3 localuri recent deschise în Cluj: cut & crust, Bistro Engels Croco și Gustușor

by | Aug 3, 2018 | Articole, Localuri noi

Nu știu dacă mai e cineva astăzi care s-a trezit și a pornit într-un tur al localurilor noi prin Cluj. Am făcut-o eu, că m-am gândit că numai bine mergeți într-un loc nou, acum când toate cele dragi vouă și pe care le frecventați constant sunt invadate de oameni veniți din toate colțurile țării pentru Untold. Și uite așa am descoperit eu astăzi probabil cea mai bună pizza din Cluj, cea mai înceată servire și niște deserturi delicioase fără gluten.

Fără alte prezentări, astăzi vorbim despre cut & crust, Bistro Engels Croco și Gustușor.

Pe Strada Donath, nr. 65, s-a deschis de aprox 2 săptămâni cut & crust, un restaurant cu specific italian, cu accent pe pizza. A devenit destul de ușor să aducem bucătăriile lumii la noi în oraș, însă puțini sunt cei care pot să facă acest lucru pe deplin, să le ofere clienților o experiență completă, o felie de pizza exact ca în Italia, dacă e să ne referim la cazul de față. Cei de la cut & crust reușesc și și-au propus să facă cea mai bună pizza din Cluj. Recent aterizată de pe meleagurile italiene și după ce m-am bucurat timp de o săptămână de tot ce are Italia din punct de vedere gastronomic, eram sigură că acest loc nu-mi va satisface noile exigențe. M-am înșelat, și mă bucur mult că a fost așa, pentru că de multe ori eram pusă față în față cu pofta de pizza și nu știam cum să o abordez. Am aflat că prepară totul după rețete tradiționale, scrise de un bucătar italian, și doar cu ingrediente din Italia. Dacă vă speriați de numele străzii, aflați că restaurantul este localizat în Grigorescu, nu e chiar un capăt de lume și numai bine ieșiți din obișnuita zonă centrală. Aveți câteva locuri de parcare pe stradă și puteți sta fie înăuntru, fie pe terasă – să vă bată ușor vântul sau mai puțin, pe terasa acoperită.

Știți bine cât accent pun eu pe aspectul unui restaurant și chiar recunoșteam la un moment dat că îmi influențează foarte mult alegerile atunci când ies în oraș. Ei bine, cu un design semnat de Cosmin Todor, restaurantul se dovedește a fi o surpriză extrem de plăcută, pentru că mai rar vezi acest combo: o pizza excelentă servită într-un cadru atât de plăcut vizual. De la masă puteți vedea cuptorul făcător de minuni, mi s-a părut foarte tare pentru că practic vedeai cum ia naștere pizza sub ochii tăi, îți era adusă aburind. Încă ceva demn de menționat e că au pizza în formă longa, adică la jumătate de metru, și puteți combina două feluri și mai apoi împărțiți cu cine vreți. S-a terminat cu certurile legate de ce tip de pizza să comandați. Apropo, toți cei care au brățara #Untold pe mână beneficiază de 20% reducere la pizza longa și longa combo în perioada 2-5 august. Pont gratis: luați pizza din restaurant și urcați pe strada Uliului, admirați orașul și mâncați în liniște. It charges batteries instantly. Să nu credeți că nu au și delivery și nu vă sunt alături în momentele mai grele din viață, când vă doboară lenea. Puteți comanda la numărul de telefon 0740 402 288 chiar și pizza longa, au cutii speciale pentru această formă. În meniu mai găsiți și deserturi, dar și o selecție chiar interesantă de băuturi: vinuri, beri, fresh-uri, cocktail-uri.

Cei de la Bistro Engels au deschis un nou restaurant, vizavi de Casa de Cultură a Studenților, în Piața Lucian Blaga, nr. 2: Bistro Engels Croco. Locul arată foarte bine, au și terasă și vă puteți amuza teribil de traficul din Cluj dacă stați acolo timp de o oră. Problema e că s-ar putea să stați mai mult de atât. Sincer, nu am fost încântată niciodată de acest bistro și opțiunile din meniul lor, și totul a început de la o salată comandată odată la ei, pentru care se depusese atât de puțin efort, că am ieșit și am mers la KFC după, flămândă și nervoasă. Mâncărurile sunt aceleași ca în restul locațiilor, au meniul zilei la prețul de 17 lei (care ați crede că este servit mai repede, dar nu), prețurile după cum le știți.

Am fost cu trei prieteni, am comandat un meniul zilei, ostropel de pui, o porție de paste Quatro Formaggi și o pizzadilla. Eu am fost nefericită cu pastele, de la care mi-a fost rău de la ora 1 când le-am mâncat, până seara pe la 8. Mersi, altă dată nu mai vin ?. Sfat prietenesc: nu mai sunt la modă mâncărurile atât de încărcate. Pastele erau înecăcioase de la atât de multă brânză (înțeleg că Quatro Formaggi, dar hai să fim serioși), supa era un mare bol de ulei, carnea sclipea și ea mândră. Cu cât vine mai greu mâncarea, cu atât așteptările sunt mai mari. Eu una credeam că primesc o farfurie de-mi pică plombele. Doar the will to live mi-a picat.

Ultima oprire, pentru desert, am făcut-o la Gustușor, pe strada Nicolae Titulescu, la nr. 18A, chiar lângă Profi. E un loc micuț, dar găsiți acolo niște bunătăți de nu vă pot descrie. Eu sunt destul de pretențioasă la dulce, și asta pentru că am o mare problemă: nu-mi place să fie dulce, dar vreau să fie dulce. Simțiți… nebunia? Am plecat de acolo cu o felie de prăjitură cu morcov, o mănânc în timp ce vă scriu rândurile acestea și vă spun sincer, chiar merită să-i vizitați. Mi-am mai luat și două brioșe, una cu vanilie și una cu ciocolată, acum am mușcat din ambele special pentru a vedea cum sunt. Sunt delicioase, vi le recomand cu drag.

Toate produsele lor sunt fără gluten, în fiecare zi au expuse unele pentru degustare. Eu am gustat mălai, același mălai care mereu mi s-a părut fad și fără gust, dar care chiar mi-a plăcut la ei. Pe lângă deserturile buclucașe, mai au și sărățele diverse. Nu prea este loc de stat, e destul de micuț, cel mai bine optați pentru to-go. Încă ceva: mergeți cu bani cash, momentan nu puteți plăti cu cardul la ei. Am luat prăjiturelele la pachet și s-au cam turtit puțin, scuzați pozele. Sugestie pentru owneri: ar fi binevenit un packaging drăguț.

Cu care începeți?

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This