

Cel mai probabil, n-ai. Și zic asta pentru că oamenii sunt extrem de creativi și paleta de lucruri pe care vor să le introducă la un eveniment depășește de multe ori limitele imaginației mele. Aveți voie cu aparate de fotografiat compacte, brichete, camere GoPro, selfie stick-uri (de dimensiuni mici și confecționate din materiale ușoare), baterii externe și cremă de soare (flacoane mai mici de 200 ml). Să nu cumva să vă prăjiți ?. De asemenea, dacă aveți scrisoare medicală sau orice alt fel de document înlocuitor, aveți voie și cu insulină, spray inhalator pentru astm sau alte medicamente prescrise. Lista cu obiecte interzise e deja arhi-cunoscută, iar în fruntea ei tot drogurile se află, urmate îndeaproape de cosmetice (la fel de periculoase pentru omenire) și genți și ghiozdane mai mari de 29 cm x 21cm x 12cm. Lista completă de obiecte interzise o puteți vedea aici. Spoiler alert: peste 1800 de jandarmi, polițiști, pompieri și medici se vor asigura în cele 4 zile și 4 nopți de festival că sunt respectate măsurile de siguranță. În plus, în festival vor exista și 700 de agenți de securitate privați.

Program, scene, recomandări

Line-up-ul final al festivalului UNTOLD, dar și programul pe zile, ore și scene poate fi consultat aici. Organizatorii festivalului menționează faptul că programul poate suferi modificări. Anul acesta aveți posibilitatea de a face slalom printre 9 scene, știți că întotdeauna vă îndemn să nu vă alegeți una și să campați acolo. Mergeți, explorați! Eu am tendința de a sta foarte mult la Galaxy Stage, la Polivalentă, iar anul trecut devenisem chiar sătulă la un moment dat. Am pornit în căutare, am ajuns la Daydreaming Stage, m-am îndrăgostit. De asemenea, o parte din artiști au mai venit și la alte ediții, v-ați mai distrat pe muzica lor. Nu zic că nu are sens să-i vedeți din nou, dar dacă trebuie să alegeți între ei și ceva nou, fain, mergeți pe calea nebătătorită, căci priveliștea e mult mai frumoasă de acolo. De neratat anul acesta, dat fiind că sunt și la prima apariție pe scena Untold, sunt Diplo, The Chainsmokers, Black Eyed Peas, Kygo, Hosh, The Prodigy, Acid Pauli. O recomandare personală, din partea echipei ClujLife: mergeți la Black Coffee, he is awesome, și vă convingeți și de cât de fain e la Daydreaming. Și The Forest merită atenția voastră, give it a try.

Alte aspecte ce merită știute

Dacă pe lista voastră de must see se regăsește un artist de la Main Stage sau Galaxy, trebuie să luați în calcul faptul că s-ar putea să nu fiți singurii care își doresc să-l vadă pe respectivul. Porniți spre scena respectivă din timp și ocupați-vă locul, deoarece vorbim de scene cu o capacitate limitată și aveți toate șansele să rămâneți pe afară și să urmăriți totul live pe YouTube. Vorbesc serios, chiar veți putea vedea totul live pe YouTube, va fi transmis pe canalul oficial Untold.

Împreună cu cei de la BeardBrothers, între 2-5 august, în intervalul orar 17:00-01:00, organizatorii festivalului vor pune la dispoziția persoanelor cu dizabilități, care s-au înscris în formularul de pe pagina Untold și au fost acceptați, două mașini dedicate, care îi poate aduce la festival. Cei vizați sunt persoanele cu handicap de gradul I grav. Totul se va face pe baza de programare cu 24 h ore înainte, sunând la numărul de telefon 0720.291.465.

Nu uitați să faceți pe cât posibil să lăsați festivalul la fel de verde cum l-ați găsit, nu durează mai mult de câteva secunde un drum până la coșul de gunoi și e chiar urât să arunci pahare, țigări și altele în iarba din parc. Și oriunde, în principiu.

Ne vedem în parc, ne vedem la Untold festival 2018!

Tags: UNTOLD

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This